Lemvigh-Müller

Slået op d. 08.05.2024

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Stilling
ESG Specialist
Ansættelsesforhold
Fuldtid (barselsvikariat)
Område
Hovedstaden
Arbejdssted
Herlev
Telefonnummer
+45 4171 1530
Ansøgningsfrist
Snarest muligt
Tiltrædelsesdato
Snarest muligt

Bæredygtighed og ESG fylder ligeledes mere og mere hos vores leverandører og kunder bl.a. pga. CSRD- og Taksonomirapportering. Som deres forretningspartner har vi en ambition om at kunne hjælpe dem i arbejdet med deres ESG – og bæredygtighedsarbejde samtidig med, at vi selv skal være klar til den kommende ESG-rapportering. Et arbejde som vi er godt i gang med at forberede os til.

Da vores kollega, der driver rapporteringen, er gravid, er vi på udkig efter en dygtig ESG Specialist til et barselsvikariat i min. et år – evt. med mulighed for forlængelse. Du får en meget vigtig rolle i at stå i spidsen for vores CSRD-rapportering. Dette er en opgave, som har stor intern opbakning fra vores direktion, og du skal samarbejde med mange forskellige kollegaer, der alle skal levere data til vores nyindkøbte system til CSRD.

 

En unik mulighed i en professionel koncern

Du bliver en del af grossisten Lemvigh-Müller, som er en fondsejet virksomhed med 1.350 ansatte, som blandt andet støtter velgørende formål i Danmark. Vi gør os hver dag umage for at skabe de bedste rammer for, at du kan have et værdifuldt arbejdsliv, hvor du kan udleve dit fulde potentiale – og samtidig have overskud til alt det andet vigtige i livet.

 

Som ESG Specialist får du erfaring med at implementere CSRD i en større virksomhed og mulighed for at præge processen

Vi er i gang med forberedelserne til CSRD herunder udarbejdelsen af den dobbelte væsentlighedsanalyse. Dernæst skal vi lave gap-analysen, så vi sikrer, at vi har data på det væsentlige, vi skal rapportere på, og endelig skal vi have lavet et roadmap, så vi bliver klar til at kunne rapportere. Vi har derfor brug for en kollega, der med en struktureret tilgang har lyst til at lede CSRD-arbejdet og at arbejde i vores nyindkøbte rapporteringssystem.

Du får en bred berøringsflade i hele organisationen, da du skal indhente data, dokumentation, igangsætte processer og samarbejde med mange afdelinger, som skal levere input til systemet. Du vil naturligvis have tæt sparring med bæredygtighedschefen og din kollega, der sidder med miljø- og klimaområdet herunder klimaregnskab og CO2-beregninger.

 

Dine opgaver mere konkret:

  • Projektlede samarbejdet med kollegaer på tværs af organisationen om forberedelsen til CSRD-rapportering, herunder udvikling af politikker, processer og dokumentation
  • Arbejde i et nyt rapporteringssystem, som skal samle vores data og dokumentation til brug for CSRD-rapportering
  • Drive opbygningen af interne kvantitative og kvalitative dataflows med relevante ejere af datapunkterne
  • Bidrage til gap-analyse og implementeringsplan med prioriterede initiativer for CSRD-rapportering
  • Udarbejde ESG-rapporten 2024 efter § 99 a og b
  • Bidrage til andre bæredygtighedsinitiativer som ESG-træning internt og for vores kunder

Du bliver en del af bæredygtighedsafdelingen med reference til Head of Sustainability Pernille Kiær. Teamet består derudover af en Sustainability Specialist, der primært arbejder med klima- og miljøområdet herunder klimaregnskab og CO2-udledninger. Du vil få base på vores hovedkontor i Herlev, men du skal forvente at skulle rundt på vores øvrige lokationer en gang imellem.

Læs nedenfor, hvilke ord, Head of Sustainability Pernille Kiær sætter på stillingen.

"Som den drivende kraft for at sikre compliance på CSRD-rapporteringen, er det vigtigt, at du har lyst til projektlede denne proces. Det kræver, at du arbejder struktureret i vores system med at samle kvalitative og kvantitative data fra mange forskellige kollegaer i organisationen. Det er derfor vigtigt, at du kan lide at samarbejde tværorganisatorisk. Du får muligheden for at blive en del at et team, som er værdsat internt og af vores kunder kendt for vores høje faglighed inden for ESG. Vi sætter en ære i både at lave god rapportering men også at skabe kommerciel værdi med vores ESG-arbejde. Vi har en uformel omgangstone samtidighed med en stor fleksibilitet og selvstændighed i dagligdagen." 

– Pernille Kiær

Du arbejder struktureret og leder CSRD-processen

Vi søger en struktureret ESG Specialist med en analytisk tilgang til problemløsning, og som er god til at lede projekter. Du har kendskab til ESG-landskabet, synes det er spændende at holde dig opdateret med seneste udvikling indenfor området og har viden og erfaring inden for ESG og evt. CSRD. Har du viden om og erfaring med at arbejde med EU-taksonomien, er det et stort plus.

Du har ideelt set erfaring med ESG-rapportering fra tidligere organisationer og har lyst til at være den bærende og drivende kraft i processen. Vi skal rapportere fra finansåret 2025 og udgive rapporten i 2026. Du er fortrolig med ESG-data og har erfaring med at samarbejde med HR, facility, indkøb, salg, quality & compliance, finans m.fl.

Din viden og erfaring er vigtigere end din teoretiske ballast. Vi forestiller os dog, at du har en kandidatgrad som ingeniør, økonomi, jura eller noget helt andet. Derudover er det vigtigt, at du trives i en dynamisk organisation og drives af at levere resultater, der gør en forskel.

 

Sådan søger du jobbet

For at blive en del af Lemvigh-Müller skal du sende dit CV via ’Søg Stillingen’. Vi tilstræber en god overlevering, hvorfor ansættelse sker, når den rette kandidat er fundet.

Vi arbejder målrettet med at gennemføre rekrutteringsprocessen til dette job hurtigst muligt, og ansætter, når vi har fundet den rette kandidat. Ønsker du at vide mere om jobbet, er du velkommen til at kontakte Pernille Kiær Sørensen på telefon 41 71 15 30.

Lemvigh-Müller ser mangfoldighed som en styrke og arbejder aktivt med DI´S Diversitets Løfte. Vi opfordrer derfor kvalificerede, uanset baggrund, til at søge jobbet. Du behøver kun at sende os dit CV – og undlad gerne billede, oplysning om alder og lignende, da vi arbejder aktivt med at mindske risikoen for bias i rekrutteringsprocessen.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.