Social beregner sætter tal på virksomheders samfundsansvar

Virksomhedsforum For Socialt Ansvar har netop lanceret Den sociale beregner, som kan sætte kroner og ører på, hvor stor gevinsten for samfundet er, når virksomheder ansætter mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet. Det skete i går på konferencen Grib Verdensmålene! i Industriens Hus i København.

08.11.2017

Sponseret

CABI

Konferencen atter fokus på de muligheder, FN’s verdensmål rummer for både små og store virksomheder. For mange virksomheder handler det om at få god forretning, bæredygtighed og social ansvarlighed til at spille sammen.

”Mange virksomheder tror stadigvæk, at social ansvarlighed er en ren hygiejnefaktor. De negligerer den værdi, det har for samfundet, når virksomhederne er med til at løfte et fælles ansvar særligt, når det kommer til beskæftigelsesindsatsen”, siger Marianne Bøttger, medlem af Virksomhedsforum For Socialt Ansvar og Corporate Affairs Director i Arriva Danmark. Hun fortsætter: ”Når vi nu sætter tal på, hvad den enkelte virksomhed bidrager med i kroner og ører, er det med til at kaste lys over den værdi, det har for både samfundet og virksomheden, at virksomheder tager et ansvar for udsatte på kanten af arbejdsmarkedet”.

Ifølge Den sociale beregner er gevinsten for samfundet 10.455.000,- på et år, når Arriva tager nye medarbejdere ind fra kanten af arbejdsmarkedet (uddybes i vedhæftede hand out).

Vinderne af CSR People Prize har bidraget til samfundet med ca. 5,5 mio.
På konferencen den 7. november uddelte H.K.H. Prins Joachim CSR People Prize til en stor og en lille virksomhed, som har taget et særligt samfundsansvar. Vinderen i kategorien Store Virksomheder er Elite Miljø. Også deres samfundsansvar er blevet kørt igennem Den sociale beregner, som viser, at gevinsten ved deres sociale ansvarlighed er ca. 5,5 mio. Elite Miljø har taget ledige ind fra kanten af arbejdsmarkedet, lært dem op og ansat dem.

Elite Miljø tager løbende ledige ind i virksomheden, som normalt ville have meget svært ved at få et job. ”For os er det her også en rekrutteringskanal, for når vi ser få år frem i tiden, så kan vi ikke hente de medarbejdere, vi har brug for, ad de traditionelle kanaler. Men her får vi loyale, specialiserede medarbejdere, så det har en enorm værdi”, siger Annette Vindstrup, regionsdirektør i Elite Miljø.

En konkurrenceparameter
Marianne Bøttger, Arriva og VFSA, vurderer, at Den sociale beregner kan blive en konkurrenceparameter bl.a. for virksomheder, som vil byde ind på opgaver i det offentlige. Hun siger: ”Med Den sociale beregner bliver virksomhedernes indsats for at få flere i beskæftigelse en mere målbar størrelse, hvilket er afgørende for, at social ansvarlighed kan blive en stærkere konkurrenceparameter i fx offentlige udbud”.

Men VFSA vurderer også, at beregneren kan bruges af virksomheder i andre situationer til at tydeliggøre betydningen af det ansvar, de tager fx i forhold til kunder og kommende og nuværende medarbejdere.

For mere info:
Kontakt: Ea Nielsen, Kommunikationschef i Cabi og for VFSA, mobil 41284126, e-mail eni@cabiweb.dk . Ea kan hjælpe med kontakt til VFSA medlemmer og til vinderne af CSR People Prize 2017.

www.vfsa.dk

Vedhæftet: Hand out om Den Social Beregner

22.09.2023CABI

Sponseret

ESG-dokumentation: Hvad pokker gør jeg lige?

13.09.2023CABI

Sponseret

Her er vinderne af CSR People Prize 2023

05.07.2023CABI

Sponseret

Nominerede til CSR People Prize 2023: Seks frontløber virksomheder, der gør en forskel for arbejdsmarkedets mest udsatte

16.06.2023CABI

Sponseret

8 sociale nøgletal, der styrker din ESG-score i dag

16.06.2023CABI

Sponseret

Scor højt på socialt ansvar – og få en konkurrencefordel

Virksomheder kan allerede nu score højt på S’et i ESG

12.06.2023CABI

Sponseret