Ansvarligt indkøbstip til rengøring: SmartMop-klude og mopper bliver genbrugt via særligt samarbejde

SmartMop-konceptet fra Elis er en serie af mikrofiberklude og -mopper, som er skånsomme for kroppen og klarer rengøringsopgaver uden brug af kemikalier. Og med minimalt vandforbrug. Elis sender desuden samtlige kasserede klude og moppetekstiler fra SmartMop-konceptet til genanvendelse hos NewRetex.

Elis var én af de 10 første virksomheder i Danmark, der blev CSR-certificeret, og 85 procent af Elis Danmarks tekstiler har mindst ét af mærkerne: Svanemærket, EU-blomsten og/eller OEKO-TEX.
Et af de nyeste tiltag er, at man genbruger alt fra det populære SmartMop-koncept.

Ny miljøvenlig udvikling
De beskidte mopper og klude bliver året rundt afhentet af Elis’ servicechauffører og vasket på Elis’ svanemærkede vaskerier. Og nu har Elis indgået et nyt partnerskab, som sikrer, at SmartMop-konceptet fremover bliver endnu mere miljøvenligt.

Det glæder CSR-specialist hos Elis, Mille Kyvsgaard:
”Fremover vil vores vaskerier sende 100 procent af de kasserede klude og mopper fra SmartMop-konceptet til genanvendelse hos NewRetex, som sorterer tekstilerne automatisk og giver dem et nyt liv via deres partnere. Alle vores tekstiler er produceret til at holde til mange vaske, og når de mikrofiberklude og -mopper, som vores kunder lejer hos os, med tiden bliver for slidte, sørger vi for at udskifte dem,” fortæller Mille Kyvsgaard.

Hun tilføjer:
”Vi er rigtig glade for samarbejdet med NewRetex, da de kan sikre os fuld sporbarhed og dokumentation for, hvordan vores tekstilfraktioner genanvendes. Via test ved vi, at en stor del af de tekstiler, som vi sender til NewRetex, bliver genanvendt til nye tekstilfibre. På den måde får de et nyt liv.”

Du kan læse mere om hvordan Elis også har udvidet samarbejdet med NewRetex, så genanvendelsen af industribeklædningen i bl.a. fødevaresektoren er blevet accelereret.

Klude med genbrugspolyester
Elis har desuden lanceret en række nye miljøvenlige mikrofiberklude, der indeholder 65 procent genbrugspolyester. De nye SmartMop-klude er certificeret ud fra Global Recycled Standard (GRS), der bl.a. sikrer sporing og verificering af produkternes genanvendte materiale.
Det fortæller produktchef i Elis, Ida Illum Ingerslev:
”De nye klude er ikke kun mere miljøvenlige pga. deres høje andel af genbrugspolyester. Men også fordi vi i designprocessen har gjort kludene lidt mindre, så de kan vaskes på vores svanemærkede vaskerier med et lavere forbrug af både energi og vand,” siger hun og uddyber:
”Mange af vores kunder har efterspurgt en mindre mikrofiberklud. Og vi har naturligvis testet de nye klude på vores kunder, ligesom vi selv har vasketestet dem for at sikre, at de har en god holdbarhed. SmartMop-konceptet er skabt ud fra et ønske om, at materialerne både skal være mere miljøvenlige og ikke mindst opfylde vores kunders behov under rengøring.”

OM: Elis Danmark

Elis Danmark (tidligere Berendsen Textil Service) tilbyder bæredygtige tekstil- og hygiejneløsninger samt svanemærket vaskeriservice mm.

Elis-koncernen er en international multiservice-leverandør med aktiviteter i 29 lande. Koncernen har 45.000 medarbejdere i 440 produktions- og servicecentre.

Læs mere på: www.elis.com

Denne artikel er del af et tema:

Tema: kantine og catering med ansvar

Fødevarer er et afgørende felt i klimakampen, men hvad sker der, når man ikke selv bestemmer, hvad der skal på tallerkenen. Førende aktører på den danske kantine og catering-scene deler deres ideer og erfaringer.

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Et mere miljøvenligt hotel med produkter fra Elis

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Få hjælp til klimaregnskabet med Elis’ CO2-beregner

15.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Overskudsvarme sendes fra Elis’ industrivaskeri til beboere i Kjellerup

14.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

QA Manager med stort omsorgshjerte – både internt og eksternt i virksomheden

22.11.2023Elis Danmark A/S

Sponseret

Hos Elis finder mennesker med psykiske udfordringer fodfæste

21.11.2023Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis lancerer nu deres mest miljøvenlige måtte til dato