ESG kompetencer er afgørende for den bæredygtige omstilling

Efterspørgslen efter ESG-kompetencer er enorm blandt danske virksomheder. Uden de rette hoveder og hænder lykkes vi ikke med omstillingen. Dansk Industri (DI) har iværksat en målrettet indsats for at hjælpe vores medlemmer på vej.

Der er en stigende interesse blandt danske virksomheder for at bidrage til den bæredygtige omstilling af vores samfund. Denne positive tendens forstærkes  af kommende regulering af virksomheders arbejde med bæredygtighed. ESG (Environmental, Social and Governance) har derfor fået en betydelig plads når man ser på efterspørgslen af medarbejdere ude i virksomhederne. DI har offentliggjort tal, der viser en heftig stigning i jobannoncer, der efterlyser medarbejdere med ESG-kompetencer i ”ESG”-eksplosion i danske jobopslag. Der er et voksende behov for at matche denne efterspørgsel med passende uddannelse og kompetenceløft  i ESG.

”Det er en voldsom stigning. Det er virkelig begyndt at gå op for danske virksomheder, at det er en kompetence, de har brug for at have”, siger Marie Gad, chef for global udvikling og bæredygtighed i Dansk Industri (DI).

I 2022, opfordrede Carlsberg til, at universiteter skal skabe efteruddannelse og nye hybriduddannelser af finans- og bæredygtighedsspecialister. De forudser, at fremtidens arbejdsmarked vil kræve en ny form for specialist, en der ikke blot forstår de finansielle aspekter af en virksomhed, men også de ESG-relaterede udfordringer og muligheder.

Dette understøttes af den hastige stigning i ESG-relaterede jobopslag. Uden de rette fagfolk til at udfylde disse roller, risikerer virksomheder at få svært ved at overholde den kommende lovgivning og sakke bagud, når det gælder bæredygtig udvikling og social ansvarlighed. Det kan påvirke deres konkurrenceevne og langsigtede arbejde med bæredygtighed.

Derfor er det på tide, at vi tager ESG-uddannelse seriøst. Ikke kun for at imødekomme efterspørgslen fra arbejdsmarkedet, men også for at sikre, at virksomheder kan konkurrere effektivt, blive mere bæredygtige og udøve et  samfundsansvar, der gavner os alle. Ude i virksomhederne findes medarbejdere, som hurtigt skal forholde sig til og reagere på de stigende bæredygtighedskrav, og som ikke har mulighed for deltage i et længere undervisningsforløb. For at imødekomme dette behov udbyder DI en række forskellige læringsforløb (f.eks. ESG-Masterclasses og Klimaklar produktionsvirksomhed), der kan hjælpe med at give virksomhedernes medarbejder kompetencer her og nu.

Følgegruppe og Netværk
De nye lovkrav om rapportering, og de mange andre tiltag der lige nu bliver taget fra EU’s side på bæredygtighedsområdet, kan være en overvældende omgang. DI gør derfor en indsats for at holde vores medlemmer opdaterede på udviklingen. DI tilbyder vores medlemmer gratis adgang til "Følgegruppen for bæredygtighedsrapportering" og mulighed for at deltage diverse netværk som ’Netværk for ESG bæredygtighedsrapportering’ og ’CSR/Sustainability netværk’ som er designet til at fremme erfaringsudveksling, idegenerering og praktisk forståelse af ESG-standarder og bæredygtighedsrapportering.

Denne artikel er del af et tema:

ESG uddannelse - kompetenceudvikling til tiden

Efterspørgslen på ESG-kompetencer er enorm i takt med at alle prøver at få deres kompetence-beredskab inden for arbejdet med bæredygtighed og ESG på plads i takt med at lovgivnings- og investorkrav stiger. Temaet viser en palette af uddannelsesmuligheder - med hovedfokus på hvordan man kan udvikle eksisterende medarbejdere.

07.02.2024Dansk Industri

Sponseret

Har du styr på ESG, CSRD og ESRS?

12.01.2024Dansk Industri

Sponseret

Ny ESG & Bæredygtighedsportal hos Dansk Industri (DI)

04.09.2023Dansk Industri

Sponseret

Danske produktionsvirksomheder skaber konkurrencefordele gennem Klimaklar Produktionsvirksomhed

04.09.2023Dansk Industri

Sponseret

CO2-regnskab, bæredygtig produktion, klimaklar.

21.06.2023Dansk Industri

Sponseret

Organisering af Bæredygtighed og ESG er et ledelsesansvar

15.06.2023Dansk Industri

Sponseret

Rådgiverne er afgørende for deres kunders bæredygtige og ansvarlige forretning