Dansk Byggeri: Godt med ambitiøse klimakrav

Dansk Byggeris direktør bifalder EU-Kommissionens klimapakke, der pålægger Danmark at nedbringe CO2-udledningen med 39 procent frem mod år 2030.

Direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen, mener, at regeringen blandt andet bør fokusere på at få energirenoveret ældre bygninger, som et led i nedbringelsen af Danmarks CO2-udledning. Foto: Dansk Byggeri/Ricky John Molloy..

25.07.2016

CSR.dk

EU-Kommissionen har fremlagt ny klimapakke. Som en del af pakken stiller EU krav til medlemslandenes CO2-udslip i den ikke-kvoteomfattende sektor – populært benævnt biler, bønder og boliger.

I pakken lægges der op til, at Danmark skal reducere landets CO2-udledning med 39 procent frem mod år 2030. Dermed er der fremlagt et ambitiøst klimakrav for Danmark. Men det skræmmer ikke erhvervs- og arbejdsgiverforeningen Dansk Byggeri:

”Kravet bør ikke kun ses som en byrde”, siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri. ”Det bør også ses som et vigtigt skridt på vejen mod et Danmark uafhængigt af fossile brændsler i 2050”, fortsætter han.

Hvordan skal målet nås? 
Den danske regering vælger selv, hvordan klimamålet skal nås. I den ikke-kvoteomfattende sektor, som målet omfatter, er det transportsektoren, landbrugssektoren og bygningsmassen, der udleder den største mængde af CO2.

Ifølge Michael H. Nielsen kan Danmark spare en del af CO2-udledningen ved at energirenovere bygninger fra før 1980 og dermed nedsætte varmeforbruget. Han mener derfor, at regeringen blandt andet bør fokusere indsatsen der.

Danmark kan vinde på klimapakken
Danmark har via bygningsreglementet en række krav til bygningers energiforbrug. Det betyder, at der er udviklet en række spidskompetencer i forhold til energieffektive byggematerialer og energirenovering, pointerer Dansk Byggeri. Og det har industrien dygtigt forstået at udnytte til eksport af danske løsninger.

”Der er lige så mange potentialer for energirenovering i de europæiske lande som i Danmark, hvis ikke flere. Derfor kan Danmark også vinde på den nye klimapakke, som bør medvirke til, at en lang række EU-lande prioriterer energieffektiviseringer i bygningsmassen i langt højere grad end i dag”, siger Michael H. Nielsen.

Læs også: Dansk Byggeri frygter for konsekvenserne af lavere klimamål

EU-Kommissionens klimapakke skal nu forhandles med Europa-Parlamentet og med medlemslandene.

-CHM

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle