Partnere i Fairtrade By Odense søger Partnere til kampagne

Partnere bag Fairtrade By Odense arbejder på højtryk med at planlægge en kommende kampagne, som løber af stablen på de sociale medier ultimo maj. Anker Boye, styregruppeformand glæder sig over opbakningen til projektet fra lokale odenseanske aktøre

Partnerkredsen bag Fairtrade By Odense inviterer nu andre odenseanske aktører til at deltage i samarbejdet om at gøre en forskel for producenter i verdens udviklingslande. 

Et bredt udsnit af Partnere i Fairtrade By Odense mødtes for nyligt for at planlægge kampagne. Anker Boye, styregruppeformand, glæder sig over samarbejdet i Partnerkredsen: 

- Fairtrade By Odense skal bæres igennem i frugtbart samarbejde mellem en masse forskellige aktører i Odense. Og det er dejligt at se, hvordan Partnerne bidrager aktivt til kampagnen med bl.a. tid, viden og præmier, fortæller Anker Boye, som håber, at endnu flere odenseanske aktører vil blive Partnere i Fairtrade By Odense og bidrage til kampagnen.

Knap 40 aktører er allerede en del af den bredt sammensatte Partnerkreds bag Fairtrade By Odense.

Tom Filstrup, direktør på Scandic Odense:

- Fairtrade er blot en af mange brikker i vores CSR arbejder. Vi har et stort ønske om at vise os som en etisk og socialt ansvarlig virksomhed, derfor er det helt naturligt at gå med i partnerskabet og bidrage til kampagnen, siger direktør Tom Filstrup fra Scandic Odense. Hotellet er netop, som det første hotel i Danmark, blevet certificeret efter miljømærket Svanens nye strengere krav.

Vibeke Nørby Mouridsen forstander, Elsesminde Odense Produktions-Højskole.

- Fairtrade er mere end ingredienser i køkkenet, for det giver os mulighed for at snakke om samfundsforhold og levestandarder andre steder i verden med vores elever og medarbejdere.

Tine Gudrun Petersen, bestyrelsesmedlem, Odense Fødevarefællesskab

- Vi er med i Fairtrade By Odense fordi vi med fairtrade er med til at bakke op om at producenter behandles ordentligt, og fordi fairtrade bl.a. arbejder henimod miljømæssig bæredygtighed, -  to vigtige principper i Fødevarefællesskabet. Det er vores alles ansvar at passe på den jord vi bor på, og vi håber at flere odenseanske aktører vil blive Partnere og deltage i kampagnen.

Hvordan bliver man Partner?
Kampagnen #FairtradeByOdense planlægges og gennemføres af Partnerkredsen bag Fairtrade By Odense. Aktører, der er Partnere i Fairtrade By Odense, drikker fairtrade kaffe på arbejdspladsen eller serverer fairtrade kaffe for deres kunder. Læs mere på www.odense.dk/FairtradeByOdense.

Vil din virksomhed/arbejdsplads/organisation være Partner i Fairtrade By Odense så kontakt Torben Jarlstrøm Clausen, Odense Kommunes Bæredygtighedssekretariat: tjc@odense.dk /tlf. 2459 7656.

Om fotoet

Partnere i Fairtrade By Odense efterspørger andre odenseanske aktører som fx virksomheder, cafeer, restauranter, uddannelsesinstitutioner, som vil deltage i projektets kampagne #FairtradeByOdense, der løber af stablen på de sociale medier i slutningen af maj.

Fra venstre: Kasper Eriksen, Café Mauritz; Anker Boye, fmd. Fairtrade By Odense; Per Christoffersen, KreativGrafisk; Tine Gudrun Petersen, Odense Fødevarefællesskab; Vibeke Nørby Mouridsen, Elsesminde Odense Produktions-Højskole; Jesper Kromann, Merkur Andelskasse; Helle Nielsen, LO Fyn; Ernst Kier, McDonald's, Tom Filstrup, Scandic Hotels; Hans Toksvig Larsen, Creo Arkitekter A/S og Hans Kjems, Folkesparekassen.

Om Fairtrade By Odense
Fairtrade By Odense er et samarbejde mellem det odenseanske erhvervsliv, organisationer, foreninger, kommune og enkeltpersoner om at fremme etisk handel i Odense. Fairtrade By Odense er besluttet af Odense Byråd på baggrund af en anbefaling fra Odense Bæredygtighedsråd. Fairtrade By er en international kampagne for byer, der beskæftiger sig med etisk handel. I Danmark er fx Odense og København Fairtrade Byer og på verdensplan er der over 1.500 Fairtrade Byer.

Om fairtrade kan det generelt siges at:

·         Fairtrade arbejder gennem handel for at forbedrer levestandarden for økonomiske dårligt stillede producenter i udviklingslande.

·         Fairtrade arbejder for en ansvarlig handelspraksis med gensidig respekt og omtanke for producenters situation.

·         Fairtrade modarbejder diskrimination og arbejder for at fremme ligestilling, retten til at organisere sig og gode arbejdsvilkår.

·         Fairtrade arbejder for at sikre en fair betaling af producenter, som markedet kan understøtte.

·         Fairtrade arbejder for at fremme en bæredygtig miljøforvaltning.

{C}·         Fairtrade er med til at modarbejde tvangs- og børnearbejde.

Yderligere oplysning:
Anker Boye, borgmester og fmd. for styregruppen for Fairtrade By Odense og fmd. for Odense Bæredygtighedsråd: tlf. 40 75 33 33 
Torben Jarlstrøm Clausen, projektleder, Odense Kommune, Bæredygtighedssekretariatet, tlf. 24 59 76 56 / tjc@odense.dk

Tom Filstrup, direktør, Scandic Odense: tlf. 29 20 59 56 / tom.filstrup@scandichotels.com

Vibeke Nørby Mouridsen, forstander, tlf. 61 20 93 21 /vnm@elsesminde.dk

Tine Gudrun Petersen, bestyrelsesmedlem, Odense Fødevarefællesskab, tinep83@hotmail.com

03.09.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Tuyen Phan vinder Hverdagsaktivisten 2019

29.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Bæredygtig emballage vinder Odense Verdensmålspris 2019

Plus Pack A/S er nomineret til Odense Verdensmålspris

25.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

21.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Borgere er nomineret til Klimapris for regnvandsløsninger

20.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

exodraft A/S er nomineret til Klimaprisen

14.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

12 nominerede til Odenses verdensmålspriser er fundet