Dét gik vi op i i 2020

Hvad interesserede CSR.dk’s læsere mest i 2020? Der tegner sig et klart billede.Læs eller genlæs de 15 mest læste artikler fra året der gik.

Et tilbageblik på 2020 - hvad læste CSR.dk's brugere mest? .

22.01.2021

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Det er næsten uartigt. Sådan at slå ned på bare 15 af de tusindvis af artikler CSR.dk’s redaktion og partnere udgav i løbet af 2020, med ideer, cases, holdninger og rammebetingelser.

Men de 15, som vi har samlet i et tema her, var nu engang dem, som interesserede CSR.dk’s læsere mest. Spørgsmålet er, hvad det er for et billede, det tegner, af CSR-året 2020? Her er tre konklusioner: 

 1. Corona fyldte også for CSR-folk – i starten: To af de tre mest læste artikler handler om, hvad pandemien vil betyde for klima og bæredygtighed. De udkom begge i løbet af den første uge efter den danske regering lukkede landet ned d. 11. marts. Senere artikler om samme emne fangede slet ikke læserne i samme grad.

  Den absolut mest læste artikel i år, slog allerede d. 18. marts fast – med god hjælp fra kollegaer på engelske The Guardian – at selvom man umiddelbart kunne registrere fald i CO2-udledningerne, så skulle man dog ikke tro, at det var en varig tendens.

  CSR.dk’s første opsamling på coronakrisens betydning for arbejdet med bæredygtighed spåede om, at der først ville være fokus på akutte problemer, at nye digitale måder at arbejde på ville vinde frem, at fokus på sundhed som en del af bæredygtighed ville stige, og at de store globale udfordringer ikke forsvandt med corona-krisen. Vores egen vurdering er, at de forudsigelser – som i dag måske synes en kende oplagte – har holdt stik, og at man særligt kan fremhæve, hvordan EU har benyttet perioden til efter vedtagelsen af Green Deal at lægge sig hårdt i selen med at nye aftaler og planer for lovgivning om klimakrav, rapportering, due diligence og corporate governance, som dog først lanceres i 2021.
   
 2. Koryfæernes gøren og laden interesserer mest: Hele fem ud af de 15 artikler har Ørsted, Lego, Ikea, Mærsk, Bestseller og H&M i overskriften. Indholdet af artiklerne svinger fra Ørsteds udnævnelse til verdens mest bæredygtige virksomhed i 2020 over nye strategiske tiltag og så overraskende og knap så positive nyheder om nedlukning af CSR-afdeling og mistanker om tvangsarbejde.
   
 3. CSR-folk vil gerne have råd og ideer til at arbejde med verdensmålene. Således er tre ud af de 15 mest læste artikler opskrifter på, hvordan man lykkes med, oversætter og finder forretningsrelevans i de 17 globale målsætninger.

De øvrige artikler på listen er en blandet landhandel med doughnut-økonomi, forbrugernes forhold til bæredygtighedsbudskaber, og klimaafgifter og håndgranater. Måske ikke så meget håndgranaterne selv, som artiklen om hvordan Forsvaret arbejder med ansvarlige indkøb. Men det er nu spændende nok endda.

Alle artiklerne kan læses som en del af 2021’s første tema, som man kan finde her.

Carve Consulting

Sponseret

Skab værdi med dataetik

SUSTAINX ApS

Sponseret

Line Amtorp bliver administrerende direktør i SustainX

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: 15 mest læste i 2020

Læs eller genlæs de 15 mest læste artikler på CSR.dk i 2020. Vi har samlet dem her. 

Relateret indhold

21.02.2024CSR.dk

Ny teknologi elektrificerer Carlsbergs bryggeri

21.02.2024CSR.dk

Flyselskab mindsker madspild med kunstig intelligens

12.02.2024CSR.dk

Dialog med investorer får virksomheders klimadata frem i lyset

08.02.2024CSR.dk

Malerkæde hjælper bygherrer med stigende dokumentationskrav

07.02.2024Dansk Industri

Sponseret

Har du styr på ESG, CSRD og ESRS?

07.02.2024L'Oréal Danmark A/S

Sponseret

L'Oréal Groupe har for 8. år i træk fået tredobbelt 'A' af CDP

02.02.2024CSR.dk

Så kom standarderne for SMV’ers rapportering

24.01.2024CSR.dk

Non-compliance med CSRD kan give fængselsstraf i Frankrig

Jobmarked

Se alle

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dansk Industri

Erfaren virksomhedsudvikler der gør ESG til en konkurrencefordel

Vil du være med til at drive og udvikle DI’s strategiske sats, der gør ESG til en konkurrencefordel for vores 20.000 medlemsvirksomheder? Er du drevet af at understøtte virksomheders bæredygtige omstilling og sikre dem øget konkurrenceevne? Står du med en solid værktøjskasse fra virksomhedsudvikling, og ser du tydeligt hvordan den understøtter strategiske ESG tiltag som f.eks. værdikædeanalyse og væsentlighedsbetragtninger? Så læs videre.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

25.02.2024

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

COOP Danmark A/S

Klimaansvarlig

Coop søger klimaansvarlig til ESG-afdeling

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.02.2024

DEMANT

Project Manager - ESG Reporting

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

DEMANT

Sustainability Specialist - Standards and Compliance

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

KØBENHAVNS KOMMUNE

Erfaren projektleder til at drive arbejdet med at reducere klimaaftrykket fra indkøb i Københavns Kommunes kommende klimaplan søges til kontoret for Bæredygtige Indkøb

Københavns Kommune er ved at udvikle en ny klimaplan, der skal løbe frem til 2035. Et af Klimaplanens i alt tre spor kommer til at handle om kommunens eget forbrug. Med kommunens store indkøbsvolumen er der et meget stort potentiale for ambitiøse reduktioner af klimaaftrykket. Dette arbejde skal koordineres og drives af en erfaren projektleder, som måske er dig, der på den måde kan være med til at gøre en forskel for at sikre en bæredygtig fremtid i landets største by.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.02.2024

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til styrkelse af indsatsen med klima- og miljøkrav søges til Københavns Kommunes kontor for Bæredygtige Indkøb

Brænder du for at gøre en forskel for at sikre en bæredygtig fremtid i landets største by? Vil du være med til at sikre, at Københavns Kommune når sine ambitiøse miljø- og klimamål? Så er du måske vores kommende kollega, der skal bidrage til at udvikle og drive kommunens ambitioner på miljø- og klimaområdet. Vi søger en konsulent til at være med til at drive dette arbejde.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.02.2024

AUFF

ESG-koordinator hos Aarhus Universitets Forskningsfond

Drømmer du om at arbejde for et større videnskabeligt formål, og vil du samtidig være med til at sætte standarden for vores ESG-rapportering?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

21.02.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 21. feb: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

21.02.2024

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Feb. 21

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

21.02.2024

Tid

12:15