Podcast: Omstilling til fremtiden med Peter Hesseldahl

Steffen Max Høgh taler med journalist, fremtidsforsker og forfatter Peter Hesseldahl om, hvordan vi redder verden.

Hvad kan vi mennesker gøre for at sikre, at de enorme kræfter, der er på spil i de kom­mende års omstilling, vil bringe os fremgang frem for katastrofe? Det har Peter Hesseldahl tænkt meget over. Og derfor har han skrevet bogen ”Omstilling til fremtiden”, hvor han giver sit bud på, hvad vi skal gøre for at vende udviklingen.

”Vi har glemt, at vi er en del af en større sammenhæng”, siger Hesseldahl og nævner menneskers grådighedsinstinkt, som har gjort, at det har handlet mest om vækst og om at udnytte ressourcerne for profittens skyld, uden at tænke på konsekvenserne.

Men selvom bogen til tider tegner et dystert scenarie for fremtiden, understreger Peter Hesseldahl, at vi stadig kan nå at vende udviklingen, hvis vi skynder os. Hvis først krisen for alvor kradser, og der for eksempel kun er mad til 75 procent af os, bliver det vanskeligt at gøre det der skal til, for at vi kan løse problemerne sammen. Og så vil vi kæmpe imod hinanden i stedet for at arbejde sammen om løsningerne.

Peter Hesseldahl, som er meget fascineret af teknologi, mener, at vi skal finde nye teknologier, der løser verdens problemer. Han nævner bioteknologi, fusionsenergi. a-kraft, kunstig intelligens (AI), kvantecomputing/kvanteteknologi og solenergi som bud på fremtidens løsninger.

”Men helt grundlæggende skal vi mennesker også forstå, at vi er en del af en større sammenhæng. Se blot på naturen, som har skabt et regenerativt, bæredygtigt system. Det har vi mennesker bare ikke helt forstået det endnu, men forhåbentlig er vi på vej til at forstå det”.

Lyt med når Steffen Max Høgh taler om fremtid, teknologi, menneskets psykologi, muligheder og udfordringer i podcasten Bæredygtig Business.

Du kan lytte til podcasten her.

29.04.2024SustainBusiness

Sponseret

Bæredygtighedsbarometer 2024 for SMV’er

09.04.2024SustainBusiness

Sponseret

Sustainable Finance i Danske Bank

01.04.2024SustainBusiness

Sponseret

Podcast: “Not in my backyard” – med Mads Nyvold

20.03.2024SustainBusiness

Sponseret

Fremtidens værdikæder – med Alis Sindbjerg Hinrichsen

07.03.2024SustainBusiness

Sponseret

Er Kina ved at overtage verdensherredømmet?

19.02.2024SustainBusiness

Sponseret

Rundrejse i Danmark skal gøre klimajournalistikken bedre