Virksomheder i Østjylland tager hånd om FN’s Verdensmål

Virksomheder kan den 7. oktober i Aarhus blive klædt på til at arbejde aktivt med FN’s Verdensmål til gavn for forretningen, medarbejdere og samfundet. Videns- og netværkshuset Cabi lancerer en ny værktøjskasse målrettet små og mellemstore virksomheder. På morgenmødet får deltagere argumenter, vejledning og intro til digital værktøjskasse.

24.09.2019

Sponseret

CABI

Mange virksomheder arbejder med verdensmålene, der blev lanceret af FN i 2015. Mange kunder og leverandører har fokus på det. Nogle virksomheder er lige begyndt.

Hvis din virksomhed skal med på vognen, så er det oplagt at tilmelde sig dette gratis arrangement. På mødet får deltagere svar på, hvordan socialt ansvar og FN´s Verdensmål kobles med den daglige drift og bundlinjen.

”Vi vil med dette arrangement invitere ledere, HR og økonomiansvarlige ind til en god intro, der klæder virksomheden på til at arbejde med især FNs Verdensmål 8,” siger konsulent hos Cabi, Jacob Thorn.

FN’s Verdensmål 8 bærer overskriften Anstændige jobs og økonomisk vækst. Og det kan virksomheder bidrage til gennem deres sociale ansvar ved fx at ansætte udsatte ledige.

VirksomhedsnetværkCabi er Danmarks største netværk af socialt ansvarlige virksomheder. Med 6.100 medlemmer i det ganske land, og 1.600 i Midtjylland er kontakten til virksomhedernes virkelighed tæt.

Nøglen til forretningen ligger i medarbejderstaben

Medarbejderne er kernen i en virksomhed, og nøglen til den gode forretning er en af pointerne fra Jacob Thorn. Det betyder, at virksomheden kan nå langt med fokus på Verdensmål 8. Erfaringen viser, at rigtig mange små og mellemstore virksomheder tager sig godt at medarbejdernes ve og vel, og at der er god tradition for fx at rekruttere udsatte ledige til opgaver.

Cabi lancerer på mødet en digital guide, som kan bruges til at synliggøre det sociale ansvar som strategisk forretningspotentiale for virksomheden:

”Når du forebygger mistrivsel og sygefravær, fastholder kompetencer eller ansætter medarbejdere fra kanten af arbejdsmarkedet, så synliggør arbejdet med FNs Verdensmål et forretningspotentiale. Og hvem vil ikke også være en attraktiv virksomhed for både kunder, medarbejder og ejere i morgen?,” siger Jacob Thorn.

Verdensmål 8 med værdi for økonomi og forretning

VirksomhedsnetværkCabi samarbejder med både FN Forbundet om det vigtige tema. Folkestedet i Carl Blochs Gade i Aarhus C danner ramme for arrangementet. Kurt Nielsen fra FN Forbundet i Aarhus glæder sig til arrangementet: ”Jeg har været med en god del af rejsen, og det er meget spændende at følge med i udviklingen af FNs arbejde. Særligt FNs verdensmål har et stort potentiale, hvis det kommer til at blive en del af tankesættet hos virksomheder og medlemslande for fremtiden.” Kurt Nielsen slutter: ”Det koster ikke noget at deltage. Husk dog at melde til!”

Opfordring til virksomhederne i det østjyske

”Vær med i Aarhus, brug et par timer og få konkret input til jeres arbejde. Verdensmålene er skabt for en bæredygtig verden, hvor det giver mening for virksomhed, medarbejdere og samfund,” forklarer Jacob Thorn.

”At være i Aarhus den 7. oktober betyder meget for os. Vi samarbejder med alle og er i dialog med virksomheder i hele Danmark og faciliterer bl.a. netværk lokalt. Vi ved, at viden og værktøjer kan gøre forskellen i en travl hverdag, så vi glæder os meget til at møde ejerledere, ledere, HR og medarbejdere, der sidder med økonomiansvar i virksomhederne.” siger Jacob Thorn.

Program og tilmelding

Se program og alt om tilmelding her https://www.tilmeld.dk/Cabi201920

22.09.2023CABI

Sponseret

ESG-dokumentation: Hvad pokker gør jeg lige?

13.09.2023CABI

Sponseret

Her er vinderne af CSR People Prize 2023

05.07.2023CABI

Sponseret

Nominerede til CSR People Prize 2023: Seks frontløber virksomheder, der gør en forskel for arbejdsmarkedets mest udsatte

16.06.2023CABI

Sponseret

8 sociale nøgletal, der styrker din ESG-score i dag

16.06.2023CABI

Sponseret

Scor højt på socialt ansvar – og få en konkurrencefordel

Virksomheder kan allerede nu score højt på S’et i ESG

12.06.2023CABI

Sponseret