Danmarks første DGNB guldcertificering er en realitet

Gladsaxe Company House i Søborg er blevet den første ejendom i Danmark til at opnå guld i den danske bæredygtighedscertificeringsordning DGNB. Bygningen er ejet af PensionDanmark og udviklet af NCC, som også vil bruge bygningen som nyt domicil.

Gladsaxe Company House NCC Domicil.

Siden den danske version af DGNB bæredygtighedsklasse blev lanceret en solskinsdag i maj 2012 på Borups Højskole, har alle med interesse i bæredygtighed i byggebranchen ventet i spænding på, hvornår den første danske DGNB guldcertificering så dagens lys. Det er derfor en stor glæde, at Green Building Council Denmark i dag kan overække sin første DGNB guld plakette til PensionDanmark og NCC, som det fysiske bevis på, at Gladsaxe Company House har opnået guldcertificering

”Det er en stor dag for udbredelsen af bæredygtighed i den danske byggebranche. Vores organisation ønsker PensionDanmark og NCC tillykke med det flotte resultat, og sætter stor pris på deres målrettede arbejde, som er med til at hæve overliggeren for bæredygtighedsniveauet og samtidig afvise myten om, at DGNB Guld er besværligt og uopnåeligt. Vi håber denne certificering vil inspirere andre til forfølge gulddrømmen” udtaler direktør Mette Qvist, Green Building Council Denmark.

En DGNB certificering er mere end, at sikre en vist niveau af bæredygtighed ved f.eks. optimering af indeklima og minering af støjniveau i bygningen. PensionDanmark ser DGNB som en metode til at værdisikre deres investering

"Vi er meget stolte af, at denne enestående ejendom får dette unikke stempel. Som ansvarlig investor lægger vi stor vægt på bæredygtighed i de ejendomme, vi investerer i. Både af hensyn til klimaet, men først og fremmest fordi bæredygtighed er med til at gøre ejendommene attraktive. Det bidrager i sidste ende til at sikre medlemmerne gode afkast i en længere årrække," siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Den stigende interesse for bæredygtighedscertificering af bygninger understreges af at 52 bygninger i Danmark nu enten er tilmeldt præ-certificering eller den endelige DGNB certificering.

Hvis du vil vide mere om den første DGNB guldcertificering i Danmark, vil vi anbefale dig at tilmelde dig bæredygtighedsseminaret: "DGNB – det nye projektstyringsværktøj”, som bliver afholdt i NCC´s nye domicil den 8. september 2015. Der vil efter seminaret være en rundvisning i bygningen. Læs mere om seminaret og tilmeld dig her.

15.04.2016Green Building Council Denmark

Sponseret

Skanderborg bygger Danmarks mest bæredygtige rådhus

13.10.2015Green Building Council Denmark

Sponseret

Hvor og hvorfor bliver der investeret i bæredygtigt byggeri i Tyskland?

30.09.2015Green Building Council Denmark

Sponseret

Skemalagt undervisning skal gøre Danmark verdensmester i bæredygtigt byggeri

31.08.2015Green Building Council Denmark

Sponseret

BÆREDYGTIGHED I BYGGERIET – KAN IDEALER OG INVESTERINGER FØLGES AD?

07.07.2015Green Building Council Denmark

Sponseret

DGNB – værdiskabende projektstyring

02.07.2015Green Building Council Denmark

Sponseret

Danmarks første DGNB guldcertificering er en realitet