Vi er nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2020

Vores antal arbejdsulykker pr. 1 million arbejdstimer er faldet over de seneste år fra 10,7 i 2017 til 5,9 i både 2018 og 2019. Det er væsentligt under branchegennemsnittet, som lød på 25,4 i 2018. Derfor er vi blevet nomineret til Arbejdsmiljøprisen i 2020.

- Vores medarbejdere giver klart udtryk for, at det bliver værdsat, at vi passer på dem, mens de er på arbejde, så de kommer sikkert hjem til familien om eftermiddagen, siger Vinnie Sunke Heimann.

Årelang indsats mod arbejdsulykker giver pote

Vi er lykkes med at få bragt antallet af arbejdsulykker langt ned under gennemsnittet for hele byggebranchen. Nøglen til succes er at sætte arbejdsmiljø højt på den strategiske dagsorden og hele tiden udvikle nye tiltag.

- Det er et resultat af, at arbejdsmiljø har været på toppen af dagsordenen, også hos den øverste ledelse. Og vores medarbejdere giver klart udtryk for, at det bliver værdsat, at vi passer på dem, mens de er på arbejde, så de kommer sikkert hjem til familien om eftermiddagen, siger Vinnie Sunke Heimann, der er arbejdsmiljø- og kvalitetsdirektør.

Som arbejdsmiljødirektør har Vinnie Sunke Heimann stået i spidsen for at føre en lang række initiativer igennem – og ifølge direktøren har succeskriterierne netop været hele tiden at prikke til medarbejdernes bevidsthed om at tage arbejdsmiljø og sikkerhed på arbejdspladsen seriøst.

- Vi har lært, at der hele tiden skal nye tiltag til for at holde fokus på arbejdsmiljøet og sikkerheden. Ellers bliver det en rutine, og så ryger fokus over på andre ting end sikkerheden,” siger hun.

- det er inspirerende at se, at en stor bygge- og anlægsvirksomhed som MT Højgaard har et kontinuerligt fokus på at forbedre arbejdsmiljøet, siger Arbejdsmiljørådet..

Brætspil og sikkerhedstimeout på byggepladserne

Som del af vores indsats har vi indført såkaldte sikkerheds-timeouts, som alle formænd på pladserne skal holde hver 14. dag for deres timelønnede medarbejderne. Her kommer virksomhedens arbejdsmiljøafdeling med input i form af et aktuelt emne, ny lovgivning eller et evt. påbud, som formænd og resten af byggeledelsen drøfter med medarbejderne.

- Vi analyserer kontinuerligt, hvorfor arbejdsulykker sker. Og analyserne viser, at der er tre områder, hvor der ofte er mangler i sikkerhedsarbejdet. Det er i planlægningen af arbejdsopgaver, i instruktionen af medarbejdere og i tilsynet på arbejdspladserne. Det er der, vi sætter ind med indsatser, for har man styr på de tre ting, har man styr på det meste, siger Vinnie Sunke Heimann.

Blandt andre tiltag er en helårlig arbejdsmiljøuge med fokus på arbejdsmiljø på alle byggepladser og kontorer, brug af animationsfilm og endelig mere sociale aktiviteter som brætspillet ’Arbejdsmiljøspillet’. Spillet har vi selv udviklet med en voksdug som spilleplade, små 3D-printede sikkerhedshjelme som spillebrikker og spørgsmål med arbejdsmiljørelaterede situationer, som afgør, om man skal rykke frem eller tilbage eller får sprunget sin tur over.
 

Arbejdsmiljørådet: "MT Højgaards resultater er inspirerende"

- Vi ved fra statistikken, at bygge- og anlægsbranchen er en af de brancher, hvor risikoen for arbejdsulykker er høj. Derfor er det inspirerende at se, at en stor bygge- og anlægsvirksomhed som MT Højgaard har et kontinuerligt fokus på at forbedre arbejdsmiljøet, og at de ikke er bange for at gå nye veje, hvor ledelsen og arbejdsmiljøorganisationen går forrest. Den vedvarende indsats har givet pote. MT Højgaard har siden 2017 nedbragt antallet af arbejdsulykker og fraværsdage markant, siger Arbejdsmiljørådets formand Cristina Lage.

MT Højgaard er nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2020 i kategorien Arbejdsulykker.

Om Arbejdsmiljøprisen

Arbejdsmiljøprisen uddeles af Arbejdsmiljørådet til arbejdspladser, som gør noget helt særligt for arbejdsmiljøet, og som kan inspirere andre. De nominerede arbejdspladser og vinderne i de fire kategorier udvælges af en dommerkomite tirsdag den 21. april i DGI-byen i København.

16.02.2023MT Højgaard

Sponseret

Scandi Byg er på forkant med de nye klimakrav

09.10.2022MT Højgaard

Sponseret

Bygningers DNA skal understøtte den cirkulære udvikling i byggebranchen

10.03.2020MT Højgaard

Sponseret

Vi er nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2020

04.04.2019MT Højgaard

Sponseret

Et bud på fremtidens cirkulære bygningsdesign

04.04.2019MT Højgaard

Sponseret

Fremtidens byggeri skal være cirkulært