Plus Pack A/S er nomineret til Odense Verdensmålspris

Plus Pack A/S er nomineret til Odense Verdensmålspris for virksomhedens mangeårige systematiske indsats med bæredygtighed, som de seneste år er koblet til FN´s Verdensmål.

Om Plus Pack A/S vinder prisen, afslører Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd, den 29. august 2019.

Plus Pack A/S designer, udvikler, producerer og sælger emballageløsninger til fødevarer og virksomheden er glad for nomineringen til verdensmålsprisen, fortæller Camilla Haustrup Hermansen, medejer og direktør for forretningsudvikling ved Plus Pack A/S.

- Vi har arbejdet strategisk med bæredygtighed i en årrække, og derfor er jeg oprigtigt glad, når vi får sådan et skulderklap, som denne nominering er. Vi har de seneste år koblet vores bæredygtige indsats til FN’s Verdensmål. Vores hovedfokus er mål 12 om ansvarligt forbrug og produktion, hvor vi arbejder fokuseret med at udvikle bæredygtige emballageløsninger, minimere brug af ressourcer og forhindre madspild, fortæller Camilla Haustrup Hermansen.

Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd glæder sig over at odenseanske virksomheder som Plus Pack A/S har taget verdensmålene til sig:

- Som borgmester i en by som prioriterer verdensmålene meget højt, er jeg meget glad for, at virksomheder som Plus Pack A/S har taget verdensmålene til sig. Og når vi taler om plast, er de fleste nok enige om, at det er et særdeles vigtigt emne. Som kommune har vi selv et ansvar for at medvirke til at løse problemerne, men der er ingen tvivl om, at vi også er afhængig af, at branchen selv byder ind, som vi her ser med Plus Pack A/S, siger Peter Rahbæk Juel.

Plus Pack A/S er en af Europas førende inden for sit felt og har salg til mere end 54 lande globalt. I 2017 år blev Plus Pack udvalgt til at deltage i Dansk Industris 3-årige projekt ”Fra Filantropi Til Forretning”, hvor 21 danske virksomheder arbejder med at integrere verdensmålene i virksomhedernes strategi, fortæller Camilla Haustrup Hermansen.

- For Plus Pack sætter verdensmålene på mange måder en ny ramme om arbejdet med bæredygtighed i forhold til fremtidens forretningsmuligheder. Innovation og bæredygtighed er strategiske fokusområder for os og vores udviklingsarbejde sker i tæt samarbejde med kunder, leverandører og slutbrugere. Mindst 10% af omsætningen består af nye produkter, som ikke fandtes for bare 12 måneder siden, fortæller Camilla Haustrup Hermansen.

Fire verdensmålspriser uddeles
Odense Bæredygtighedsråd har hvert år siden 2011 uddelt Odense Bæredygtighedspris. Nu har prisen skiftet navn og uddeles for første gang som Odense Verdensmålspris. Som noget nyt uddeles også de tre sidepriser Ungeprisen, Hverdagsaktivisten og Klimaprisen. Hvem der vinder de fire verdensmålspriser afsløres torsdag d. 29. august, kl. 15-18 på Odense Rådhus, hvor de 12 nominerede til de fire priser vil præsentere deres initiativ. Arrangementet er gratis og åbent for alle. Læs meget mere om alle 12 nominerede og tilmeld prisarrangementet på: www.odense.dk/Baeredygtighedsraad.

Om Plus Pack A/S
Plus Pack er en danskejet, international virksomhed som designer, udvikler, producerer og sælger emballageløsninger til fødevarer. Virksomheden er en af Europas førende og har salg til mere end 52 lande globalt. Virksomheden har i en årrække arbejdet systematiske med bæredygtighed, en indsats som de seneste år er koblet til FN´s Verdensmål.

Plus Packs forretningsstrategi er en partnerskabsstrategi med både kunder og leverandører. Virksomheden investerer aktivt i projekter og videndeling på tværs af værdikæder, markeder og landegrænser. Virksomhedens fabrikker er certificerede efter den internationale anerkendte standard ISO 14001, som er et miljøledelsesværktøj som bruges til fx at styre håndtering af miljøpåvirkninger, reducere ressourceforbrug og give ledelsen overblik over virksomhedens miljøperformance.

Plus Packs prioriterer at engagere og inspirere virksomhedens interessenter gennem kommunikation, videndeling og projektarbejde. Virksomheden har bl.a. etableret en Emballageskole for at sikre fakta i videndeling om bæredygtig emballage. Skolen gennemføres ved Plus Pack A/S af både medarbejdere, kunder, netværk, politikere samt elever og undervisere fra folkeskoler og gymnasier.

Yderligere oplysninger:

Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd: tlf. 3051 3115 / peterrj@odense.dk
Torben Jarlstrøm Clausen, projektleder, Odense Kommunes Bæredygtighedssekretariat: tlf. 2459 7656 / tjc@odense.dk

Camilla Haustrup Hermansen, medejer og direktør for forretningsudvikling, Plus Pack A/S: tlf. 2310 9340 / c.hermansen@pluspack.com

03.09.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Tuyen Phan vinder Hverdagsaktivisten 2019

29.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Bæredygtig emballage vinder Odense Verdensmålspris 2019

Plus Pack A/S er nomineret til Odense Verdensmålspris

25.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

21.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Borgere er nomineret til Klimapris for regnvandsløsninger

20.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

exodraft A/S er nomineret til Klimaprisen

14.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

12 nominerede til Odenses verdensmålspriser er fundet