Virksomheder vælger den samfundsansvarlige firmajulegave

Det er ikke nok, at firmajulegaven smager godt. Den skal også gøre godt. En række virksomheder vil i år give medarbejderne ’Afrikakurven’, hvor kaffe, vin og chokolade gør en stor forskel for lokalbefolkningen i tre afrikanske lande.

Virksomheder vælger firmagaven, der kombinerer delikatesser med socialt ansvar.

08.09.2017

Sponseret

NGUVU

”Vi oplever rigtig stor interesse omkring Afrikakurven. Mange virksomheder vil gerne give medarbejderne en helt unik gave, der både smager virkelig godt og gør en konkret forskel for mange udsatte personer i Kenya, Etiopien og Sydafrika”, fortæller Rune Sandholt, der står bag det samfundsansvarlige firmagavekoncept.

Rune Sandholt fortæller, at Solar Danmark, BC Hospitality Group, Burmeister & Wain Scandinavian Contractor, SIF Gruppen og Ferring Pharmaceuticals er nogle af de virksomheder, der har Afrikakurven med som en af valgmulighederne, når medarbejderne skal vælge julegave i år. Og det er der en helt særlig grund til.

”Vi vil gerne tage et socialt ansvar. Samtidig vil vi også give medarbejderne en god gave som tak for årets store indsats. Gennem dette initiativ kan vi nu gøre begge dele”, fortæller Stefan Nielsen, HR-direktør i Ferring Pharmaceuticals.

Bag om Afrikakurven

Det er fire virksomheder med fokus på socialt iværksætteri, der er gået sammen om Afrikakurven.

Selve kurven er lavet af kvinder i Afrikas største slum, der ligger i Kenyas hovedstad Nairobi. Gourmet-kaffen fra ’NGUVU’ er med til at sikre kvindelige småbønder i Kenya ordentlig løn og faglig udvikling, mens kaffen fra ’Coffeprint-Impact Roasters’ er med til at sikre rent vand til skolebørn i Etiopien. Chokoladen fra ’Social Foodies’ skaber jobs i Sydafrika, mens den økologiske vin fra ’Vin med Hjerte’ støtter lokale vinbønder i Sydafrika og står bag lokale drikkevandsprojekter.

Rune Sandholt fortæller, at der med Afrikakurven følger en kommunikationspakke, som eksempelvis kan bruges til at øge engagementet blandt medarbejderne op til jul.

”Vi synes, at det er vigtigt, at fortælle historierne bag Afrikakurven, så virksomhederne kan vise, at det ikke er en helt almindelige gave, de giver. Hvad betyder det for en enlig mor i Afrikas største slum, at hun nu er sikret arbejde, så hun kan forsørge sig selv og sine børn? Hvorfor har det en langvarig effekt, at skolebørn i Etiopien får adgang til rent drikkevand? Historierne viser, at virksomheder gennem deres indkøb kan gøre en forskel, der rækker langt”.

Læs mere om den samfundsansvarlige firmajulegave på www.afrikakurven.dk

08.03.2024NGUVU

Sponseret

Kvindernes Kampdag: Kvindelige kaffebønder i Kenya kæmper for bedre vilkår og mod klimaforandringer

22.01.2024NGUVU

Sponseret

Nye træer giver mere end skygge

06.11.2023NGUVU

Sponseret

Kaffevirksomhed styrker kvindelige kaffebønder i Kenya

04.10.2023NGUVU

Sponseret

Virksomheder styrker kvindelige kaffebønder i Kenya

04.08.2023NGUVU

Sponseret

Klimaforandringer rammer kaffefarmere

12.06.2023NGUVU

Sponseret

Mød kaffefarmer Miriam