To priser sætter fokus på Verdensmål og virksomheders sociale ansvar

Cabi sætter i 2019 stort fokus på FN’s Verdensmål 8 og virksomhedernes sociale ansvar. Det sker gennem overrækkelse af to priser; CSR People Challenge og CSR People Prize. Vinderen af CSR People Challenge er den gruppe af studerende, der har den bedste idé til at forene virksomhedernes behov for arbejdskraft med potentialet hos de mange udsatte unge, der i dag står uden for arbejdsmarkedet. CSR People Prize overrækkes til en virksomhed, der gør en ekstraordinær indsats for at tage et socialt ansvar.

Studerende og virksomheder kan vinder CSR People Challenge og Prize for deres arbejde med virksomheders sociale ansvar og verdensmål.

05.09.2019

Sponseret

CABI

CSR People Challenge til studerende

Videns- og netværkshuset Cabi lancerer for første gang CSR People Challenge med det formål at sætte fokus på danske virksomheders sociale ansvar og FN’s Verdensmål 8 – ”anstændige job og økonomisk vækst”.

Studerende fra landets mange uddannelsesinstitutioner inviteres til at indsende deres bedste idé til, hvordan man forener virksomhedernes rekrutteringsudfordringer med tilbud til de mange udsatte unge, der i dag står uden for arbejdsmarkedet.

Den bedste idé kåres ved en konference den 21. november på Roskilde Festival Højskole.

”Vi er i en økonomisk højkonjunktur, og i flere brancher er der så stor mangel på arbejdskraft, at det går ud over virksomhedernes drift. Samtidig er der en stor gruppe unge, som hverken er i gang med en uddannelse eller i job.

Der er noget, her som ikke fungerer, og vi ser potentialer i at få udviklet innovative løsninger for at få flere fra kanten af arbejdsmarkedet i job,” siger Mette Rønnau, direktør for Cabi.

For at deltage skal de studerende indsende deres ideer via platformen Challenges.dk. De tre bedste ideer går videre til konferencen den 21. november, hvor de studerende bag de tre ideer skal pitche live foran et dommerpanel.

Panelet består bl.a. af virksomhedsledere og repræsentanter fra de unge selv, som skal vurdere forslagene. Den bedste idé vinder bl.a. en udviklingsdag med to konsulenter fra Cabi til at videreudvikle deres ide.

”Vi oplever, at studerende på danske uddannelser har en unik kombination af kreativitet og viden om den nyeste forskning, som gør, at de kan bidrage med nytænkning om arbejdsmarkedets udfordringer, som vi ikke har løst endnu.

Der er masser af kompetente mennesker, som arbejder med det her hver dag, men vi har brug for at få brudt vanetænkningen og få helt nye vinkler på. Derfor er vi meget spændte på at se de studerendes ideer,” siger Mette Rønnau.

CSR People Prize til socialt ansvarlige virksomheder

På konferencen uddeles desuden CSR People Prize til en virksomhed, der gør en ekstraordinær indsats for at tage et socialt ansvar – fx medarbejdertrivsel, forebyggelse af stress og nedslidning, ansættelse af udsatte personer m.v.

Vinderen af årets CSR People Prize 2019 hyldes og overrækkes et diplom samt en statuette.

CSR People Prize har eksisteret siden 1999, og i år uddeles prisen af videns- og netværkshuset Cabi. I år fokuserer prisen på partnerskaber og FN’s Verdensmål 8. De seks erhvervshuse i Danmark indstiller hver tre kandidater til prisen, og den endelige vinder kåres på konferencen den 21. november.

”Med CSR People Prize vil vi fejre de virksomheder, som gør lidt mere end man kan forvente, og som ser potentialet i mennesker, der er uden for arbejdsmarkedet.

Vi vil inspirere flere til at tage del i det sociale ansvar, og det kan vi gøre ved sammen med erhvervshusene at fremhæve de gode eksempler, hvor virksomheder gennem partnerskaber med fx kommuner eller brancheforeninger er med til at få flere i job.

Med de gode eksempler, hvor virksomheder og mennesker er lykkedes, kan vi udvide grænserne for, hvordan virksomheder kan tage et socialt ansvar. Det er en vindersag for alle parter,” siger Mette Rønnau.

22.09.2023CABI

Sponseret

ESG-dokumentation: Hvad pokker gør jeg lige?

13.09.2023CABI

Sponseret

Her er vinderne af CSR People Prize 2023

05.07.2023CABI

Sponseret

Nominerede til CSR People Prize 2023: Seks frontløber virksomheder, der gør en forskel for arbejdsmarkedets mest udsatte

16.06.2023CABI

Sponseret

8 sociale nøgletal, der styrker din ESG-score i dag

16.06.2023CABI

Sponseret

Scor højt på socialt ansvar – og få en konkurrencefordel

Virksomheder kan allerede nu score højt på S’et i ESG

12.06.2023CABI

Sponseret