Tuyen Phan vinder Hverdagsaktivisten 2019

Tuyen Phan, som har stiftet Flash Your Trash, vandt verdensmålsprisen Hverdagsaktivisten 2019. Prisen blev overrakt af Tine Gudrun Petersen, næstformand for Odense Bæredygtighedsråd foran en fyldt festsal på Odense Rådhus.

Tuyen Phan modtog diplom for Hverdagsaktivisten 2019 af næstformanden for Odense Bæredygtighedsråd Tine Gudrun Petersen.

Tuyen Phan arrangerer affaldsevents, der kombinerer fremme af sociale relationer, fællesskaber, sundhed og trivsel, kunst m.m. De såkaldte Trash Walks annoncerer på facebook og instagram, hvorefter alle interesserede kan deltage i gåturen, hvor der undervejs samles affald op. Det indsamlede affald fotograferes og lægges på Flash Your Trash’s profiler facebook og instagram. Ofte støtter lokale forretninger gåturene ved at give fx kaffe til deltagende og på den måde skabes der rum til at indgå nye sociale relationer.

Det var en glad Tuyen Phan, der modtog diplomet for Hverdagsaktivisten:

- Jeg har stiftet Flash Your Trash, fordi jeg har en stor kærlighed til Odense, naturen og ikke mindst vores planet. Jeg er magaglad for at få prisen og håber, at de lokale affaldsindsamlinger kan inspirere andre til at gøre det samme, så Flash Your Trash, som et bottum up projekt, er med til at sætte fokus på fx plastikforureningen i naturen, fortæller Tuyen Phan.

Tine Gudrun Petersen, næstformand i Odense Bæredygtighedsråd og direktør for SPIS! Odense Food Festival, var glad for at kunne overrække Hverdagsaktivisten til Tuyen Phan:

- For at nå i mål med verdensmålene i 2030 må alle i sving. Det gælder erhvervslivet, det offentlige og ikke mindst civilsamfundet. Og Tuyen Phan har med Flash Your Trash fået de store globale agendaer passet ind i et helt almindeligt hverdagsliv. Initiativet en åben platform for indgåelse i nye fællesskaber, hvor deltagerne lærer nye mennesker at kende, samtidig med at de får motion og frisk luft under affaldsindsamlingen. Og netop det vil vi gerne belønne med denne verdensmålspris, siger Tine Gudrun Petersen.

Tuyen Phans initiativ Flash Your Thrash understøtter bl.a. verdensmål 12 om ansvarligt forbrug og produktion og mål 11 om bæredygtige byer og lokalsamfund og implicit mål 3 om sundhed og trivsel.

Fakta:
FN’s 17 Verdensmål for en bæredygtig udvikling på kloden danner rammen om de fire nye odenseanske verdensmålspriser. De 17 mål blev besluttet 2015 af statsledere fra alle FN’s 193 medlemslande. Det overordnede formål med verdensmålene er at løse klodens største problemer inden 2030.

03.09.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Tuyen Phan vinder Hverdagsaktivisten 2019

29.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Bæredygtig emballage vinder Odense Verdensmålspris 2019

Plus Pack A/S er nomineret til Odense Verdensmålspris

25.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

21.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Borgere er nomineret til Klimapris for regnvandsløsninger

20.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

exodraft A/S er nomineret til Klimaprisen

14.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

12 nominerede til Odenses verdensmålspriser er fundet