Fortum opkøber Crisolteq med speciale i at genanvende værdifulde batterimetaller

Fortum køber alle aktier i Crisolteq, en finsk vækstvirksomhed der har specialiseret sig i genanvendelse af værdifulde batterimetaller.

Investeringen styrker Fortums position i Europa inden for genanvendelse med et højt forædlingspotentiale. Genanvendelse af værdifulde batterimetaller understøtter desuden Fortums øvrige batterivirksomhed.  

Crisolteq beskæftiger 23 personer og deres omsætning i forrige regnskabsperiode udgjorde 2,1 mio. euro. Parterne har aftalt, at købsprisen ikke offentliggøres.

Crisolteq har udviklet en unik hydrometallurgisk genanvendelsesproces, der giver en genvindingsgrad på over 80 procent for litium-ion-batterier. Dette skal sammenlignes med en eksisterende genvindingsgrad på omkring 50 procent. I den hydrometallurgiske proces udvindes kobolt, mangan og nikkel fra batterierne. De værdifulde metaller leveres til batteriproducenter med henblik på anvendelse ved produktion af nye batterier. 

”Forsyningen af el til samfundet vil i fremtiden medføre et betydeligt øget behov for batterier. Vi har fuld tillid til den hydrometallurgiske proces, som Crisolteq har udviklet. Teknologi er et vigtigt element i vores cirkulære forretningsmodel, og vi tror på dens fremtid. Vi genanvender værdifulde metaller i batterier og sætter dem i cirkulation igen, hvilket reducerer elbilbatteriernes miljøbelastning i og med, at behovet for minedrift reduceres”, siger Kalle Saarimaa, Vice President for Fortum Recycling&Waste. 

Crisolteq har et industrielt hydrometallurgisk genanvendelsesanlæg i Harjavalta. Derudover har Crisolteq et produktionsanlæg i Torneå samt forsknings- og udviklingsaktiviteter i Reso. 

Fortum, Koncern Kommunikation

Yderligere oplysninger: 
Kalle Saarimaa, Vice Precident for Fortums Recycling&Waste, telefon +358 415 031 337

Læs mere om genanvendelse af batterier (engelsk) her: www.fortum.com/batterysolutions.

08.03.2024Fortum Waste Solutions A/S

Sponseret

Fjern­varme Fyn og Fortum fokuserer fremover på det nære samar­bejde

24.04.2023Fortum Waste Solutions A/S

Sponseret

Fortum Recycling & Waste i Nyborg tager et stort skridt mod klimaneutral behandling af farligt affald og etablerer et pilotanlæg til fangst- og lagring af CO2 i samarbejde med norske Aker Ca

14.10.2022Fortum Waste Solutions A/S

Sponseret

Fortum Circo® recycled plastic defies the conven­tions of fossil-based materials – new compound is carbon-neutral, yet on par with virgin plastic properties

20.01.2022Fortum Waste Solutions A/S

Sponseret

Fjernvarme Fyn og Fortum-koncernen går sammen om CO2-fangst og -genanvendelse i Odense og Nyborg

29.11.2021Fortum Waste Solutions A/S

Sponseret

Fortum støtter unge praktikanters fokus på miljø og ressourcer

22.11.2021Fortum Waste Solutions A/S

Sponseret

Korrekt deklarering, emballering og mærkning af farligt affald