CSR-podcast kombinerer hobby og arbejde

Direktør for møbelforretningen 3R Kontor, Steffen Max Høgh, har gang i en stribe podcasts om CSR, som først og fremmest er et personligt projekt, hvor arbejde og interesse smelter sammen.

Steffen Max Høghs podcast-serie handler om en række forskellige aspekter af bæredygtighed med udgangspunkt i hans erfaring fra arbejdet med social ansvarlighed i møbelfirmaet 3R Kontor..

22.05.2018

Anders Kampmann, CSR.dk

”Det er mit eget lille CSR-projekt, som jeg selv har finansieret, og jeg tjener ikke noget på det. Men jeg ser dels en mulighed for at sprede noget viden, og derudover også for en personlig udvikling, der kan komme vores virksomhed til gode”.

Læs også: Ny podcast skal lære danske unge om Verdensmålene

”Jeg er godt klar over, at jeg er en glad amatør, der taler med kloge mennesker, men det er noget, jeg føler for, og som jeg håber vil have en gavnlig effekt”, siger Steffen Max Høgh om sit podcastprojekt. Foto: 3R Kontor.

Sådan siger direktør for møbelforretningen 3R Kontor, Steffen Max Høgh, om den podcastserie, han for tiden har gang i ved siden af arbejdet som direktør i virksomheden, hvor 40 procent af medarbejderne tidligere socialt udsatte, hvilket driften har gavn af.

Netop 3R Kontors indgangsvinkel til ansvarlig forretningsførelse – at der ikke er nogen modsætning mellem CSR og solide sorte tal på bundlinjen – er også en del af udgangspunktet for striben af udsendelser. Et perspektiv, der ligeledes er afspejlet i den CSR-rapport for 2017, som selskabet netop har udgivet.

”Inddragelsen af social ansvarlighed i en organisation er et emne, der berører både store og små virksomheder, det offentlige, politikere, NGO’er osv., og derfor er det noget, jeg rigtig gerne vil snakke med folk om, for at udbrede vores erfaringer og høre om andres”, siger Steffen Max Høgh.

Den første udgave af podcasten udkom i starten af marts med professor ved CBS, Esben Rahbek Gjerdrum Pedersen, som gæst, og siden har folk som Dennis Friis Thaagaard fra Sustainor, Novozymes’ bæredygtighedschef, Claus Stig Pedersen, og Nille Skalts fra B Corp Danmark været forbi det lille studie.

”Det er folk, jeg følger i forvejen”, siger Steffen Max Høgh om de forskellige fagfolk, han har talt med, og fremhæver tidligere miljøminister Ida Auken som en af de kommende besøgende.

Handler også om branding
Udover at belyse en række emner inden for CSR, så anerkender Steffen Max Høgh, at podcastinitiativet også har et kommercielt aspekt. Ikke noget, der kan måles finansielt – i kroner og øre er projektet ren udgift – men snarere i nogle afledte effekter for 3R Kontor.

Jeg vil gerne snakke med folk for at udbrede vores erfaringer og høre om deres

Steffen Max Høgh

”Det handler da også om branding af virksomheden; at få noget omtale og skabe noget netværk. Men først og fremmest er det et hobbyprojekt, som jeg klemmer ind ved siden af det daglige arbejde. Jeg er godt klar over, at jeg er en glad amatør, der taler med kloge mennesker, men det er noget, jeg føler for, og som jeg håber vil have en gavnlig effekt”, siger han.

Og den mission ser indtil videre ud til at lykkes ganske fint. Steffen Max Høgh beretter i hvert fald om en yderst positiv modtagelse af udsendelserne og omkring 3.000 downloads af de ni episoder, der var i kassen, da CSR.dk snakkede med ham.

Det er dog ikke umiddelbart noget, der ændrer på perspektiverne for projektet, der stadig har en udløbsdato, som nærmer sig.

Læs også: Nyt værktøj beregner værdien af at få udsatte i job

”Jeg forestiller mig ikke, at det kommer til at vokse udover den ramme, jeg lagde fra starten, som hedder 20 udsendelser og slut. Men måske kan det blive forstadiet til en bog, som jeg pønser på at skrive, så også den vej rundt kan al snakken komme til at gøre gavn”, slutter Steffen Max Høgh.

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Viegand Maagøe

Sponseret

Digital CO2-beregner viser uddannelsesinstitution vejen til skarpere klimaindsats

Mere fra...

05.12.2023CSR.dk

Politisk klimaforslag er effektløst, vurderer økonomer

04.12.2023CSR.dk

COP28: lande underskriver aftale om tredobling af kapacitet til vedvarende energi

01.12.2023CSR.dk

Vigtig aftale lander på første COP28-dag

01.12.2023CSR.dk

Migrantarbejdere får det farligste arbejde på danske byggepladser

01.12.2023CSR.dk

Klimaundersøgelse viser danskere i to fløje

01.12.2023CSR.dk

Global undersøgelse: Der er døvt - ikke koldt - på toppen

30.11.2023CSR.dk

Professor: Markedsføring kan få os til at spise insekter

30.11.2023CSR.dk

Fynsk virksomhed laver legepladser ud af fiskenet og gamle underbukser

Jobmarked

Se alle

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Sustainable Business Solutions ApS

Student Sustainability Advisor

Brænder du for klima, ESG og bæredygtighed? Har du kompetencer indenfor kommunikation og digitale platforme? Så har du nu muligheden for at blive en del af holdet som Student Sustainability Advisor.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

TotalEnergies Upstream Danmark A/S

Communications Advisor (maternity cover)

Do you want to play a part in the Energy transition? We are looking for a new colleague to help drive our communication, CSR, and employer branding activities in Denmark.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SustainBusiness

Praktikant med fokus på EU Lovgivning herunder CSRD og ESG søges til konsulenthuset SustainBusiness

Vi søger en praktikant som har lyst til at få hands-on erfaring og understøtte vores konsulenter med diverse projekter og analyser i relation til bæredygtighed og EU-lovgivning herunder udvikling i CSRD, ESRS og ESG.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
Dansk Standard
Webinar
Sådan gør du din virksomhed mere modstandsdygtig

Verden forandrer sig i dag hurtigere og mere uforudsigeligt end nogensinde før, hvilket skaber øgede krav til virksomheders modstandsdygtighed.

Dato

05.12.2023

Tid

13:00

Sted

Webinar

Valified
Webinar
Webinar: Greenwashing - hvordan kommunikerer du om bæredygtighed

Kom til Valifieds gratis webinar med fokus på hvad du skal forholde dig til når du kommunikerer om bæredygtighed

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Global Compact Network Denmark
Morgenmøde
Morgenmøde: Erhvervsstyrelsens nye Bæredygtighedsvejledning

Til dette morgenmøde for vores medlemmer har vi inviteret Erhvervsstyrelsen til at præsentere deres nye vejledning om bæredygtighed på Virksomhedsguiden.dk, som skal hjælpe virksomhederne med at finde rundt i eksisterende og kommende krav og regler,

Dato

06.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Konference
Temadag: Bæredygtighed i bestyrelsesarbejdet

Kom med på denne temadag og lær hvordan du styrker bestyrelsens kompetencer inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Dato

07.12.2023

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Forum for Bæredygtige Indkøb
Webinar
Gå-hjem-møde: Biodiversitet i indkøb

Forum for Bæredygtige Indkøb inviterer til et gå-hjem-møde, som giver dig indsigt i, hvordan det er muligt at medtænke biodiversitet i indkøb og udbud.

Dato

07.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online