Genanvendelse af knust beton i nye betonkonstruktioner

Miljøstyrelsen har netop udgivet en afrapportering af MUDP-projektet "Genanvendelse af beton i nye betonkonstruktioner". Formålet med projektet har været at undersøge mulighederne for at genanvende knust beton som tilslag i ny beton.

11.09.2018

Sponseret

DAKOFA

Projektet har resulteret i en ny Pelican Storage bygning på Prags Boulevard på Amager, hvor nedknust beton fra den tidligere bygning på grunden er genanvendt i den nye bygning.

Teknisk viste projektet, at det er muligt at fremstille genbrugsbeton med groft tilslag bestående af 100% nedknust beton med egenskaber for såvel frisk som hærdet beton, der fuldt modsvarer en konventionel beton af samme styrkeklasse. Det er afgørende at strømmene af de genanvendte materialer styres og kvaliteten kendes.

I rapporten gives der endvidere et bud på de økonomiske og miljømæssige resultater, dog er det ikke muligt at se de bagved liggende forudsætninger.

Projektet er gennemført af Pelican Self Storage, Lendager Group, LH Hockerup, Nymølle Stenindustri og Pelcon Materials & Testing.

Læs rapporten her 

24.04.2024DAKOFA

Sponseret

Endnu et ”ja tak” til genbrugsemballagerne

21.06.2023DAKOFA

Sponseret

Genbrug skal belønnes i byggeriets klimaregnskab

15.03.2023DAKOFA

Sponseret

Et tættere nordisk samarbejde kan accelerere den cirkulære økonomi

26.01.2023DAKOFA

Sponseret

Ny LCA-baseret vurdering af det europæiske genbrugsmarked for tekstiler

23.01.2023DAKOFA

Sponseret

Når plast ikke er emballager

07.07.2022DAKOFA

Sponseret

Nyt plast-opråb fra OECD