Aalborg-virksomhed vinder fornem pris for sit store sociale ansvar

Råt&Godt, som holder til i Aalborg, er netop blevet kåret som vinder af CSR People Særpris. Virksomheden vinder prisen for et forbilledligt arbejde med at genbruge byggeaffald til ny produktion og samtidig skabe job til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.

25.03.2021

Sponseret

CABI

CSR People Prize har eksisteret siden 1999, og er Cabis hyldest til virksomheder, der gør en særlig indsats for, at udsatte kan få en chance på arbejdsmarkedet. Det kan fx være virksomheder, der ansætter mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet, fastholder ansatte, som risikerer at miste jobbet eller som forebygger fx nedslidning, stress eller mistrivsel.

Cabi har netop kåret vinderne af CSR People Prize 2021 i de tre kategorier:

  • Virksomheder med over 250 ansatte
  • Virksomheder med op til 250 ansatte
  • CSR People Særpris – Cirkulær økonomi og arbejde til flere.

Råt&Godt vinder CSR People Særpris – Cirkulær økonomi og arbejde til flere foran de to andre finalister Simply Cooking A/S og Special Minds, Kolding.

CSR People Særprisen har i år fokus på virksomheder, som både arbejder med cirkulære forretningsmodeller og skaber arbejde til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.

Giver en chance til mennesker og materialer

Råt&Godt modtager materialer fra nedrivningsfirmaer, byggepladser, entreprenører, forsyningsselskaber og mange andre. Materialerne ombygges efter bestilling, og efterhånden kan Råt&Godt aftage og afsætte store mængder materialer.

Samtidig tilbyder virksomheden afklarings- og opkvalificeringsforløb for unge mellem 18 og 30 år, som har forskellige udfordringer, der gør det vanskeligt for dem at gennemføre et uddannelsesforløb. Det sker under mottoet ”Mennesker og materialer fortjener en chance til.” I dag har virksomheden ti fuldtidsansatte og 28 ansatte, som kommer fra kanten af arbejdsmarkedet.

Socialt ansvar og forretning forenes hos Råt&Godt

Juryen bag prisen fremhæver Råt&Godt som en virksomhed, der gør en stor forskel for byggebranchen, hvor der er meget affald, som bør genanvendes. Tilmed lykkes Råt&Godt på forbilledlig vis med at tage et socialt ansvar for mennesker samtidig med, at virksomheden tjener penge.

Salget af produkter skabt af genanvendte byggeprodukter er stigende, og Råt&Godt medvirker til, at Aalborg Kommune sparer betragtelige udgifter, når udsatte mennesker finder vej til arbejdsmarkedet. Til gavn for mennesker, miljøet, virksomheden og samfundet.

”Råt&Godt er skabt af en tro på, at man skal give en chance til både mennesker og materialer. Stifter Christian

Helweg og resten af Råt&Godt fortjener en hyldest for det store arbejde, de gør for miljøet og for mange udsatte.

De er et godt forbillede for andre, der kan se værdien af genanvendelse af byggematerialer,” siger Mette Rønnau formand for juryen og direktør for Cabi.

Konference med fokus på bæredygtig ledelse

CSR People Prize blev uddelt ved Cabis årskonference 2021 Bæredygtig Ledelse – Vejen til 2030, som blev afholdt virtuelt for knap 500 deltagere den 24. marts 2021.

Læse mere om konferencen og prisuddelingen

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: cirkulær økonomi 2021

Omstillingen til cirkulær økonomi er nødvendig, tillokkende - og kompliceret. CSR.dk ser på, hvad vi ved om emnet i 2021 og hvad de gode råd er. 

22.09.2023CABI

Sponseret

ESG-dokumentation: Hvad pokker gør jeg lige?

13.09.2023CABI

Sponseret

Her er vinderne af CSR People Prize 2023

05.07.2023CABI

Sponseret

Nominerede til CSR People Prize 2023: Seks frontløber virksomheder, der gør en forskel for arbejdsmarkedets mest udsatte

16.06.2023CABI

Sponseret

8 sociale nøgletal, der styrker din ESG-score i dag

16.06.2023CABI

Sponseret

Scor højt på socialt ansvar – og få en konkurrencefordel

Virksomheder kan allerede nu score højt på S’et i ESG

12.06.2023CABI

Sponseret