Sustainor Backbone opgør enkelt og hurtigt scope 1+2+3 udledningerne

De fleste virksomheder står i dag over for at skulle arbejde med bæredygtighedsdata som en helt ny disciplin og på en ny struktureret måde på grund af de kommende EU-krav om bæredygtighed. Her kommer kunstig intelligens - eller AI - til at være et uundværligt værktøj for tusindvis af virksomhedsejere – herunder opgørelsen af klimascope 3, som ofte er komplekst at opgøre.

De mange nye krav til dataindsamling om fx klima er et nyt område at sætte sig ind i for langt de fleste. Det betyder helt konkret, at arbejdet i dag enten kræver rigtig mange mandetimer ude i virksomhederne eller koster i konsulenthjælp -  både i den daglige drift, i den strategiske udvikling og i forbindelse med afrapportering.

Det er samtidig vigtigere end nogensinde at få fuldstændig styr på sin virksomheds klimascope 1,2, og 3, fordi CSR-direktivet til næste år træder i kraft – i første omgang for de store børsnoterede virksomheder. Men også mange SMV’er kommer med stor sandsynlighed til at blive ramt næste år, fordi de store virksomheder af konkurrencemæssige årsager vil efterspørge konkrete data fra deres leverandører.

Den store udfordring for mange virksomheder i dag er udregningen af Scope 3, fordi det er svært at finde data for de 15 underkategorier. Specielt data on indkøbte varer og serviceydelser er svære at finde, da man her skal spørge alle sine leverandører om data.

Automatisk indsamling og rapportering
Det er derfor afgørende, at opgørelsen forankres i konkrete og gennemsigtige data, og her er der heldigvis konkret hjælp at hente i IT-systemet Sustainor Backbone, som er en ny og brugervenlig IT-platform, hvor kunstig intelligens hjælper med den komplekse indsamling af data.

”Sustainor Backbone giver alle virksomheder – store som små - mulighed for selv at kunne indsamle og rapportere deres data på bæredygtighed, som snart bliver et krav, herunder også Scope 3-udledninger, fordi systemet automatisk er koblet op på leverandørernes data,” siger Dennis Thaagaard, som er grundlægger af Sustainor.

”Ved hjælp af AI kan Sustainor Backbone altså automatisk indsamle og rapportere om relevante tal - herunder også Scope 3-udledningene. Målet med brugervenligheden er, at hvilken som helst medarbejder i virksomheden skal kunne bruge det, så selvom kravene måske er komplekse, har vi gjort oplevelsen meget enkel.”

”Virksomheder i dag bliver efterhånden nødt til at have et automatiseret system, som kan indsamle den nyeste og mest nøjagtige data. Og jeg forstår godt, hvis mange føler, at de bliver væltet fuldstændig bagover af de mange nye krav. Den gode nyhed er, at hvis man får sat den rigtige proces og system op fra start, så er det faktisk ret overskueligt at indhente den nødvendige data,” siger Dennis Thaagaard.
Vil du høre mere om fordelene ved Sustainor Backbone? Så skriv en mail til (dennis.thaagaard@sustainor.eu) og du får mere info tilsendt.

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Sæt tal på klimaet

Virksomheders klimapåvirkning skal reduceres og den optimale indsats kræver overblik over impact og muligheder for indsats. Det får man kun med gode data. Læs mere om klimaregnskab, LCA’er og metoder til at arbejde med klimadata.

18.09.2023Sustainor

Sponseret

Sustainor Backbone opgør enkelt og hurtigt scope 1+2+3 udledningerne

15.05.2023Sustainor

Sponseret

En bølge af grønne krav er på vej fra EU – er jeres virksomhed klar?

15.05.2023Sustainor

Sponseret

ESG-software kommer især landets SMV-virksomheder til gavn

20.02.2023Sustainor

Sponseret

Sådan minimerer du risikoen fra dine leverandører

06.02.2023Sustainor

Sponseret

Vi søger 10 testvirksomheder, som gratis vil prøve Sustainor Backbone det næste år.

29.03.2021Sustainor

Sponseret

Kan man lave en skarp CSR strategi på 4-5 måneder - udelukkende via online rådgivning?