Dansk Industri producerer fotoudstilling om kvinders rettigheder i verden

Når Women Delivers verdenskongres løber af stablen i Bella Center den 16. – 19. maj vil DI være til stede med en ny og unik fotoudstilling om de udfordringer piger og kvinder har i udviklingslande og hvordan danske virksomheder hjælper dem.

Cheminova har i Nordindien fokus på at involvere kvinder på arbejdsmarkedet..

Optagelserne til udstillingen finder sted fra 18. januar – 20. februar og skal skildre de udfordringer og mangel på rettigheder, som er hverdag for millioner af kvinder i udviklingslande. Men vi skal også vise, at danske virksomheder, der er til stede i disse lande, gør en positiv forskel for piger og kvinder, som kan og bør tjene som inspiration. Det er udviklingspolitik i praksis. Det er eksempler der viser, at handel og udvikling hænger uløseligt sammen.  Det er fortællinger om den private sektor, som fortjener at blive fortalt.

Otte virksomheder i seks lande
Sammen med fotograf Stine Heilmann skal vi besøge otte af DI’s medlemsvirksomheder, der er tilstede i seks udviklingslande. Det drejer sig om Butlers Choice og Orana A/S i Vietnam, Danfoss og Cheminova i Indien, Aiayu i Nepal, Toms Gruppen i Ghana, AAK i Burkina Faso og Froosh i Malawi. Alle steder vil vi forsøge at komme helt tæt på udvalgte kvinder og afbilde deres daglige udfordringer i lokalmiljøet, og de fantastiske fortællinger, som virksomhederne er en direkte og positiv del af.

Kvinder udgør et kæmpe vækstpotentiale
Der er mange grund til at sætte fokus på pigers og kvinders rettigheder. Kvinder i udviklingslande investerer gennemsnitligt 90 pct. af deres indtægter på familien, mens mænd kun bruger 30 – 40 pct. Hvis kvinder i udviklingslande havde samme adgang til ressourcer som mænd, ville hungersnøden falde med 150 mio. personer. Og hvis piger havde samme adgang til uddannelse som drenge, ville antallet af utilsigtet graviditet falde med 70 pct.

Der er næppe nogen tvivl om, at kvinder, isoleret set, er den største uudnyttede ressource, når det drejer sig om vækst i udviklingslande. Set fra både en økonomisk og rettighedsmæssig tilgang, så betaler det sig at investere i kvinder i udviklingslande. Det er en forudsætning for vækst i disse lande. Og vækst i andre lande skaber vækst i Danmark, for det fører til øget eksport og flere danske arbejdspladser. Det er en win-win situation, og derfor har Dansk Industri og vores medlemsvirksomheder i mange år haft et skarpt fokus på denne dagsorden.

Danida-støttet projekt
Projektet er støttet af Danidas Oplysningsbevilling, og udstillingen vil efter Bella Center være at finde i bl.a. Billund og Aalborg Lufthavn, Musikhuset i Esbjerg, Fredericia Messecenter, Koncerthuset Alsion i Sønderborg og i Industriens Hus. Der er mulighed for at opstille den på andre egnede steder, hvis der er interesse for dette.

Følg med i projektet på #wd2016, #Ideliver og #dkaid.

07.02.2024Dansk Industri

Sponseret

Har du styr på ESG, CSRD og ESRS?

12.01.2024Dansk Industri

Sponseret

Ny ESG & Bæredygtighedsportal hos Dansk Industri (DI)

04.09.2023Dansk Industri

Sponseret

Danske produktionsvirksomheder skaber konkurrencefordele gennem Klimaklar Produktionsvirksomhed

04.09.2023Dansk Industri

Sponseret

CO2-regnskab, bæredygtig produktion, klimaklar.

21.06.2023Dansk Industri

Sponseret

Organisering af Bæredygtighed og ESG er et ledelsesansvar

15.06.2023Dansk Industri

Sponseret

Rådgiverne er afgørende for deres kunders bæredygtige og ansvarlige forretning