Scandic Odense donerer 1 overnatning inklusiv morgenbuffet for 2 personer til fairtrade kampagne

Del dine fairtrade-fotos og vind dejlige fairtradepræmier. Dette er budskabet fra Fairtrade By Odenses Partnerkreds, som nu afvikler kampagnen #FairtradeByOdense på de sociale medier. Partnerne har doneret gode præmier heriblandt Scandic Odense

Tom Filstrup, direktør ved Scandic Odense glæder sig til at formidle kampagnen #FairtradeByOdense til hotellets gæster .

For Tom Filstrup, direktør ved Scandic Odense er fairtrade ikke noget nyt og han glæder sig over, at der gennem kampagnen, nu komme mere fokus på fairtrade i Odense:

- Fairtrade er blot en af mange brikker i vores CSR arbejder. Vi har et stort ønske om at vise os som en etisk og socialt ansvarlig virksomhed. Derfor er det kun helt naturligt for os at bidrage til kampagnen bl.a. med en præmie, siger Tom Filstrup. Scandic Odense er for nyligt, som det første hotel i Danmark, blevet certificeret efter miljømærket Svanens nye strengere krav.

Den samlede liste af flotte præmier, som er doneret af Partnere i Fairtrade By Odense, ser således ud:

·         McDonald’s i Odense: 1.000 kaffekort.

·         Scandic Odense: 1 overnatning inkl. morgenbuffet for 2 pers. på valgfrit Scandic Hotel.

·         Cafe Mauritz: Burger Party (værdi 1.000 kr.).

·         Kvickly i Dalum: fairtrade is, chokolade m.m. for kr. 1.000.

·         Kong Volmer: 1 frokost for 2 pers. m. smørrebrød, øl, kage og kaffe.

·         Nelle’s: 1 gavekort til 10 store latte (værdi 400 kr.).w

·         Merkur Andelskasse: 1.000 kr. til køb af fairtradeprodukter.

Anker Boye, styregruppeformand for Fairtrade By Odense, glæder sig over den store opbakning fra Partnerkredsen bag projektet:

- Fairtrade By Odense skal bæres igennem i frugtbart samarbejde mellem en masse forskellige aktører i Odense. Og det er dejligt at se, hvordan Partnerne bidrager aktivt til kampagnen med bl.a. tid, viden og præmier, fortæller Anker Boye, som håber, at rigtig mange vil deltage i kampagnen.

Læs hvordan du vinder nogle af de mange præmier på www.odense.dk/FairtradeByOdense

Eller læs kampagneflyer via dette link: http://kortlink.dk/FairtradeByOdense/gp2b

Hvem står bag kampagnen?

Aktiviteterne i projektet Fairtrade By Odense planlægges og gennemføres i samarbejde med projektets Partnerkreds, som er vidt forskelige odenseanske aktører, der drikker fairtrade kaffe på arbejdspladsen eller serverer fairtrade kaffe for deres kunder. Odense Fagskole drikker fairtrade kaffe og er Partner i Fairtrade By Odense.

Fairtrade By Odense er besluttet af Odense Byråd og gennemføres med Odense Bæredygtighedsråd som bindeled til eksterne aktører. I Danmark har ud over Odense bl.a. København status som Fairtrade By. På verdensplan er der knap 1.500 Fairtrade Byer. Læs mere på: www.odense.dk/FairtradeByOdense. Følg med på de sociale medier: www.facebook.com/FairtradeByOdense eller www.instagram.com/FairtradeByOdense

Hvorfor fairtrade?
Når du handler fairtrade, er du med til at forbedre levestandarden for økonomisk dårligt stillede producenter i udviklingslande - og en række andre mærkesager som fx ligestilling, miljø, børnearbejde og retten til at organisere sig. Om fairtrade kan det generelt siges at:

- Fairtrade arbejder gennem handel for at forbedrer levestandarden for økonomiske dårligt stillede producenter i udviklingslande.

- Fairtrade arbejder for en ansvarlig handelspraksis med gensidig respekt og omtanke for producenters situation.

- Fairtrade modarbejder diskrimination og arbejder for at fremme ligestilling, retten til at organisere sig og gode arbejdsvilkår.

- Fairtrade arbejder for at sikre en fair betaling af producenter, som markedet kan understøtte.

- Fairtrade arbejder for at fremme en bæredygtig miljøforvaltning.

- Fairtrade er med til at modarbejde tvangs- og børnearbejde.

Hvem står bag kampagnen?

Aktiviteterne i projektet Fairtrade By Odense planlægges og gennemføres i samarbejde med projektets Partnerkreds, som er vidt forskelige odenseanske aktører, der drikker fairtrade kaffe på arbejdspladsen eller serverer fairtrade kaffe for deres kunder.

Læs mere om hvordan din virksomhed/arbejdsplads/organisation bliver Partner i Fairtrade By Odense: www.odense.dk/FairtradeByOdense

Fairtrade By Odense er besluttet af Odense Byråd på opfordring fra Odense Bæredygtighedsråd. I Danmark har ud over Odense bl.a. København status som Fairtrade By. På verdensplan er der knap 1.500 Fairtrade Byer.

Yderligere oplysninger:

Anker Boye, borgmester og fmd. for styregruppen for Fairtrade By Odense og fmd. for Odense Bæredygtighedsråd: tlf. 40 75 33 33
Torben Jarlstrøm Clausen, projektleder, Odense Kommune, Bæredygtighedssekretariatet, tlf. 24 59 76 56 / tjc@odense.dk
Tom Filstrup, direktør, Scandic Odense: tlf. 29 20 59 56 / tom.filstrup@scandichotels.com

03.09.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Tuyen Phan vinder Hverdagsaktivisten 2019

29.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Bæredygtig emballage vinder Odense Verdensmålspris 2019

Plus Pack A/S er nomineret til Odense Verdensmålspris

25.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

21.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Borgere er nomineret til Klimapris for regnvandsløsninger

20.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

exodraft A/S er nomineret til Klimaprisen

14.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

12 nominerede til Odenses verdensmålspriser er fundet