Flere danskere udsættes for forsøg på it-kriminalitet

Nye tal: Danskerne er aktive på internettet som aldrig før. I 2017 var 80 pct. af danskerne online dagligt, og i 2019 lå tallet på 88 pct., viser nye tal fra Danmarks Statistik. Selv om der i perioden er kommet større fokus på it-sikkerhed, er det næsten hver anden dansker, der har modtaget falske e-mails med det formål at lokke private oplysninger ud af modtageren. Det vækker bekymring hos Dansk Industris digitaliseringspolitiske chef, Christian Hannibal.

- It-kriminalitet er desværre blevet hverdag for mange danskere, når næsten hver anden oplever at modtage falske e-mails. Men tallene fra Danmarks Statistik viser samtidig, at der skal mere til at holde danskerne væk fra aktiviteter på internettet. Faktisk er danskerne blevet markant mindre bekymrede, når de befinder sig i cyberspace, siger Christian Hannibal.

Frygten for brud på it-sikkerhed har fået mindre betydning for danskerne siden 2015, hvor en større andel afholdt sig fra eller begrænsede brugen af forskellige online aktiviteter, som netbank, internetkøb og kommunikation på sociale medier.

- Det skyldes både nye regler som for eksempel GDPR, der har givet borgerne nye rettigheder, men også at danskerne er blevet mere rutinerede på nettet og derfor kender truslerne og ved, hvad man kan gøre ved dem, siger Christian Hannibal.

- Det er gode nyheder, for som et af verdens mest digitale lande, skal vi gerne fortsat turde kaste os over de nye digitale muligheder. Det kræver tillid hos borgerne og digital ansvarlighed hos virksomheder og myndigheder, siger Christian Hannibal.

07.02.2024Dansk Industri

Sponseret

Har du styr på ESG, CSRD og ESRS?

12.01.2024Dansk Industri

Sponseret

Ny ESG & Bæredygtighedsportal hos Dansk Industri (DI)

04.09.2023Dansk Industri

Sponseret

Danske produktionsvirksomheder skaber konkurrencefordele gennem Klimaklar Produktionsvirksomhed

04.09.2023Dansk Industri

Sponseret

CO2-regnskab, bæredygtig produktion, klimaklar.

21.06.2023Dansk Industri

Sponseret

Organisering af Bæredygtighed og ESG er et ledelsesansvar

15.06.2023Dansk Industri

Sponseret

Rådgiverne er afgørende for deres kunders bæredygtige og ansvarlige forretning