Carl Ras inspirerer til biodiversitet gennem miljøvenlig julegave

Klimavenlige julegaver til velgørende formål hitter som aldrig før, og flere virksomheder vælger i dag grønne, velgørende firmajulegaver som løsning. Carl Ras er med på den grønne bølge og har indgået et samarbejde med foreningen Vild med Vilje.

Carl Ras har indgået et partnerskab med foreningen Vild med Vilje, der arbejder for biodiversitet i danske lokalområder..

De seneste år har Carl Ras' julegave til samarbejdspartnere og kunder bestået af en donation til et godt formål. Sidste år gik gaven til Dansk Folkehjælp, der skaber glæde for de fattigste og mest udsatte børnefamilier gennem julehjælp, feriehjælp, skolestart og økonomisk rådgivning.

I år er julegaven fra Carl Ras øremærket et miljøvenligt formål efter et år med fokus på grøn omstilling.

”Vores julegave går i år til miljøet, dyr og mennesker. Et grønt miljø med rig natur skaber trivsel og velvære for os alle. Samtidig er det vigtigt at tage hensyn til naturen, når vi bygger og planlægger,” fortæller Martine Sig Rasmussen, der er CSR-ansvarlig i Carl Ras.

Carl Ras har derfor indgået et partnerskab med foreningen Vild med Vilje, der arbejder for biodiversitet i danske lokalområder.

”Samarbejdet giver os mulighed for at skabe en større forskel på det grønne område. Når vi forener vores styrker, får det større gennemslagskraft. Det er win-win for begge parter og for det gode formål. Det er den tilgang, vi har til alle vores samarbejder, da vi tror på, det kan give det bedste bidrag til den bæredygtige omstilling,” fortæller Martine Sig Rasmussen.

Pilotprojekt ved Carl Ras butik i Kolding

Samarbejdet med Vild med Vilje indbefatter et pilotprojekt ved Carl Ras butikken i Kolding i det nye år. I dag ligger der 2000 kvm. græsplæne på matriklen, som godt nok er grøn, men som ikke er til gavn for biodiversiteten.

”Ved at omdanne græsplænen til et Vildt med Vilje-projekt ønsker vi at tiltrække biodiversitet og skabe et spændende miljø i et industrikvarter i Kolding. Det er en udfordring, som vi ser frem til at prøve kræfter med for at inspirere ejendomsejere og bygherrer til at tænke natur ind i byen," siger Martine Sig Rasmussen. 

Når pilotprojektet er gennemført, er det hensigten at indtænke biodiverse miljøer ved de øvrige 17 Carl Ras butikker for at støtte op om Vild med Viljes arbejde med at inspirere til mere biodiversitet i de danske lokalsamfund.

Grønt i byggeprocessen

”Naturen har en betydning for bygninger, når de skal bruges, leves i og arbejdes i. Det er vigtigt at integrere et godt miljø i og omkring bygningen med omgivelser, som mennesker trives i. Naturen er den bedste hjælper til at opnå dette. Derfor håber vi også på at kunne inspirere vores kunder og samarbejdspartnere til at integrere mere natur i nybyggerier og renoveringer,” fortæller Martine Sig Rasmussen.  

Fokusset på det grønne ydre går i spænd med det grønne koncept, Carl Ras har lanceret i år, der skal gøre det nemmere for håndværkere at bygge bæredygtigt.

Vi har gjort det nemmere for håndværkere at finde klimavenlige produkter gennem en markering med grønne hyldeforkanter i alle vores butikker og i vores webshop, hvor de kan læse mere om de forskellige miljø- og klimamærkninger.

Læs mere om Carl Ras’ fokus på bæredygtighed og klimavenlige produkter her

24.10.2023Carl Ras A/S

Sponseret

Carl Ras styrker indsatser for kønsdiversitet og inklusion på tværs af organisationen

08.05.2023Carl Ras A/S

Sponseret

25 år i Carl Ras: Tre medarbejdere fejrer jubilæum

25.02.2023Carl Ras A/S

Sponseret

Carl Ras opruster med bæredygtighedschef for at skubbe til den grønne omstilling

01.12.2022Carl Ras A/S

Sponseret

Forebyggelse af stress: Carl Ras går forrest i forskningsbaseret pilotprojekt for at styrke trivsel på arbejdspladsen

01.11.2022Carl Ras A/S

Sponseret

Grønt opkøb: To store byggevirksomheder køber sig ind i genbrugsbyggemarked

01.09.2022Carl Ras A/S

Sponseret

Familieejet virksomhed fylder 90 år: ”fortsat fokus på fremtiden med rødder i fortiden”