Tendens: Klimaforandringer får os til at vælge vindstrøm

I en tid med klimaforandringer oplever SEF Energi en øget efterspørgsel på vindstrøm fra el-kunder. “Folk leder efter de små ting i deres hverdag, hvor de kan bidrage til den grønne omstilling,” siger kunde- og markedschef i SEF, Claus Holm Andersen. Selv er de i SEF Energi glade for opmærksomheden på vindstrøm og håber på, at flere vil vælge miljøvenlig energi.

01.04.2020

Sponseret

SEF A/S

Hos familien Rasmussen i Øster Skerninge bruger de som så mange andre familier rigtig meget strøm i deres hverdag. Udover at være en familie på seks med fire aktive børn, så har de også en virksomhed med økologisk landbrug og en gårdbutik, som kræver en del strøm. Det har fået familien til at tage nogle aktive valg.

“For os er det vigtigt, at den energi vi bruger er så vedvarende og bæredygtig som muligt. I vores hverdag som både familie og virksomhed bruger vi rigtig meget strøm. Og for at kunne se os selv og vores børn i øjnene har vi udskiftet halmfyret med jordvarme, lagt solceller på taget og valgt vindstrøm fra SEF,” fortæller Lise og Thomas Rasmussen.

Vi prioriterer bæredygtig energi

Familien på seks fra Øster Skerninge er ikke ene om at bruge meget strøm i sin hverdag. Tal viser, at vi for hvert år forbruger mere og mere strøm. I løbet af de seneste 10 år er vores strømforbrug som helt almindelige forbrugere og familier steget med 2 pct., og det, kombineret med klimaforandringer, har øget interessen for alternative strømkilder hos de sydfynske forbrugere. En opmærksomhed, de er meget glade for i SEF Energi.

“Klimaforandringerne har sat noget i gang hos forbrugerne. Efter den her meget varme og tørre sommer er det gået op for mange, at klimaforandringerne er en realitet – at vi alle må gøre noget. Så det er meget tydeligt, at folk leder efter de små ting i deres hverdag, hvor de kan bidrage til den grønne omstilling,” siger Claus Holm Andersen.

Udover en stigning i antallet af el-kunder, der vælger vindstrøm frem for et helt almindeligt strømprodukt, så oplever den 112 år gamle energivirksomhed på Sydfyn også langt flere henvendelser, snak og nysgerrighed omkring bæredygtighed og vindenergi.

“Bæredygtig energi er blandt vores højeste prioriteter, så vi er meget glade for, at der er fokus på det hos vores kunder også. Vi har jo helt almindelige kunder i vores repræsentantskab, og de nævner lige præcis den her tendens,” understreger Claus Holm Andersen.

4 fordele ved at vælge vindstrøm fra SEF

  • Du er med til at nedsætte forbruget af fossile brændstoffer
  • Du bidrager til den grønne omstilling
  • SEF kan investere i endnu flere vindmøller og mere vedvarende energi
  • Du er med til at sikre endnu mere vindenergi i fremtiden

SEF er det lokale og klimavenlige valg!

De fleste kender måske SEF for at være den lokalt forankrede energiudbyder her på Sydfyn, der støtter foreninger, sørger for arbejdspladser og spiller en positiv rolle i lokalområdet. Men SEF er meget mere end det. Med 20 vindmøller og høje grønne målsætninger er SEF A/S det naturlige valg, når det kommer til bæredygtig energi.

“Mange er nok slet ikke klar over, at vi ejer vores egne vindmøller, der producerer energi svarende til 50 pct. af det sydfynske husstandsforbrug. Mange af vores kunder vælger os, fordi vi er lokale og betyder meget for Sydfyn. Men det er meget vigtigt for os at få kommunikeret ud, at man hos SEF altså både kan købe lokalt og klimavenligt,” understreger Claus Holm Andersen.

Det er årsagen til, at SEF lige nu kører en vindstrømkampagne, som skal få de sydfynske borgere til at ændre deres almindelig el-aftale til et vindstrømprodukt hos SEF.

“Rigtig mange kunder ønsker faktisk at gøre en forskel – det der forhindrer dem, er ofte, at strøm- og energiforbrug er noget af det kedeligste at tage stilling til,” siger Claus Holm Andersen, og nævner, at hele 80 pct. af Danmarks el-kunder ikke har taget stilling til, hvilken el-leverandør de handler med.

“Men vi ved også, at dem der har valgt eksempelvis vindstrøm, de føler, at de bidrager med noget positivt og sender et vigtigt signal – ikke bare til os, men også rent politisk og til omverdenen om, at det her er noget, vi skal satse på, og at det er den vej, vi skal gå,” siger han og tilføjer:

“Det vil vi naturligvis bakke op om. Men vi vil også mere end det: Vi vil gerne gå forrest og hjælpe kunderne til at gøre det rigtige og modvirke klimaforandringerne.”

24.10.2023SEF A/S

Sponseret

Nu kan 23.000 husstande på Sydfyn få fiberprodukter fra YouSee og TDC Erhverv

13.04.2023SEF A/S

Sponseret

SEF Energi kåret til branchens mest bæredygtige energiselskab

21.11.2022SEF A/S

Sponseret

SEF kommer ud af 2022 med millionunderskud

27.09.2021SEF A/S

Sponseret

Omstilling til elbiler: SEF hjælper virksomheder med skræddersyet totalløsning

22.09.2021SEF A/S

Sponseret

Grønne lån til SEF-koncernen i Svendborg

21.09.2021SEF A/S

Sponseret

Skoleelever fra 2. klasse på Ørkildskolen er begyndt et spændende forløb hos SEF