Carl Ras opruster med bæredygtighedschef for at skubbe til den grønne omstilling

Carl Ras har udnævnt Jan Brevadt til bæredygtighedschef. Han skal arbejde målrettet på at reducere vores klima- og miljøbelastning og derefter udvikle grønne løsninger til markedet.

Ambitionen er en 60 % reduktion af CO2-forbruget i driften, så Carl Ras bliver CO2-neutral i 2030.

Det skal være nemmere at bygge bæredygtigt. Det har Carl Ras arbejdet målrettet efter siden 2015, hvor vi for alvor begyndte at sætte bæredygtighed på dagsordenen. 

Med et fokus på FN’s 12. verdensmål Ansvarligt forbrug og produktion har Carl Ras arbejdet for løsninger og alternativer til at inspirere og påvirke håndværkere til at tage et grønnere valg og give dem bedre adgang til klimavenlige byggematerialer. Blandt andet ved at købe sig ind i det biobaserede byggemarked, Havnens Hænder, og Danmarks største genbrugsbyggemarked, Genbyg.

Jan Brevadt er nu blevet udnævnt til bæredygtighedschef for at løfte området med strategiske indsatser og mål, der skal bidrage til den grønne omstilling.

”Bæredygtighed er blevet en fast del af vores forretningsstrategi. Det gælder ikke kun i vores strategiske partnerskaber, men også gennem vores egne handlinger, der skal medvirke til at reducere det høje CO2-aftryk i branchen. Derfor har vi behov for en fastansat i organisationen, der er tæt på forretningen og kan drive arbejdet både internt og eksternt mod vores kunder,” siger administrerende direktør i Carl Ras, Gorm Rasmussen, og tilføjer:

”Jan Brevadt har flere års kommerciel erfaring i branchen og som udviklings- og salgschef i vores afdeling for forretningsudvikling i Carl Ras. Han har dermed et bredt kendskab til både organisationen og vores kunder i markedet og er samtidig passioneret for udviklingen af vores arbejde med den grønne omstilling.”

Udvikling af grønne løsninger til markedet og for omverdenen 

Jan Brevadt har mere end 20 års erfaring med salg, strategisk planlægning samt koncept- og forretningsudvikling i branchen. Derudover har han løbende taget efteruddannelse i bæredygtig ledelse og deltaget i mange kurser om implementering af bæredygtighed i strategi og forretningsudvikling.

I Carl Ras har han stået i front for at synliggøre og beskrive certificerede produkter til certificeret byggeri med miljø- og klimamærkninger i alle butikker og online på webshoppen for at gøre det nemt og tilgængeligt for håndværkerne at finde relevant miljødokumentation.

I sin nye rolle som bæredygtighedschef arbejder han både strategisk og operationelt på at udvikle grønne løsninger, der reducerer Carl Ras’ klima- og miljøbelastning. Samtidig klæder han salgsorganisationen på til at rådgive kunderne i dokumentation og bæredygtigheds- certificerede produkter, og han er ansvarlig for udvikling af området mod markedet.

”Arbejdet med bæredygtighed er en spændende og vigtig opgave for alle virksomheder, og særdeles byggebranchen, som udleder flest drivhusgasser. Derfor er det afgørende med en indsats nu for at reducere vores høje forbrug af CO2, hvis vi vil efterlade kloden til næste generation,” siger Jan Brevadt og tilføjer:

”Carl Ras har som landsdækkende engrosvirksomhed både en størrelse og en påvirkning, der har betydning i det store CO2-regnskab. Så det betyder noget, hvad vi gør, og hvordan vi agerer. Hvis vi gerne vil gøre en reel forskel både i markedet og for omverdenen, er det afgørende med konkrete initiativer, der reducerer vores forbrug. Samtidig skal vi skabe løsninger, der er på niveau med markedet, og vi skal have dokumentation til rådighed, som er nemt for kunderne at hente, så vi kan inspirere dem til at tage et bedre og grønnere valg.”

Ambitiøse klima- og miljøløfter skal gøre en forskel

I samarbejde med Direktionen og bestyrelsen i Carl Ras har Jan Brevadt nu fastlagt langsigtede målsætninger inden for klima og miljø, der skal reducere virksomhedens klima- og miljøbelastninger.

”Hvis vi ønsker at bidrage til en mere bæredygtig omverden, og en grønne omstilling i branchen, er vi nødt til at arbejde efter nogle ambitiøse mål. Det kræver også, at vi igangsætter nogle klima- og miljøindsatser i organisationen, hvor vi kontinuerligt arbejder med at reducere vores CO2-udledning og miljøbelastning,” siger Jan Brevadt.

I den forbindelse har de fastlagt et klimaløfte om en reducering af CO2-udledning på 60 % i egen drift i 2030 i forhold til baseline 2018.

”Vi har afsat nogle ambitiøse mål, som flugter med de officielle mål for CO2 reduktionen i Danmark,” siger Jan Brevadt og forklarer om klimaløftet:

”Vi ønsker at reducere vores CO2-forbrug på blandt andet kørsel af byvogne og firmabiler, afbrænding af natur- og fyringsolie samt i vores udledning af købt elektricitet. I den sammenhæng har vi netop investeret i et energidatasystem, der decentralt overvåger vores forbrug af el, vand og varme.”

Han fortæller videre, at de har fastlagt et miljøløfte om at reducere virksomhedens forbrug af emballage med 40 %. Derudover skal der i 2030 kun benyttes 400 gram emballage i forsendelse, og alt affald skal genanvendes.

”Vi arbejder løbende med miljøfremmende initiativer til dette i samarbejde med vores leverandører og eksterne partnere. Vi ønsker for eksempel et nyt kassesystem uden emballage til vores kunder, ligesom vi har faste samarbejdsprojekter med partnere om at donere brugt værktøj til udsatte samfundsgrupper,” uddyber han. 

Som et led i indsatserne for den grønne omstilling har Carl Ras yderligere ansat en arbejdsmiljøansvarlig til at styrke det sociale område i virksomheden. Udover ambitiøse klima- og miljøløfter har Carl Ras nemlig sat sig for at sætte endnu større fokus på inklusion og diversitet.

24.10.2023Carl Ras A/S

Sponseret

Carl Ras styrker indsatser for kønsdiversitet og inklusion på tværs af organisationen

08.05.2023Carl Ras A/S

Sponseret

25 år i Carl Ras: Tre medarbejdere fejrer jubilæum

25.02.2023Carl Ras A/S

Sponseret

Carl Ras opruster med bæredygtighedschef for at skubbe til den grønne omstilling

01.12.2022Carl Ras A/S

Sponseret

Forebyggelse af stress: Carl Ras går forrest i forskningsbaseret pilotprojekt for at styrke trivsel på arbejdspladsen

01.11.2022Carl Ras A/S

Sponseret

Grønt opkøb: To store byggevirksomheder køber sig ind i genbrugsbyggemarked

01.09.2022Carl Ras A/S

Sponseret

Familieejet virksomhed fylder 90 år: ”fortsat fokus på fremtiden med rødder i fortiden”