Fra hospitalsdyner til dynejakker

På Aalborg Universitetshospital er personalet, der tester borgerne for covid-19 klædt varmt på. DFD upcy har syet aflagte hospitalsdyner om til varme dynejakker. Det er med til at understøtte hospitalets tanker om at være mere bæredygtige.

I alt har Aalborg Universitetshospital bestilt 200 dynejakker, som skal være med til at holde personalet i testteltene varme nu, hvor det bliver koldere udenfor.

Det er tæt dialog og godt samarbejde med Region Nordjylland, der har resulteret i, at testpersonalet på Aalborg Universitetshospital bærer dynejakker lavet af aflagte hospitalsdyner.    

Funktion i tæt forening med bæredygtighed 

De varme dynejakker er en helt konkret løsning på et lige så konkret problem: Det bliver koldere udenfor, og dermed også i de opstillede testtelte, hvor borgerne bliver testet for covid-19.

Foruden jakkernes praktiske funktion understøtter løsningen også hospitalets tanker om at være et mere bæredygtigt og klimavenligt hospital.

Og der behøver ikke være langt fra tanke til handling. Vi henter og vasker dynerne fra hospitalet, og hvis der er dyner, som må kasseres - f.eks. pga. af huller - bliver de sendt til ”upcycling”. Det sker hos DFD upcy, der syer dynerne om, så de kan vende tilbage til hospitalet som DFD upcy dynejakker.

Kassation er ikke enden for tekstilerne, men en ny begyndelse. Læs også, hvordan kasseret arbejdstøj fra de mest hygiejnekritiske industrier er blevet til vaskbare flergangsmundbind.

Følg også Aalborg Universitetshospital på de sociale medier - på Instgram er det @aalborguh og på Facebook er det Aalborg Universitetshospital. 

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: Hvordan får vi kunderne med?

Kunder siger, at de er interesserede af bæredygtighed og villige til at betale mere for det. Men langt færre gør det. Hvorfor er det sådan? Hvad skal der til for at ændre det? Vi leder efter svarene og virksomheder, som har fundet dem.

24.01.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Vaskeri i Aalborg hjælper tidligere kriminelle ind på arbejdsmarkedet

18.01.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Textilia sætter bæredygtighed øverst på dagsordenen

20.12.2023Textilia Group A/S

Sponseret

Aalborg Universitetshospital gør op med engangsforbruget: Dropper engangstermojakker af plastik

18.12.2023Textilia Group A/S

Sponseret

Sinatur Hotel og Konference samarbejder med Textilia om at nedbringe hotelkædens klimaaftryk

08.11.2023Textilia Group A/S

Sponseret

Privatpersoners aflagte tøj lever nu videre hos udsatte patienter

27.09.2023Textilia Group A/S

Sponseret

Kasserede lagner og duge lever videre som kokkejakker på Marchal