Ungdomsskolen UngOdense er nomineret til Odense Bæredygtighedspris

UngOdense er nomineret til prisen for det bæredygtige udviklingsprojekt Læring for Fremtiden. Om UngOdense vinder prisen afslører Peter Rahbæk Juel, borgmester og fmd. for Odense Bæredygtighed d. 22. marts på Odense Rådhus

Med Halmhuset har UngOdense et autentisk klasselokale.

UngOdense er nomineret til prisen for det bæredygtige udviklingsprojekt Læring for Fremtiden. Om UngOdense vinder prisen, eller om det bliver et de to andre nominerede initiativer, afslører Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd d. 22. marts på Odense Rådhus

Læring for Fremtiden giver børn og unge i Odense viden om og handlekompetencer inden for bæredygtighed. Konkret er det Halmhuset på Østre Plads det centrale omdrejningspunkt for projektet, fortæller Erik Rasmussen, viceungdomsskoleleder ved UngOdense:

Med Halmhuset har vi et autentisk klasselokale, som i sig selv helt konkret viser de unge, hvad bæredygtighed handler om. Halmhuset danner på den måde en virkelig god ramme for, at vi i vores læringsforløb inddrager de unges egne idéer og projekter, siger Erik Rasmussen.

Læring for Fremtiden tager udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål, som UngOdense sætter ind i et lokalt og globalt perspektiv. På den måde er bæredygtighed et centralt omdrejningspunkt for aktiviteterne i Halmhuset, som konkret ses gennem læringsforløb om fx Mad og selvforsyning, Tøj, produktion og forbrug, Plastik og havmiljø og Genbrug og upcycling. I læringsforløbet Innovation og Bæredygtighed udvikler elever fra UngOdense og ni odenseanske folkeskoler innovative og bæredygtige ideer. Initiativet kulminerer med en Idefestival og er sat i søen i samarbejde med forsyningsselskaberne VandCenter Syd, Fjernvarme Fyn og Odense Renovation.

Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd glæder sig over projektets brede bæredygtige fokus:

- Det afsæt UngOdense her tager i FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling glæder mig meget. For det fokus ligger meget fint i tråd med, at Odense Byråd for nyligt besluttede, at Odense Kommune fremover skal arbejde med at implementere netop FN's Verdensmål, siger Peter Rahbæk Juel.

UngOdense vandt publikumsprisen i DM i Skoleudvikling 2017 med projektet Læring for Fremtiden foran 83 andre skoler. UngOdense varetager drift, udvikling og koordinering af odenseanske ungdomscentre, aktivitetssteder, dagundervisningstilbud, fritidsundervisning, events og aktiviteter målrettet børn og unge mellem 11-25 år. Desuden indgår ungdomsskolen i et omfattende samarbejde med lokalsamfund og foreninger i hele Odense.

To andre initiativer er nominerede til Odense Bæredygtighedspris. Det er henholdsvis den bæredygtige have International Garden og ReMida Center Odense, som er et center for kreativt genbrug af overskudsmaterialer.

Overrækkelse af prisen
Torsdag d. 22. marts, kl. 15-17 på Odense Rådhus, hvor de tre nominerede vil præsentere deres initiativ. Arrangementet er gratis og åbent for alle. Yderligere info og tilmelding efter "først til mølle" princippet via: www.odense.dk/Baeredygtighedsraad. Angiv venligst ved tilmeldingen om du særlige behov (fx for døvetolk eller lignende).

Læs mere om UngOdense: www.ungodense.dk/læringforfremtiden
Læs mere om Odense Bæredygtighedspris: www.odense.dk/Baeredygtighedspris

03.09.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Tuyen Phan vinder Hverdagsaktivisten 2019

29.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Bæredygtig emballage vinder Odense Verdensmålspris 2019

Plus Pack A/S er nomineret til Odense Verdensmålspris

25.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

21.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Borgere er nomineret til Klimapris for regnvandsløsninger

20.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

exodraft A/S er nomineret til Klimaprisen

14.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

12 nominerede til Odenses verdensmålspriser er fundet