Daka lancerer Øgro-gødning til juletræer

Gødningsprodukterne forhandlet af Daka under navnet Øgro har alle hidtil været 100 % organiske. Men nu har Daka udviklet en gødning specielt til juletræer.

ØgroTree specielt udviklet til juletræer.

Øgro-gødning, anvendes primært i økologien, men har igennem godt 4 år også været brugt i dansk juletræsproduktion. Juletræsproducenter har dog lidt andre gødningsbehov end de økologiske planteavlere. Derfor har Daka i samarbejde med konsulenter fra brancheforeningen Danske Juletræer og juletræsproducenter nu udviklet en specialgødning, som gør det nemt både at udbringe organisk og mineralsk gødning på én gang.

Høj andel af organisk N
ØgroTree er 54 % organisk og 46 % mineralsk. Den organisk del er som de øvrige Øgro-produkter baseret på kødbenmel, mens den mineralske del byder på magnesium, svovl og kvælstof. Gødningen er NPK 11-2-4 + 3,3% Mg og 3,9 S, men adskiller sig fra andre semiorganiske gødninger, ved at have en stor andel af det gode organiske N. 5,4 N af de 11 N kommer fra den organiske del af gødningen, og er derfor let optagelig gødning, som giver sund vækst både over og under jorden. Derudover er produktet ikke tilsat urea eller svovlsur ammoniak både ud fra en faglig vurdering samt for at leve op til gældende lovgivning omkring udbringning disse.

Historien bag Øgro
Øgro er en serie af danske gødningsprodukter og jordforbedringsmidler, baseret på kødbenmel og børstemel, bilag 1 godkendt til brug i økologisk landbrug. Alle produkter tager udgangspunkt i en cirkulær tankegang, hvor råvarer og ingredienser håndteres med største respekt og forsigtighed, og hvor biprodukter og reststrømme genanvendes med hensyntagen til miljø og klima.

17.06.2024Daka Denmark A/S

Sponseret

Mommark Marina Seaside Bistro modtager Årets Medlem-pris fra REFOOD-mærket

04.06.2024Daka Denmark A/S

Sponseret

Mommark Marina Seaside Bistro udnævnt som Årets medlem af REFOOD mærket 2024

31.05.2024Daka Denmark A/S

Sponseret

MÆRKNINGSORDNING UDVIDER FESTIVALENS MADSPILDSSAMARBEJDE

04.12.2023Daka Denmark A/S

Sponseret

Organisk gødning giver harmoniske juletræer

29.09.2023Daka Denmark A/S

Sponseret

Ufattelige mængder mad går stadig til spilde - kan detailhandlen gøre mere, hurtigere?

12.07.2023Daka Denmark A/S

Sponseret

Virksomhederne risikerer bøde for ikke at affaldssortere, men er dårligt informerede