25 år i Carl Ras: Tre medarbejdere fejrer jubilæum

Der er mange veje frem mod at nå en stor milepæl som et 25-års jubilæum i samme virksomhed. Netop det er Christian Nielsen, Allan Hansen og Niels Povlsen levende eksempler på.

Men de konstante muligheder for udvikling og indflydelse, på en stabil arbejdsplads med højt til loftet, har fastholdt dem alle i Carl Ras i nu 25 år.

Da Christian Nielsen i 1998 blev ansat som chauffør i Carl Ras, havde han ikke forestillet sig, at det skulle forme hans karriere. Hans første tanke var, at det var midlertidigt, indtil han havde fundet ud af, hvad han ville med sit liv.

I dag - 25 år senere - har Christian Nielsen haft over 15 forskellige stillinger inden for lager og logistik, butikssalg, indkøb, telefonekspedition, ledelse og eksternt salg i adskillige afdelinger i Carl Ras. At det udviklede sig i denne retning, er der ifølge Christian Nielsen en særlig grund til:

”Jeg har altid haft mulighed for at udvikle mig, hvilket har medført mange spændende udfordringer i forskellige afdelinger i Carl Ras. Derfor har jeg aldrig følt, at mine ambitioner blev hæmmet eller begrænset. Det har uden tvivl bidraget til at fastholde mig i virksomheden,” fortæller Christian Nielsen, der i dag arbejder som kørende salgskonsulent og teamcoach i Carl Ras og videre har taget en akademiuddannelse i ledelse samt en supplerende salgsuddannelse.

Allan Hansen startede samme år sin virksomhedsrejse i Varemodtagelsen i Carl Ras’ gamle butik i Hørsholm. Med en baggrund som kørende konsulent hos Roskilde Værktøjsmagasin kunne han efterfølgende trække på sine salgsevner og erfaringer med kundekontakt i Carl Ras:

”Jeg har været med til at ombygge og opstarte vores butik i Hørsholm. Her endte jeg med at arbejde som ’skaffevaremand’ gennem 16 år. Da jeg så fik konstateret slidgigt i anklen, fik jeg tilbuddet om at prøve kræfter med salg i Carl Ras’ Callcenter. Her arbejdede jeg i et år, indtil jeg fik tilbuddet om min nuværende stilling som ’skaffevare mand’ i Carl Ras’ butik i Herlev, hvor jeg indtil videre har arbejdet i 7 år,” fortæller han og tilføjer, at han som skaffevaremand varetager kundernes forespørgsler på skaffevarer, så kollegaerne i Herlev kan yde den bedste service og rådgivning til kunderne.

Stabil arbejdsplads med højt til loftet

Niels Povlsens startede sin virksomhedsrejse i Carl Ras’ Indkøbsafdeling. For en kort stund arbejdede han i Salgsafdelingen, men ellers har han – i modsætning til Christian Nielsen og Allan Hansen - tilbragt alle sine 25 år i Indkøbsafdelingen i Holstebro med ansvar for indkøb til døre- og vinduesindustrien:

”Jeg har ikke haft behov for at skifte afdeling i Carl Ras, for jeg føler, at jeg har kunnet udvikle mig i min egen rolle gennem årene,” siger Niels Povlsen og tilføjer:

”Samtidig har jeg hverken søgt eller overvejet at søge andre steder hen i mine 25 år i Carl Ras. For jeg har jo haft det godt i mit job. Jeg har gode venskaber med mine kollegaer, og jeg har haft mulighed for masser indflydelse i min stilling. Derfor har det alle årene været spændende for mig at forblive i.”

Allan Hansen påpeger ligeledes stabiliteten i Carl Ras som en afgørende faktor for, at han stadig arbejder i virksomheden:

”Det har betydet meget for mig at være på en god og stabil arbejdsplads gennem alle disse år. Jeg har altid følt mig velkommen. Selvom vi er vokset med årene, så har det altid føltes trygt og sikkert at arbejde her. Derfor har jeg aldrig været i tvivl om, at det var her, jeg ville være,” fortæller han.

At Carl Ras er en familieejet og værdibaseret virksomhed, har for Christian Nielsen også været en stor motivationsfaktor gennem årene:

”Det er nemt at snakke med alle, helt fra dem, der arbejder på gulvet, til Direktionen. Det giver en god stemning og omgangstone. Samtidig er der også plads til alles særheder. Der har i hvert fald altid været plads til mine,” siger han med et glimt i øjet.

Vi sætter vores egne fodspor

Da Christian Nielsen, Allan Hansen og Niels Povlsen startede i Carl Ras, bestod virksomheden dengang af under 50 medarbejdere. I dag har Carl Ras over 400 engagerede medarbejdere fordelt på 20 butikker i hele landet, et centrallager og et hovedkontor i Herlev. Carl Ras består yderligere af virksomhederne 3 Aktive og Jydsk Værktøj og har købt sig ind i de bæredygtige byggemarkeder Genbyg og Havnens Hænder.

”Vi er i dag en af de førende virksomheder i vores branche, og vi får hele tiden nye opgaver fra kunderne, fordi de ved, vi kan løse dem,” siger Allan Hansen.

Christian Nielsen påpeger videre:

”Det, jeg fra dag et af godt har kunnet lide ved Carl Ras, er det samme, som jeg godt kan lide i dag. Vi er blevet større og er fortsat i høj vækst, så der er kommet mange nye butikker og kollegaer til gennem årene. Men til trods for det, så har kernen i virksomheden ikke flyttet sig i de 25 år, jeg har været her,” fortæller han og tilføjer:

”Vi har faste værdier og har altid gjort tingene på vores egen måde, og det kan jeg godt lide. Et udtryk, jeg altid selv har brugt meget er, at hvis du gerne vil være forrest, så nytter det ikke at gå i andres fodspor. For så kommer du aldrig forrest. Og netop dette synes jeg, vi følger i Carl Ras. Vi er ikke bange for at prøve nye ting af og sætte vores egne fodspor i branchen. Og det er noget, jeg synes er superfedt.”

24.10.2023Carl Ras A/S

Sponseret

Carl Ras styrker indsatser for kønsdiversitet og inklusion på tværs af organisationen

08.05.2023Carl Ras A/S

Sponseret

25 år i Carl Ras: Tre medarbejdere fejrer jubilæum

25.02.2023Carl Ras A/S

Sponseret

Carl Ras opruster med bæredygtighedschef for at skubbe til den grønne omstilling

01.12.2022Carl Ras A/S

Sponseret

Forebyggelse af stress: Carl Ras går forrest i forskningsbaseret pilotprojekt for at styrke trivsel på arbejdspladsen

01.11.2022Carl Ras A/S

Sponseret

Grønt opkøb: To store byggevirksomheder køber sig ind i genbrugsbyggemarked

01.09.2022Carl Ras A/S

Sponseret

Familieejet virksomhed fylder 90 år: ”fortsat fokus på fremtiden med rødder i fortiden”