Første forsikringsløsning for genbrugte byggematerialer på plads

Fremover skal en langt større del af en ny bygning bestå af genbrugte byggematerialer. En stopklods har indtil nu været frygten for, hvem der havde ansvaret og skulle betale, hvis de brugte byggematerialer medførte skader. Det problem er nu løst.

28.04.2023

CSR.dk

Hvis det skal blive almindeligt at benytte genbrugte byggematerialer i nye bygninger eller bygninger, der bliver renoveret, så skal de kunne forsikres på lige fod med nye byggematerialer. Derfor har Danmarks første onlineplatform for genbrugte byggematerialer, GreenDozer, og den internationale forsikringsmægler WTW (tidligere Willis Towers Watson) samarbejdet om at få lavet den første forsikring af sin slags for genbrugte byggematerialer.

Og det bliver der brug for. EU har nemlig fastsat, via den såkaldte EU-taksonomi, at fremtidens bygninger skal bestå af hele 15% genbrugte byggematerialer. EU ønsker at begrænse klimaaftrykket i byggeriet og stiller derfor krav om større anvendelse af genbrugsbyggematerialer. I dag er det under én promille af byggematerialerne i en bygning (målt i værdi), der er genbrugte.

Nye lovkrav kalder på løsning
De nye lovkrav giver anledning til langt større genbrug af byggematerialer, hvilket har givet panderynker i byggebranchen. Det har indtil nu været en udfordring rent forsikringsmæssigt, da de bygningsejere, som leverer genbrugsmaterialerne, vil undgå det erstatningsansvar som brugen af materialerne kan indebære i nye byggeprojekter.

Det tager den nye forsikringsløsning højde for. Her sikres leverandøren af de brugte byggematerialer mod yderligere forsikringskrav, hvis der opstår skader som følge af at der bliver brugt genbrugte byggematerialer. Det er GreenDozer, som tager ansvaret ved at have tegnet den nye forsikringsløsning med WTW som forsikringsmægler. Hermed er vejen banet for trygt at kunne genbrugsbyggematerialer i stor skala.

Parterne bag forsikringen

GreenDozer er Danmarks første online platform for alle professionelle leverandører af genbrugsmaterialer. Det er alt fra nedrivningsvirksomhedernes store mængder af byggematerialer til håndværkerens overskud af materialer fra byggeprojekter. Ambitionen er at samle alt ét sted, så vareudbuddet og mængderne er så store, at arkitekter, rådgivere, bygherrer, håndværkere og private gør-det-selv folk, alle kan finde de varer, de søger, til deres byggeprojekt.

WTW er Danmarks største forsikringsmægler og sammensætter og formidler forsikringsløsninger på vegne af virksomheder i hele verden.

”Med denne løsning har vi slået to fluer med et smæk. Forsikringen sikrer, at genbrugte byggematerialer er dækket med den samme produktansvarsforsikring, som nye materialer. Derudover er leverandøren sikret mod yderligere omkostninger i forsikringsøjemed, hvis genbrugsmaterialerne forårsager skade. Det er helt centralt, at en forsikring kan løse dét problem. Ellers tør ingen binde an med at bruge genbrugte byggematerialer i stor skala,” forklarer Jan Rohde, som er CEO i GreenDozer.

At kunne være med til at støtte den bæredygtige omstilling har været afgørende for WTWs involvering i sagen.

”Vi ønsker at være med til at sikre de virksomheder, der har en bæredygtig tilgang til byggeriet. I denne sag kunne vi se, at der var en tydelig barriere for at benytte genbrugte byggematerialer i stor skala i byggebranchen. Den barriere har vi nu været med til at fjerne,” siger Camilla Elverdal, der er administrerende direktør i WTW Danmark.

- EHS

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Denne artikel er del af et tema:

Byggesektorens bæredygtighed 2023

Det kræver sit, når en sektor skal skære over 90 procent af sine CO2-udledninger for at komme inden for de planetære grænser. Bygge- og ejendomsbranchen er i gang med opgaven og CSR.dk viser i dette tema, nogle af de initiativer der er i gang. 

Relateret indhold

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

29.05.2024CSR.dk

Danmark kan få meget mere grønt ud af EU’s landbrugsstøtte

13.05.2024Mars Danmark

Sponseret

Elektriske lastbiler hjælper Mars med at spare CO2 på tværs af Europa

08.05.2024CSR.dk

Danfoss vil uddanne danske leverandører i ESG

06.05.2024BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Sponseret

Styrk din virksomheds ansvarlighed: Effektiv styring af værdikæden

01.05.2024CSR.dk

Valg af leverandør handler meget om grøn profil

26.04.2024CSR.dk

Større sikkerhed for ansvarligt tømmer på vej

24.04.2024CSR.dk

Cigaretproducenter skal betale mere for opsamling af skod

Jobmarked

Se alle

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Event
CFO'ens Agenda 2024

Skab værdi gennem skarp formidling af dine ESG-resultater.

Dato

30.05.2024

Tid

15:00

Sted

PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup

Orkla Danmark
Konference
ESG Conference

Commercialize The Green Transition

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Dansk Industri, H. C. Andersens Boulevard 18, 1553 København V.

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Valifieds ‘Kom Godt i Gang’ Webinar giver dig en kort introduktion til de mest anvendte funktioner på platformen, så du får den bedst mulige start med arbejdet omkring bæredygtighed

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Uddannelse
Deltag i FN's klimaprogram for virksomheder 'Climate Ambition Accelerator'

Vil du have en plads på et ambitiøst, engelsksproget klimaprogram, der over seks måneder klæder din virksomhed på til at sætte målbare mål for jeres klimaarbejde på linje med den førende klimavidenskab? Så læs med her.

Dato

03.06.2024

Sted

Online