Fusion skaber nordisk markedsleder indenfor bæredygtigheds-software og rådgivning

Private Equity firmaet Norvestor har underskrevet aftaler om at købe bæredygtigheds-softwareplatformen Position Green AB og bæredygtigheds-konsulentvirksomhederne The Governance Group AS og Velocity Consulting ApS gennem et nystiftet holdingselskab Position Green Group.

Position Green Group samler førende eksperter inden for ESG-software, strategi og kommunikation, med et mål om at hjælpe virksomheder med at accelerere deres bæredygtighedsagenda. Den nye virksomheds integrerede serviceydelser spænder over Environment, Social og Governance (ESG) og omfatter strategirådgivning, datastyring, rapportering, e-learning og ledelsestræning.

Ved lanceringen har Position Green Group over 400 kunder med mere end 100 ansatte i Norge, Sverige og Danmark. Koncernen har til hensigt at udvide sit serviceudbud og geografiske tilstedeværelse gennem opkøb primært i Europa og USA.

Joachim Nahem, stifter af The Governance Group, er blevet udnævnt til CEO for Position Green Group. Daniel Gadd, medstifter af Position Green, vil fortsætte i sin rolle som administrerende direktør for software divisionen Position Green Platform, mens han påtager sig ansvaret for at lede digital udvikling på koncernniveau i sin rolle som Chief Digital Officer for Position Green Group.

”Bæredygtighed bliver et stadigt vigtigere parameter i forretningsbeslutninger og investeringer i de kommende år, og Norvestor har sat ambitiøse mål om at være katalysator for den globale bæredygtighedsagenda. Position Green Group kombinerer en førende og hurtigt voksende bæredygtigheds-softwareplatform med to stærke bæredygtigheds-konsulentvirksomheder, og vi er imponerede over de stærke positioner, som disse virksomheder har opbygget i deres respektive markeder. Position Green Group imødekommer virksomheders behov for en integreret bæredygtighedspartner som er på forkant med ESG, og vi er begejstrede for muligheden for at støtte ledelsen i at skalere Position Green Group internationalt”, siger Henning Vold, Partner hos Norvestor.

"Jeg ser frem til at lede et team af utroligt dygtige ESG-konsulenter og en softwareplatform i verdensklasse, som sammen vil kunne give vores kunder en holistisk bæredygtighedsrådgivning. Vi ser stigende krav til virksomheder fra myndigheder, investorer og andre aktører, om at formulere en klar bæredygtighedsstrategi understøttet af robust data. Ved at bringe disse virksomheder sammen, understøttet af Norvestors erfaring, kapacitet og kapital, er vores ambition at hjælpe kunder med at træffe de rigtige strategiske beslutninger og give dem den nødvendige praktiske ekspertise, eksempelvis med at sætte et science based target, udføre human rights due diligence i deres forsyningskæde eller rådgivning vedrørende grønne obligationer”, siger Joachim Nahem, CEO for Position Green Group

CEO for Position Green Platform og CDO for Position Green Group, Daniel Gadd:

"Ved at kombinere teknologi og rådgivning etablerer Position Green Group et helt nyt digitalt økosystem der kan løfte virksomhedens bæredygtighedsdata ind i strategi- og beslutningsprocessen. Med data centralt forankret i vores ydelser, vil vi støtte vores kunder i at lykkes med virksomhedens bæredygtighedsagenda, opnå den indsigt, der kræves for at træffe målrettede beslutninger og opbygge stærke organisationer. Vi vil sammen med vores kunder accelerere virksomheders bæredygtighedstransition globalt."

Norvestor får en kontrollerende aktiepost i Position Green Group. Aktionærerne i The Governance Group, Position Green og Velocity geninvesterer sammen med Norvestor.

**

Om Norvestor:
Norvestor er et førende private equity-selskab med fokus på mid-market buyouts i Norden med kontorer i Oslo, Stockholm, Helsinki, København og Luxembourg. Holdet har arbejdet sammen siden 1991, hvilket gør det til et af de mest erfarne private equity-selskaber i Norden, og har foretaget 82 investeringer med mere end 300 opfølgende M&A-transaktioner. Dertil kommer 54 exits og 16 børsnoteringer. Norvestor-fondene investerer i vækstvirksomheder i det nordiske marked, der har potentiale til at opnå en førende nordisk eller international position, typisk igennem organisk vækst, opkøb på tværs af fragmenterede brancher og geografisk ekspansion. Læs mere på www.norvestor.com

Om Position Green Group:
Position Green Group er nordens største leverandør af ESG-software og rådgivning i Norden, med 400+ kunder globalt og et team på 100+ konsulenter i Norge, Sverige og Danmark. Virksomheden tilbyder et unikt og integreret bæredygtighedsprodukt, der kombinerer strategiske konsulent-tjenester med data software, e-learning og ledelses-træning – og derved hjælpe virksomheder med at håndtere ESG risici, accelerere værdiskabelse og opbygge stærke bæredygtige organisationer. Læs mere på www.positiongreen.com.

09.10.2023Position Green

Sponseret

ESG100-rapport: Danske selskaber er mindst forberedte på ESRS

03.07.2023Position Green

Sponseret

Mindre virksomheder risikerer at blive kørt over af nye bæredygtighedskrav fra EU Adm. direktør Position Green: Vælg software og rådgivere med omhu

26.09.2022Position Green

Sponseret

Certified GRI training in Copenhagen on 5-6 October

12.05.2022Position Green

Sponseret

Certified GRI training on 1-2 June in Copenhagen

25.04.2022Position Green

Sponseret

Fusion skaber nordisk markedsleder indenfor bæredygtigheds-software og rådgivning