Optimér din virksomheds grønne profil - og giv dine ansatte bedre arbejdsforhold

Forskning viser, at belysning har stor betydning for indlæring og koncentrationsevnen. Denne viden er hovedsageligt blevet brugt i forhold til optimering af de danske folkeskoler – men hvad med din virksomhed?

14.09.2015

Sponseret

LITE A/S

Der er ganske vist forskel på, hvor meget lys vi mennesker har brug for, i forhold til velvære og trivsel, alt efter vores alder. En tommelfingerregel lyder, at man som 40-årig har brug for dobbelt så meget lys som en 20-årig, og en 60-årig dobbelt så meget som en 40-årig. Det kan derfor anbefales at dimensionere lyset udfra, hvem der skal have gavn af det; f.eks har et callcenter med unge mennesker ikke behov for så meget lys, som et kontor med medarbejdere på 50+.

Denne viden kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet på mange arbejdspladser – og her tales om alle slags indendørs arbejdspladser; kontormiljøer, lagerhaller, restauranter, sportshaller mm.

Når man skal skifte lys på en skole eller arbejdsplads er der forskellige faktorer, som man skal forholde sig til: farvegengivelse, lysforskelle og blænding. Disse faktorer har betydning for menneskers trivsel og derved koncentrationsniveauet og indlæringsevnen.

Udover at øge trivsel på arbejdspladsen, kan en udskiftning af almindelig belysning til miljøvenlige-belysningsformer også betyde en betragtelig reducering af el-forbruget, som både er godt for miljøet og elregningen.

Vil du optimerer din virksomheds grønne profil, og derved give din ansatte bedre arbejdsforhold?
Så kontakt LITE LED. Vi har leveret lys til kontorer, butikker, lagerhaller og meget mere. Du kan læse mere om vores cases på www.lite-led.dk.

14.09.2015LITE A/S

Sponseret

Optimér din virksomheds grønne profil - og giv dine ansatte bedre arbejdsforhold

02.09.2015LITE A/S

Sponseret

Overholder din virksomhed Dansk Standard for lys?

03.06.2015LITE A/S

Sponseret

Få inspiration til bæredygtig belysning

10.04.2015LITE A/S

Sponseret

LITE bygger Fremtidens klasseværelse

04.03.2015LITE A/S

Sponseret

Grøn teknologi forenes med hurtige biler