Den gode historie betyder noget for kunderne

Efter en svær start har gulvproducenten Kronospan, der den 13. marts blev hædret med Klimaprisen ved Byggeri ’18, fået fod på bæredygtigheden og dens betydning for forretningen, både internt og eksternt.

Direktør Henning Jensen med det synlige bevis på årets Klimapris på Byggeri '18. Foto: Jens Jessen/Dagens Byggeri.

15.03.2018

Anders Kampmann, CSR.dk

Tidligere på ugen, tirsdag d. 13. marts, blev årets udgave af byggeriets klimapriser uddelt på messen Byggeri ’18, og blandt vinderne var virksomheden Kronospan, der fremstiller spånplader til gulve, lofter og vægge.

CSR.dk fik en snak med selskabets direktør, Henning Jensen, om betydningen af både selve prisen og den generelle baggrund for hele uddelingen og den tankegang, der på den måde bliver fremhævet.

Læs også: Dansk arkitektfirma vil genanvende forladte huse til nybyggeri

”Det er en rigtig god idé med de her priser, fordi de sætter fokus på et område, som er vigtigt. For en virksomhed som vores er sådan en kåring en belønning, der giver engagement blandt medarbejderne til det videre arbejde”, sagde han.

Kronospan har produceret spånplader siden 1950, og i midten af 00’erne begyndte man så at indsamle træaffald landet over til at indgå i produktionen. Det er netop den strategi, der udløste tirsdagens anerkendelse, og efter mere end 10 års indsats er det noget man sætter pris på i hovedsædet i den østjyske landsby Pindstrup på Djursland.

Bæredygtig fordel og stolte medarbejdere
”Det var da svært i starten, da vi startede denne her proces. Vi havde en masse dialog med vores leverandører, der skulle forstå strategien, og det tog sin tid. Men efterhånden som det er kommet på skinner, er jeg ikke i tvivl om, at det er blevet fordel for os at vi markerer os på områder som bæredygtighed og cirkulær økonomi”, forklarede Henning Jensen og fortsatte:

”Det betyder helt sikkert noget for vores kultur i virksomheden. Det er en god historie, som vi kan fortælle vores kunder, og det er positivt for vores medarbejdere, som føler en stolthed over at vi gør tingene på en måde, som er ansvarlig og holdbar i det lange løb”.

Selvom Henning Jensen, der som direktør siden 2002 har været med hele vejen, ikke kan sætte tal på betydningen af virksomhedens miljøindsats på det rent kommercielle område, så er han med udgangspunkt i de mange års arbejde og tirsdagens skulderklap ikke i tvivl om, at man vil fortsætte arbejdet på den bæredygtige scene.

Læs også: Der skal bygges grønt for samfundet

For som han sagde med henvisning til den velbesøgte seance i Fredericias messecenter, så ”ser det jo ikke ud til, at det med at tænke på klimaet er noget, der vil gå over lige med det samme”.

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle