”Træsøm kan være en vigtig investering i fremtidens bæredygtige byggerier”

Entreprenørvirksomheden LOGIK & CO. har netop færdigbygget et nyt klubhus, der er bygget med træ og isoleret med træfiber. Klubhusets beklædning er fastgjort med LignoLoc træsøm, der kan være et vigtigt skridt mod en mere bæredygtig retning.

LOGIK & CO. har ambitioner om at fremme bæredygtighed i byggebranchen gennem valg af miljørigtige materialer og produkter. Nu har entreprenørvirksomheden for første gang anvendt træsøm til et byggeri.

Træsømmene bruges på hele den udvendige beklædning af et nyt fælles klubhus for Roklubben SAS og Bryggens Kajak Klub, der skal sikre et godt og endnu mere bæredygtigt håndværk.

”Det har altid været vigtigt for os at tage et stort ansvar på bæredygtighedsfronten. Træsømmene kan være en vigtig investering i fremtidens bæredygtige byggerier. Håbet er derfor, at vi kan gå foran som et godt eksempel og inspirere andre til samme bæredygtige retning,” fortæller daglig leder i LOGIK & CO., Balder Johansen.

Grønt byggeprodukt med en lang række fordele

Træsømmene er fremstillet af bøgetræ og harpiks og er skudt ind i facaden med en trykluft-sømpistol ved opførelsen af det nye klubhus. Det er med til at danne friktion og varme og danner samtidig en stærk og holdbar binding i træet.

Sammenlignet med almindelige metalsøm har træsømmene ifølge Balder Johansen også en lang række fordele:

”I modsætning til befæstelseselementer af stål eller andet metal er træsømmene et grønt byggeprodukt. De kan nemt skæres over og efterlader et helt nyt materiale til genbrug, og de er modstandsdygtige over for insekter på grund af harpiksindholdet,” fortæller Balder Johansen og fortsætter:

”Udvendig træbeklædning med metalsøm giver ofte misfarvninger på træet, hvis sømmene ruster med tiden. Træsømmene er derimod usynlige og forhindrer, at der kommer kuldebroer i materialerne.”

Carl Ras er første danske forhandler af LignoLoc træsøm

Carl Ras er første danske forhandler af træsømmene, som de nu har leveret til LOGIK & CO.

Træsømmene er dog langt fra det eneste bæredygtige produkt, Carl Ras har leveret til LOGIK & CO. Samarbejdet mellem entreprenøren og Carl Ras går nemlig mange år tilbage:

”Vi har brugt Carl Ras som vores faste isenkræmmer leverandør siden år 1993. Vi oplever en god service og sparring, og de har altid været gode til at undersøge nye muligheder for bæredygtige og klimavenlige produkter. Udover værktøj og beslag har vi for eksempel også fået leveret bæredygtigt arbejdstøj til byggepladsen, fordi de ved, vi har et ønske om at være bæredygtige på alle fronter,” siger Balder Johansen.

Bæredygtigt og holdbart klubhus

Det nye klubhus ved Islands Brygge skal erstatte de gamle udtjente bygninger, som medlemmerne af både Ro- og Kajakklubben har anvendt igennem årtier.

”De får et større og langt mere energivenligt klubhus i to etager, hvor de både kan separere sig i eget klublokale og lave fælles aktiviteter for begge klubber,” fortæller Balder Johansen og fortsætter:

”Med det nye klubhus får de plads til alle deres kajakker og robåde og et stort fælles træningsrum i underetagen med trænings- og romaskiner. Ovenpå kan de se frem til lækre fællesrum, gode bade- og omklædningsfaciliteter og en balkon med udsigt over havnen.”

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: bæredygtigt byggeri 2021

Mange nye tilbud og krav til at gøre bygninger og branchen mere bæredygtig vælder frem i form af certificeringer, bygningsreglementsændringer, materialer og cirkulære modeller. Vi ser på, hvor der kan sættes ind og hvem har gode løsninger?

24.10.2023Carl Ras A/S

Sponseret

Carl Ras styrker indsatser for kønsdiversitet og inklusion på tværs af organisationen

08.05.2023Carl Ras A/S

Sponseret

25 år i Carl Ras: Tre medarbejdere fejrer jubilæum

25.02.2023Carl Ras A/S

Sponseret

Carl Ras opruster med bæredygtighedschef for at skubbe til den grønne omstilling

01.12.2022Carl Ras A/S

Sponseret

Forebyggelse af stress: Carl Ras går forrest i forskningsbaseret pilotprojekt for at styrke trivsel på arbejdspladsen

01.11.2022Carl Ras A/S

Sponseret

Grønt opkøb: To store byggevirksomheder køber sig ind i genbrugsbyggemarked

01.09.2022Carl Ras A/S

Sponseret

Familieejet virksomhed fylder 90 år: ”fortsat fokus på fremtiden med rødder i fortiden”