Slow øger tempoet med opkøb og massiv millioninvestering

Slow tager et markant skridt fremad med opkøbet af Krakakoa og en yderligere kapitaltilførsel på 42 millioner fra indonesiske Indika Nature. Dette strategiske opkøb, udvidelsen af ejerkredsen og investeringen er et tydeligt signal om troen på Slows vision og forpligtelse til at forme fremtidens bæredygtige fødevareproduktion og accelerere omstillingen af ødelagte fødevaresystemer.

Sebastian Nielsen, Slow CEO og Sabrina Mustopo, Stifter af Krakakoa, sætter 1 af 44.135 plantede træer i 2023.. Foto: Slow A/S

14.12.2023

Sponseret

Kasper Hülsen, Slow A/S

Chokolade skal give synergier i skovlandbrug og bæredygtighed

Opkøbet af Krakakoa, en bæredygtig indonesisk kakao- og chokoladeproducent, åbner døren for unikke synergier baseret på begge selskabers ekspertise i skovlandbrug og levevilkårsforbedringer for farmere og deres lokalsamfund. 

Sammen vil de intensivere arbejdet med at dyrke kaffe og chokolade i harmoni med naturen, hvilket vil fremskynde transformationen af klodens fødevareproduktion. Dette inkluderer spændende initiativer som reel inter-cropping, hvor flere problematiske afgrøder dyrkes på samme areal, samtidig med at klima, biodiversitet og sociale forhold for farmerne forbedres.

Sebastian Nielsen, CEO for Slow, udtaler: ”Krakakoa har mere end 10 års erfaring med kakao-produktion med lokale farmere i Indonesien, så vi tilfører nu masser af viden, erfaring og slagkraft til Slow. Samtidig markerer dette en milepæl i vores oprindelige vision – at genopfinde fremtiden for de afgrøder, der er mest problematiske for klimaet, naturen og farmernes vilkår. Vi har altid sagt, at kaffen kun var første skridt, og nu viser vi, at vores tilgang med bæredygtige principper, værdikædeoptimering og dokumenteret impact kan repliceres på flere områder og afgrøder.”

Stærke partnerskaber for en bæredygtig fremtid

Slow byder samtidig Indika Nature velkommen i ejerkredsen og som stærke partnere i en fælles vision om en bæredygtig fremtid. Ud over den samlede investering på +40 millioner bringer Indika Nature masser af viden og kompetencer til Slow. Indika Nature har stor ekspertise inden for jordforvaltning, og som massiv jordbesidder i Indonesien vil de kunne fremme bæredygtig jordanvendelse i stor skala. 

”Det er en betydningsfuld og tung partner, vi tager ombord. Ikke kun den ekspertise, de bringer til bordet, men også på deres ambitioner og visioner. For eksempel er Indika Nature på en massiv bæredygtighedsrejse på energiområdet, og deres mål og tempo ville tage pusten fra de fleste. Vi ser naturligvis frem til at afsøge de helt oplagte samarbejdsmuligheder med Indika Nature, men de går også ind i Slow for at lære af vores erfaringer, perspektiver og succes med reel bæredygtig omstilling.” udtaler Sebastian Nielsen, CEO for Slow

Cementerer frontløber-postion med accelereret impact og kommerciel skalering

Den nye større organisation og tilførte kapital skal ifølge Sebastian Nielsen sætte yderligere fart på Slows arbejde, hvor man viser, at forretningsvækst og bæredygtige løsninger kan gå hånd-i-hånd. 

"Opkøbet og investeringen giver os mulighed for at skrue op for tempoet i vores arbejde på tværs af alle store bærdygtighedsagendaer som klima, natur og levevilkår.  Midlerne vil især blive fokuseret på vores arbejde med biodiversitet og dokumentation af Slows positive indvirkning på naturen. Vi har en ambition om at være blandt det første virksomheder på SBTn (Science-Based Targets for Nature), udtaler Sebastian Nielsen. ”Samtidig vil investeringen sætte turbo på skaleringen af vores kommercielle aktiviteter både i vores eksisterende markeder i Danmark, Finland og Tyskland, men også give os musklerne til at udvide Slows ekspansion på nye markeder."

Slow, med Krakakoa og Indika Nature, går målrettet ind i fremtiden med fokus på at accelerere bæredygtige løsninger og skabe en positiv indvirkning på vores verden. Dette opkøb og partnerskab er en klar manifestation af deres fælles vilje til at gøre en forskel i kampen for en bæredygtig fremtid med hvert eneste træ, kop kaffe eller stykke chokolade. 

Om Slow: Slow er en førende aktør inden for bæredygtig kaffeproduktion, der prioriterer skovlandbrug og naturbevarelse. Virksomheden er dedikeret til at skabe en positiv indvirkning på klimaet, biodiversiteten og samfundene, hvor de opererer. Med en vision om at transformere fødevareproduktionen arbejder Slow for en bæredygtig fremtid for vores planet.

Om Krakakoa: Krakakoa er en innovativ producent af bæredygtig chokolade med en mission om at forbedre kvaliteten af kakao, bevare skove og støtte lokale landmænd. Virksomheden er kendt for deres banebrydende tilgang til chokoladeproduktion og skovlandbrug.

Om Indika Nature: Indika Nature, en del af det indonesiske børsnoterede konglomerat PT Indika Energy Tbk, er et førende investeringsselskab med fokus på at støtte og udvikle bæredygtige, naturbaserede initiativer indenfor fødevarer, miljø og landbrug. Indika Nature forvalter mere end 170.000 hektar jord gennem tre forretningsområder: energiplantager, miljøtjenester og skovlandbrug.

14.12.2023Slow A/S

Sponseret

Slow øger tempoet med opkøb og massiv millioninvestering

29.09.2023Slow A/S

Sponseret

Slow Forest case: kaffe som klimaløsning

29.09.2023Slow A/S

Sponseret

"Kaffe i krise - hvordan dit kaffevalg kan hjælpe planeten"