Råt&Godt nomineret til pris for virksomhedens store sociale ansvar

Aalborg-virksomheden passer godt på miljøet og skaber samtidig job til mennesker på kanten af arbejdsmarke- det. Det bringer nu Råt&Godt i finalefeltet til CSR People Prize. Prisen uddeles til Cabis årskonference den 24. marts 2021.

27.02.2021

Sponseret

CABI

CSR People Prize har siden 1999 og er Cabis hyldest til der gør en særlig for, at udsatte kan få chance på arbejdsmarkedet. Det kan fx være virksomheder, der ansætter mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet, fastholder ansatte, som risikerer at miste jobbet, eller som forebygger fx nedslidning, stress eller mistrivsel

Erhvervslivet og forskningsverdenen er stærkt repræsenteret i juryen bag prisen, som har været på en hård opgave med at indsnævre feltet af de mange indstillede virksomheder til de ni endeligt nomineret. En af de nominerede er Råt&Godt.

I år uddeles også en CSR People Særpris, og det er netop i denne kategori, at Råt&Godt er en af de tre nominerede. Særprisen går til en virksomhed, som både arbejder med cirkulære forretningsmodeller og skaber arbejde til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.

Giver en chance til mennesker og materialer
Råt&Godt modtager materialer fra nedrivningsfirmaer, byggepladser, entreprenører, forsyningsselskaber og mange andre. Materialerne ombygges efter bestilling, og efterhånden kan Råt&Godt aftage og afsætte store mængder materialer.

Samtidig tilbyder virksomheden afklarings- og opkvalificeringsforløb for unge mellem 18 og 30 år, som har forskellige udfordringer, der gør det vanskeligt for dem at gennemføre et uddannelsesforløb. Filosofien bag Råt&Godt er, at mennesker og materialer fortjener en chance til. I dag har virksomheden ti fuldtidsansatte og 28 ansatte, som kommer fra kanten af arbejdsmarkedet.

Nyt liv til byggeaffald
Juryen bag prisen bemærker, at Råt&Godt er en virksomhed, der har en stærk cirkulær forretningsmodel, hvor der aftages store mængder materialer fra byggeriet, som ellers har meget affald, der udgør en stor miljøbelastning. Samtidig er virksomheden med til at skabe job til mange fra kanten af arbejdsmarkedet.

Med nomineringen påpeger juryen også, at det kan lykkes at tage socialt ansvar og ansvar for ressourcer og miljø, samtidig med at virksomheden tjener penge. Råt&Godt sparer samtidig Aalborg Kommune for betragtelige udgifter, og udsatte mennesker finder en vej fra Råt&Godt og videre ud på jobmarkedet. Salget af produkter skabt af genanvendte byggematerialer stiger år for år, og Råt&Godt har mange samarbejdspartnere.

CSR People Prize uddeles i år i tre kategorier:

  • Virksomheder med mere end 250 ansatte
  • Virksomheder med op til 250 ansatte
  • CSR People Særpris - Cirkulær økonomi og arbejde til flere.

Råt&Godt er nomineret til CSR People Særpris sammen med Fischer Lighting og Special Minds, Kolding.

Se alle nominerede på Cabis hjemmeside

Konference med fokus på bæredygtig ledelse

CSR People Prize uddeles ved Cabis årskonference 2021 Bæredygtig Ledelse – Vejen til 2030, som afholdes den 24. marts. Konferencen afvikles virtuelt, og det er gratis at deltage.

Læs mere om konferencen og tilmeld dig her

Kontakt

Fakta om CSR People Prize:

  • Formålet med CSR People Prize er at vise, hvordan virksomheder kan gøre en særlig indsats for udsatte grupper og vise potentialet i ledige uden for arbejdsmarkedet.
  • Med CSR People Prize hyldes de virksomheder, som gør en særlig indsats for udsatte grupper på arbejds- markedet og via konkrete initiativer viser, at de lykkes med at skabe nye veje til social inklusion.
  • CSR People Prize er samtidig et eksempel på, hvordan Verdensmål 8 om anstændige jobs og økonomisk vækst kan indfries i praksis til inspiration for andre virksomheder.
  • CSR People Prize Særprisen har i 2021 fokus på virksomheder, som arbejder med cirkulære forretnings- modeller og samtidig skaber job til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: cirkulær økonomi 2021

Omstillingen til cirkulær økonomi er nødvendig, tillokkende - og kompliceret. CSR.dk ser på, hvad vi ved om emnet i 2021 og hvad de gode råd er. 

22.09.2023CABI

Sponseret

ESG-dokumentation: Hvad pokker gør jeg lige?

13.09.2023CABI

Sponseret

Her er vinderne af CSR People Prize 2023

05.07.2023CABI

Sponseret

Nominerede til CSR People Prize 2023: Seks frontløber virksomheder, der gør en forskel for arbejdsmarkedets mest udsatte

16.06.2023CABI

Sponseret

8 sociale nøgletal, der styrker din ESG-score i dag

16.06.2023CABI

Sponseret

Scor højt på socialt ansvar – og få en konkurrencefordel

Virksomheder kan allerede nu score højt på S’et i ESG

12.06.2023CABI

Sponseret