Varme velkomster til nye borgere i januar-kolde Danmark

Velkomstalliancen har et mål om at gøre Danmark til et velkomstland i verdensklasse. Et land, hvor man som ny borger hurtigere bliver en del af fællesskabet. I løbet af uge 4 vil Velkomstalliancen give mindst 1.000 velkomster i det der kaldes Velkomstugen. ISS bakker op om Velkomstugen, og vil give varme velkomster til vores lederkonference den 22. januar 2019.

Velkomstalliancen har sat sig for at lave en velkomststafet og give mindst 1.000 velkomster i løbet af uge 4, 2019. En hård uge for os alle, hvor det er koldt, vådt og længe mørkt, og hvor det triste vejr fortsætter længe endnu.

Netop derfor vil vi give varme velkomster denne uge, som vi har døbt Velkomstugen, for at vise, at Danmark ikke lukker kl. 16.00 når man går hjem fra arbejde, men at vi har åbne fællesskaber, hvor alle er velkomne.

Velkomstalliancen har et mål om at gøre Danmark til et velkomstland i verdensklasse. Et land, hvor man som ny borger hurtigere bliver en del af vores fælleskaber. Hvor der er kortere vej fra sit nye arbejde til badmintonhallen, fra første dag i skolen til første invitation til børnefødselsdag og fra at man får en ny bolig, til man føler sig hjemme.

Det er min drøm, at Velkomstalliancen udvikler sig til et fællesskab, hvor alle tør tage chancer, tør sige fra og tør navigere efter egen sund fornuft. Vi er en dansk virksomhed med et dansk værdisæt, men det betyder ikke, at vi ikke skal lukke nye mennesker ind og lære af andre kulturer. Vi har brug for hinanden, og vi gør hinanden stærkere, når vi lærer af hinanden. Det er tanken bag Velkomstalliancen” 

- Kirstine Coralie Loubet, Head of Office Management, Maersk Management Consulting

Hvorfor blive et velkomstland?

Velkomstalliancen består af A.P. Møller-Mærsk, DGI, Ungdommens Røde Kors, ISS, KAB, Copenhagen Capacity, International House Copenhagen og Nextstep by Bindslev, og vi vil et Danmark, hvor alle nye borgere har lyst til at slå sig ned og bidrage til den fælles velfærd.

Efter Velkomstalliancens lancering, Grundlovsdag 2018, har vi oplevet en øget efterspørgsel efter løsninger for bedre at kunne fastholde arbejdskraft. Det oplevede vi blandt andet til Dansk Industris Topmøde 2018, med titlen ”Danmark på arbejde – flere hænder og hoveder”. Her var det altoverskyggende emne, hvordan man finder og fastholder de medarbejdere, der mangler i Danmark.

I Velkomstalliancen mener vi, at et af midlerne til at fastholde nye borgere og medarbejdere i Danmark, starter med en god og varm velkomst i øjenhøjde. Men det er ikke nok bare at have fokus på den nytilflyttede medarbejder på arbejdspladsen, men alle nye borgere, både høj og lav, skal bydes varmt velkommen alle de steder, hvor de møder de danske fællesskaber. Det styrker nemlig sammenhængskraften i Danmark. Konsekvensen af fraværet af en god velkomst er, at medarbejderen, partnere, børnene måske aldrig falder til og derfor vælger at forlade Danmark - og så er vi bl.a. lige vidt i forhold til at tiltrække medarbejdere til vores virksomheder i Danmark.

"Det er for mig en hjørnesten i vores kultur at møde mennesker med åbenhed, nysgerrighed og gensidig respekt. Sådan er jeg også blevet mødt, når jeg har besøgt andre dele af verden. Når vi danskere alligevel ikke får budt ordentligt velkommen til nye mennesker, er der skred i kulturen – og det kalder på handling. Derfor er Velkomstalliancen vigtig! Her står aktører fra alle sektorer sammen om en sag, der er god for både mennesker, sammenhængskraft og samfundsøkonomi."

- Søren Bøllingtoft Knudsen, Politisk næstformand, Ungdommens Røde Kors

Den varme velkomst er enkel og kræver ikke andet end at man hilser, drikker en kop kaffe, stiller tre nysgerrige spørgsmål eller giver en invitation til at deltage i et socialt arrangement i sportshallen, i kantinen eller i samlingshuset i sit nabolag. Det er efter vores overbevisning den lette enkle handling, der gør en stor forskel.

Kontakt: Jacob Vinding Frederiksen jvf@nextstep.one, 28123710

Program:

29.09.2023ISS Facility Services A/S

Sponseret

ISS vil redde 200.000 kg. skæve grøntsager og frugter om året

29.09.2023ISS Facility Services A/S

Sponseret

Grøn milepæl: ISS reducerer madspild med 30 pct på tværs af sin globale forretning

09.08.2022ISS Facility Services A/S

Sponseret

ISS Danmark opnår svanemærkning: 750 mio. m2-kontor- og produktionsarealer får nu mere miljøvenlig rengøring

03.12.2019ISS Facility Services A/S

Sponseret

Konference om autisme og arbejdsliv: Arbejdsgivere skal give mennesker med autisme en chance

12.03.2019ISS Facility Services A/S

Sponseret

ISS Danmark fremlægger effektrapport om arbejde med udsatte borgere

11.03.2019ISS Facility Services A/S

Sponseret

ISS releases Corporate Responsibility Report 2018