En bølge af grønne krav er på vej fra EU – er jeres virksomhed klar?

Allerede fra næste år skal de første virksomheder til at indsamle store mængder af ESG-data for at leve op til de nye lovkrav, som er på vej fra EU. Skåret ind til benet betyder det, at alle tal på bæredygtighed i fremtiden bliver lige så vigtige som virksomhedernes finansielle tal. Men den rapportering behøver ikke at være uoverskuelig – tværtimod.

Hvordan kommer de mange tusindvis af virksomheder i gang med at arbejde struktureret med at rapportere om deres virksomheds CSR-indsats? Uden at de pludselig skal bruge hundredtusindvis af kroner på dyre konsulenter? Det var et spørgsmål, som Dennis Thaagaard, grundlægger af virksomheden Sustainor, stillede sig selv for år tilbage. Tanken er i dag endt ud i et konkret produkt, der netop er kommet på markedet, nemlig IT-platformen Sustainor Backbone.

”For at gøre det så let som muligt for alle de virksomheder, der ikke har stort kendskab til, hvordan de skal rapportere om bæredygtighed, har vi med Sustainor Backbone udviklet et system, hvor virksomhederne selv er i stand til at kunne indsamle og rapportere om de relevante tal. Det er især relevant for virksomheder, der er B2B-leverandører, fordi netop disse virksomheders tal på bæredygtighed bliver påvirket, når EU’s direktiver træder i kraft fra 2024,” siger Dennis Thaagaard.

Han mener, at landets mange SMV-virksomheder faktisk har en enestående og historisk mulighed for at opnå en kæmpe konkurrencefordel med de nye CSR-direktiver fra EU.

”Jeg undrer mig faktisk over, at vi slet ikke taler om, hvor stor og økonomisk en mulighed de danske SMV-virksomheder står overfor. Bæredygtighed har været på radaren i flere år, men indtil videre har det været behæftet med en vis portion risici, når virksomheder har investeret i bæredygtighed. Ofte fordi man ikke har vidst, hvor modent markedet var,” siger han og fortsætter.

”I dag forholdet det sig stik modsat. Med de kommende EU-direktiver kender vi EU-lovgivningen i ret detaljeret grad - og dermed også hvilke parametre, de store virksomheder snart kommer til at rapportere på i deres bæredygtighedsapporter. For landets SMV’er er det da ren luksus allerede nu at vide, præcis hvad man skal levere på om få år. Hvis de griber den mulighed, og allerede nu sætter sig ind i lovkravene, bliver de firstmovere og kan fremstå som konkurrencedygtige,” siger Dennis Thaagaard.

Nem og brugervenlig ESG-rapportering

For at gøre det så let som muligt for alle de virksomheder, der ikke har stort kendskab til, hvordan de skal rapportere om bæredygtighed, har Sustainor med Sustainor Backbone udviklet et system, hvor virksomhederne selv er i stand til at kunne indsamle og rapportere om de relevante tal.

Målet for brugervenligheden er, at hvilken som helst ansat i en virksomhed skal kunne bruge det, uanset om man er sekretær, konsulent eller direktør.

”Selvom kravene er komplekse, har vi gjort brugerfladen meget enkel. Når man køber abonnement til Sustainor Backbone, følger der også fri adgang til personlig rådgivning og sparring fra vores specialister,” siger Dennis Thaagaard.

Læs mere på sustainor.eu

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Software er nøglen til god ESG

Oplysningskravene for ESG-relaterede emner stiger eksponentielt, og fortidens datapraksis er slet ikke den opgave voksen.  Derfor zoomer CSR.dk ind på ESG software. En god løsning kan hjælpe med både at opfylde kravene fra investorer, kunder, lovgivere, audit-selskaber og andre interessenter og med at skabe ny værdi for virksomheden med udgangspunkt i data.

18.09.2023Sustainor

Sponseret

Sustainor Backbone opgør enkelt og hurtigt scope 1+2+3 udledningerne

15.05.2023Sustainor

Sponseret

En bølge af grønne krav er på vej fra EU – er jeres virksomhed klar?

15.05.2023Sustainor

Sponseret

ESG-software kommer især landets SMV-virksomheder til gavn

20.02.2023Sustainor

Sponseret

Sådan minimerer du risikoen fra dine leverandører

06.02.2023Sustainor

Sponseret

Vi søger 10 testvirksomheder, som gratis vil prøve Sustainor Backbone det næste år.

29.03.2021Sustainor

Sponseret

Kan man lave en skarp CSR strategi på 4-5 måneder - udelukkende via online rådgivning?