Berendsen opfordrer medarbejderne til at få glæde af hjemmearbejde – også efter corona

Corona har sat skub i brugen af hjemmearbejde, og i mange virksomheder er erfaringerne så gode , at de vil fortsætte hjemmearbejdet efter krisen. Hos Berendsen er hjemmearbejde noget, som lederne ligefrem opfordrer medarbejderne til.

Work/life balance er nu på top 2 på danskernes ønskeliste

Under corona-nedlukningen øgede ca. 3 ud af 4 virksomheder i Danmark deres brug af hjemmearbejde – og i en undersøgelse fra DI svarer knap 40 % af de virksomheder, der øgede brugen af hjemmearbejde, at de også fremover vil åbne mere op for hjemmearbejde. Dét er en god vej til at tiltrække og fastholde nutidens medarbejdere ifølge Kandidatanalysen fra Ballisager – den viser, at "fleksible arbejdstider og work/life balance" er rykket fra en 4. plads i 2019 og op på en 2. plads i 2020 på listen over de ting, som danskerne ønsker sig af deres næste job. 

På Jobindex giver Berendsens medarbejdere arbejdspladsen 5 ud af 5 stjerner i kategorien: "Arbejdsmiljø og balance" – og som Berendsens HR-direktør Natja Hornsbæk Kleisdorff fortæller, har de nu fået en nedskrevet politik, der skal gøre hjemmearbejde mere tilgængeligt og udbredt med konkrete rammer for bl.a. tilgangen til virksomhedens it-systemer, dresscode under virtuelle møder og opretholdelsen af det kollegiale nærvær under hjemmearbejdet:

"Den fleksibilitet, vores medarbejdere får ved at arbejde hjemme, giver de mange gange tilbage til arbejdspladsen i form af øget engagement og arbejdsglæde. Derfor opfordrer vi ikke kun til hjemmearbejde nu, hvor vi skal passe på hinanden og blive hjemme ved lette sygdomssymptomer. Vi har også udarbejdet en politik, der giver vores ledere fleksible rammer for at støtte op om hjemmearbejde generelt – og viser medarbejderne, at det er okay at arbejde hjemme, når opgaverne kan løses effektivt. Under corona var mange af vores ledere og medarbejdere for første gang nødt til at arbejde hjemme – og så oplevede de, hvor effektivt det kan gøres, når bare lederne er tæt nok på medarbejdernes opgaver og får taget den daglige dialog, der normalt foregår ved kaffemaskinen, over telefonen".

De medarbejdere, der håndterer vasketøjet på Berendsens landsdækkende vaskerier, skal naturligvis møde på arbejdet for at kunne løse deres opgaver, men de kan tilpasse deres arbejdstider. Læs artiklen om Sheilas fleksible arbejdstid, der skaber balance i livet som mor og vaskerimedarbejder

Winni slipper for køen på motorvejen

Kandidatanalysen viser også, at halvdelen af danskerne maksimalt vil pendle 30 minutter (hver vej) på job. En af de medarbejdere, som Natja Hornsbæk Kleisdorff personligt har opfordret til at arbejde mere hjemme pga. transporttiden, er Winni Poulsen, der er løn- og HR-medarbejder på Berendsens hovedkontor i Søborg.

"Jeg brugte ca. 1 time hver morgen på motorvejen, så Natja har længe spurgt mig: "Hvorfor starter du ikke derhjemme med at tjekke mails, så du kan tage afsted, når myldretiden er ovre? Under corona fandt jeg ud af, at det sagtens kan lade sig gøre! Nu arbejder jeg hjemme ca. et par dage om ugen og møder senere de andre dage – og det er fantastisk, for nu har jeg endelig tid til min store interesse for hundetræning. For at fastholde det sociale og det tætte samarbejde i HR-afdelingen koordinerer vi ugen, så vi er på kontoret de samme dage – og vi har Skype-møder og Walk & Talks, hvor vi hver især tager jakker på og holder telefonmøder på gåture i den friske luft", siger Winni Poulsen.

Læs om Berendsens miljø- og arbejdsmiljøkonsulent Christina, der længe har løst arbejdsopgaverne fra Spanien

Nadja kan nå at hente børn i budgetlægningstid

For 12 år siden boede Nadja Kopp i Tyskland, og her oplevede hun, at hjemmearbejde blev set som fridage og ikke var accepteret på arbejdspladsen. I dag er Nadja Kopp økonomiansvarlig for Berendsens afdeling i Kastrup, hvor hun arbejder hjemme nogle dage om måneden – og som hun fortæller, gjorde det en stor forskel, da hendes leder gav hende det første omsorgsfulde skub mod at arbejde hjemme:

"Når jeg sidder med de kæmpestore Excel-ark med Kastrup-afdelingens månedsregnskaber, kan jeg arbejde mere uforstyrret og effektivt hjemme. Min mand rejser meget i sit job, og især september er en travl tid, fordi vi begge skal lægge budgetter for næste år – så det er en udfordring for mig at nå at aflevere og hente vores 2 børn. Derfor var det en stor lettelse, da min afdelingschef en dag spurgte: "Jamen, hvorfor bliver du ikke bare hjemme i morgen – hvad skal du lave, som du ikke kan gøre hjemmefra?" Det er så dejligt at arbejde et sted, hvor lederne er forstående og lægger mærke til, at der måske er noget, de kan gøre bedre for os".


Berendsens innovative app: "In Touch" sikrer, at medarbejderne kommer tættere på hinanden og det, der sker i virksomheden – læs mere her

Danskernes top 5 på ønskelisten til deres arbejdsplads

I Kandidatanalysen 2020 har Ballisager spurgt danskerne: "Hvad er vigtigst for dig, næste gang du søger nyt job?" Disse svarmuligheder ligger på top 5:

  1. Jeg får gode kollegaer
  2. Der er fleksible arbejdstider og work/life balance
  3. Lønnen er god
  4. Jeg får en god chef
  5. Jeg får mulighed for at blive dygtigere

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Et mere miljøvenligt hotel med produkter fra Elis

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Få hjælp til klimaregnskabet med Elis’ CO2-beregner

15.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Overskudsvarme sendes fra Elis’ industrivaskeri til beboere i Kjellerup

14.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

QA Manager med stort omsorgshjerte – både internt og eksternt i virksomheden

22.11.2023Elis Danmark A/S

Sponseret

Hos Elis finder mennesker med psykiske udfordringer fodfæste

21.11.2023Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis lancerer nu deres mest miljøvenlige måtte til dato