Virksomhedspartnere søges til samfundsinvestering i øjenhøjde

Har I brug for at få ryddet op på lageret? Skal I have pakket goodiebags til jeres næste arrangement? Din virksomhed kan bidrage med en værdifuld samfundsinvestering i integration, inklusion og beskæftigelse ved at få praktisk hjælp fra Fritidsakademiet.

- Jeg er stolt af, at jeg allerede som 13-årig har tjent mine egne penge og har lært, hvordan man tjener penge på den rigtige måde, fortæller Abdallah fra Nørrebro, som siden 2016 har været en del af Fritidsakademiet (FRAK).

Det er lige præcis dét, der er missionen hos den socialøkonomiske virksomhed FRAK: At gøre unge fra udsatte boligområder gode til at arbejde.

Hos FRAK får de unge mulighed for både at få praktisk arbejdserfaring, at lære arbejdsmarkedets spilleregler og at tjene sine egne penge, i stedet for at gå ad gadekarrierens vej.

Flere virksomheder søges til samarbejde

Indtil videre har virksomheder som fx Merkur Andelskasse, Attractor og Logik & Co. fået hjælp fra FRAK til praktiske opgaver. Men hvis missionen skal lykkes, er der brug for, at endnu flere virksomheder træder til.

- Vi ved, at unge med fritidsjobs klarer sig bedre i skolen og har større chance for beskæftigelse efter at de er færdige med skolen. Hos os lærer de unge oveni, at der rent faktisk findes et alternativ til gadens tilbud. Derfor er det så vigtigt, at endnu flere virksomheder hyrer vores unge til at løse konkrete opgaver eller ansætter én af dem i et fritidsjob, forklarer FRAKs administrations- og udviklingsleder Lucas Nielsen.

En lille investering med stor betydning – og uden administrativt bøvl

At samarbejde med FRAK er meget enkelt: Ved ad hoc opgaver, sender FRAK blot en faktura på de timer, der er aftalt (timelønnen er fra 125 kr + moms). Og ved ansættelse til fritidsjob, kan man vælge at lade FRAK stå for kontrakt, forsikring og lønadministration. Så skal virksomheden blot betale en månedlig faktura.

Med andre ord: Med blot en lille indsats kan din virksomhed gøre en stor forskel for udsatte unge, som blot har brug for et skub i den rigtige retning.

Du kan kontakte Lucas Nielsen på lucas@frak.dk, tlf. 4239 1749 for at høre mere om samarbejdsmuligheder.

Mere om Fritidsakademiet (FRAK) på www.frak.dk

Fritidsakademiet – FRAK er medlem af The Social Business Club – et netværksforum for professionelle, der arbejder med kobilingen mellem forretning, samfundsansvar og innovation. Læs mere på www.thesocialbusinessclub.com

24.05.2024TANIA ELLIS - The Social Business Company

Sponseret

Sådan får du CSR ind i hjertet af salgsindsatsen

09.05.2024TANIA ELLIS - The Social Business Company

Sponseret

Trends & Insights: How does geopolitics affect your business and due diligence efforts?

08.05.2024TANIA ELLIS - The Social Business Company

Sponseret

Trends & Insights: How does geopolitics affect your business and due diligence efforts?

13.09.2023TANIA ELLIS - The Social Business Company

Sponseret

Ny virksomhed matcher virksomheder med erfarne bæredygtighedskonsulenter

07.06.2023TANIA ELLIS - The Social Business Company

Sponseret

6 veje til det bæredygtige forbrugerhjerte

31.05.2023TANIA ELLIS - The Social Business Company

Sponseret

Uddannelse med certificering i Sustainable Business & Change Management