Billund Lufthavn bakker op om bæredygtig luftfart

Billund Lufthavn støtter Brancheforeningen Dansk Luftfarts ide om bæredygtig luftfart. Lufthavnen gør faktisk allerede meget for at kunne indfri målet om at være CO2-neutral i 2020.

Billund Lufthavn vil være CO2-neutral allerede næste år, dels ved at reducere det man kan, og så købe aflad ved bl.a. at købe skov for resten. På sigt vil man dog være reelt CO2-neutral uden aflad. PR-foto..

06.11.2019

CSR.dk

Det forslag støtter Billund Lufthavn op om, men peger samtidig på, at det er vigtigt, at bidraget bliver afbalanceret og bruges på den rigtige måde, så det ikke går ud over væksten for turismen eller erhvervslivet.

”Klimabidraget skal give flyselskaberne et incitament for at understøtte den grønne omstilling, men det må ikke blive for højt. Hvis afgifterne ikke bliver nøje afbalanceret, kan det have en negativ virkning, da flere af flyselskaberne potentielt vil stoppe deres ruter fra Danmark og åbne nye ruter fra andre lande. Dermed bliver CO2’en ikke mindsket, men flyttet fra et sted til et andet”, siger adm. direktør i Billund Lufthavn, Jan Hessellund, og fortsætter:

”Vi sidder som luftfartsbranche og glæder os til at blive inviteret ind som klimapartner af regeringen. Så kan vi i fællesskab finde en god løsning, der taler for grøn omstilling, men som ikke hæmmer hverken turismen eller industrien i Danmark”.

CO2-neutral i 2020
Det er vigtigt for Jan Hessellund at understrege, at Billund Lufthavn bakker op om BDL’s initiativ om at være CO2-neutral i 2020. Derfor har de da også allerede søsat flere grønne projekter i lufthavnen.

”Vi er CO2-neutrale i 2020. Vi kan selvfølgelig ikke reducere alt vores CO2-udledning med det samme, derfor reducerer vi det, vi kan og køber aflad ved bl.a. at købe skov for resten. Rejsen mod en grønnere verden skal jo starte et sted, og vi arbejder med at blive CO2-neutrale, så vi i fremtiden ikke skal købe aflad”, siger han.

Billund Lufthavn bakker blandt andet op om, at der bliver bygget bedre infrastruktur og offentlig transport i byen. I dag har lufthavnen således Danmarks største parkeringsplads med plads til 13.000 biler, hvilket selvfølgelig også medfører et stort CO2-udslip. Derfor vil en bane til Billund ifølge udregninger kunne have en stor indvirkning.

”50 procent af alle passagererne i Billund Lufthavn bliver bragt til og hentet fra lufthavnen. Det giver en dobbelt køretur hver vej. På baggrund af Banedanmarks prognose for banen til Billund har vi regnet ud, at den ville kunne spare over 17 millioner kørte kilometer på de vestdanske veje om året”, siger Jan Hessellund og afslutter:

Læs også: 20 danske kommuner pumper penge i CO2 tunge virksomheder

”Med brug af Concitos udregningstal vil det som minimum nedskære CO2-udslippet fra bilerne med omkring 2100 tons CO2 pr. år”.

- JMA

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle