Fra nystartet virksomhed til CO2-neutral: Sådan sikrede Dawn Health grøn vækst

Virksomheder i vækst kan opleve store problemer med at implementere en klimastrategi.

Det kan for mange virksomheder virke som en kompliceret proces at implementere en klimastrategi. Der skal tages højde for alle virksomhedens processer og hele værdikæden for først at skabe en baseline at arbejde ud fra. Dernæst skal der lægges en plan for, hvordan virksomheden arbejder mod at blive grønnere. Det gør sig gældende generelt, men især for virksomheder i voldsom vækst – her er det ekstra svært at få samlet, organiseret og struktureret sin data.

I denne artikel vil vi gerne vise, hvordan MedTech virksomheden Dawn Health har brugt Climaiders rådgivning og Sustainability Management Platform til at sikre et retvisende og overskuelig indblik i deres CO2-aftryk.

Proces

Dawn Health kontaktede os tilbage i 2020 med et ønske om hjælp til et ambitiøst mål: Dawn Health skal være CO2-neutralt. Som en forholdvist nystartet virksomhed med ambitionen om at redde liv, var klimafokus et naturligt og centralt valg.

Herfra gik vi i gang med at strømline dataindsamlingen for at sikre en transparent CO2-beregning, der ligger til grund for en god strategi for klimaneutralitet. Det er lykkedes og Dawn Health har på baggrund af arbejdet med Climaider udviklet deres “Green Code Movement”, der bl.a. indebærer at investere i klimaprojekter for, hvad det svarer til mindst 100% af deres CO2-aftryk siden 2019.

Centralt overblik – høj detaljegrad
Dawn Health vidste, at de stod foran en stejl vækstkurve og derfor var det vigtigt for dem, at have en central partner til at hjælpe med datahåndtering, klimaberegninger og CO2-investeringer. Når man som vækstende virksomhed har fokus på sin kerneforretning, kan det nemlig være svært også at bevare overblikket over, hvilken effekt forskellige beslutninger har på klimaet.

“I takt med, at vi er vokset markant på kort tid, har Climaider været med til at give indblik, i hvad CO2-udledningen skyldes i de forskellige kategorier, der måles på.” — Sofie Nymark

For at lykkes med at skabe en sofistikeret klimastrategi er det dog vigtigt ikke kun at have et centralt overblik. Det er ligeledes super vigtigt at have en detaljegrad i sådan en grad, at man som virksomhed har mulighed for at handle på det – det giver mulighed for at tage kvalificerede beslutninger, men også at forstå, hvorfor udledningen er forskellig fra år til år. Et godt eksempel herpå er, at Dawn Health flyttede kontor, hvilket ledte til øgede CO2-udledninger.

“Vi flyttet til et nyt og større kontor, hvilket har betydet, at vi har købt en masse nye møbler. På platformen har vi kunne se, at det vægter meget i regnskabet for 2022. Vi kan så til gengæld se, at denne kategori vil udgøre en langt mindre del af vores samlede udledning i 2023, da vi ikke skal købe lige så mange møbler.” — Sofie Nymark

Understøt vækst

En af de største årsager til, at virksomheder ikke får handlet på deres klimaambitioner skyldes manglende dataindsigt. De færreste virksomheder er opbygget til at centrere sig om sine klimatal – og har derfor svært ved overhovedet at få fat i de nødvendige tal i et tilgængeligt format.

Climaiders Sustainability Management Platform muliggjorde sammensmeltningen af forskellige datakilder og samlede det et sted. Processen forbundet med at indhente data fra forskellige kilder, såsom finansiel og leverandørspecifik data, er ofte besværligt for mange virksomheder. Her har vi hjulpet med at strømline hele processen og spare virksomheden for meget af det manuelle arbejde.

Nu kan Dawn Health til enhver tid tilgå data på CO2-udledninger forbundet med alle de forskellige områder af deres forretning og sammenligne deres virksomhed med branchegennemsnit. Det er med til at sikre, at virksomheden fortsat kan vækste grønt.

Hvis du vil høre mere om hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med klimastrategi, CO2-beregning og rådgivning, så tag kontakt til os her.

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Software er nøglen til god ESG

Oplysningskravene for ESG-relaterede emner stiger eksponentielt, og fortidens datapraksis er slet ikke den opgave voksen.  Derfor zoomer CSR.dk ind på ESG software. En god løsning kan hjælpe med både at opfylde kravene fra investorer, kunder, lovgivere, audit-selskaber og andre interessenter og med at skabe ny værdi for virksomheden med udgangspunkt i data.

12.06.2023Climaider ApS

Sponseret

Virksomheders forpligtelser til ESG i Årsregnskabsloven: Hvad er kravene?

12.06.2023Climaider ApS

Sponseret

Hvilke EU regulativer omfatter din virksomhed: Få et gratis lovgivningstjek

12.06.2023Climaider ApS

Sponseret

En Guide til ESG-nøgletal: Hvad er de, og hvorfor er de vigtige?

15.05.2023Climaider ApS

Sponseret

CO2-regnskab gjort nemt: Sådan slipper din virksomhed for besværlige processer

15.05.2023Climaider ApS

Sponseret

Fra nystartet virksomhed til CO2-neutral: Sådan sikrede Dawn Health grøn vækst

15.05.2023Climaider ApS

Sponseret

Undgå greenwashing anklager med et CO2-regnskab