Podcast: Bæredygtighed er en kæmpe ledelsesopgave

Ledere som vil forstå, hvordan de skal gribe bæredygtighed an, kan med stor fordel lytte til denne episode. Her gennemgår vi alle de udfordringer og mulige løsninger, som ledelsen står overfor, hvis de vil være en ”Klimaklar virksomhed”.

”Klimaklar virksomhed” er titlen på en bog, som dagens gæst, Anders Nolting Magelund, Klimapolitisk Chefkonsulent i Ledernes Hovedorganisation, har skrevet sammen med Anna Fenger.

Anders er gæst hos Steffen Max Høgh, som i denne sæson af podcasten Bæredygtig Business ser på, hvordan de forskellige kerneområder i en virksomhed bidrager til den bæredygtige omstilling, og sammen gennemgår de den store opgave, ledere har med at forene vækst og bæredygtighed.

Men bæredygtig ledelse er en svær og kompleks disciplin. Udfordringerne er mange – f.eks. at lederne formentlig blev uddannet for mange år siden, hvor man ikke talte om bæredygtighed, og at de unge mennesker, der ved en masse om bæredygtighed, ikke er blevet ledere endnu.

Ifølge Anders Nolting Magelund er bæredygtig ledelse en vilje til:

  1. At kigge på de tre bundlinjer (menneske, natur og økonomi) og gøre dem til hinandens forudsætninger
  2. At være indstillet på økonomiske knaster og at det måske kræver organisationsændring og en helt ny måde at forstå virksomhedens produkt på
  3. At ville give mere tilbage til samfundet end man tager

Hvordan gør man det?

Der er masser af redskaber, ledere kan læne sig op af, for eksempel ESG-regnskaber. (Environment, Social, Governance). Og så gælder det om at kvantificere virksomhedens bæredygtighedsindsatser med rapportering og data, som er fuldstændig afgørende for, at man kan arbejde systematisk med bæredygtighed.

Udover redskaber og data, nævner Anders Nolting Magelund vigtigheden af at indgå partnerskaber for at løse den dybt komplekse og forbundne problemstilling som bæredygtighed er. Og så taler han om begrebet følgeskab, hvilket vil sige, at du som leder kan få andre med på din mission.

Til slut i episoden kommer vi ind på langsigtet tænkning, som handler om at kunne se hvor samfundet er på vej hen og forstå den store samfundsudvikling, der er i gang, og taler om alle de andre dilemmaer, der er forbundet med at lede en bæredygtig virksomhed.

Lyt til podcasten her

29.04.2024SustainBusiness

Sponseret

Bæredygtighedsbarometer 2024 for SMV’er

09.04.2024SustainBusiness

Sponseret

Sustainable Finance i Danske Bank

01.04.2024SustainBusiness

Sponseret

Podcast: “Not in my backyard” – med Mads Nyvold

20.03.2024SustainBusiness

Sponseret

Fremtidens værdikæder – med Alis Sindbjerg Hinrichsen

07.03.2024SustainBusiness

Sponseret

Er Kina ved at overtage verdensherredømmet?

19.02.2024SustainBusiness

Sponseret

Rundrejse i Danmark skal gøre klimajournalistikken bedre