Odense ZOO er nomineret til Odense Bæredygtighedspris

Odense ZOO er nomineret til Odense Bæredygtighedspris for bæredygtig drift af haven med fokus på miljø, økonomi og sociale forhold. Peter Rahbæk Juel, borgmester og fmd for Odense Bæredygtighedsråd afslører d. 9/3 hvem der vinder Odense Bæredygtighedspris

Odense ZOO er nomineret for havens arbejde med bæredygtighed.

Odense ZOO er nomineret til Odense Bæredygtighedspris for at drive haven bæredygtigt med fokus på miljø, økonomi og sociale forhold. Om Odense ZOO vinder prisen, eller om det bliver et af de andre to nominerede, afslører Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd d. 9. marts på Odense Rådhus

Odense ZOO er Fyns største turistattraktion og er to gange kåret som Europas bedste Zoo. Haven drives som en CSR-virksomhed med fokus på miljø, økonomi og sociale forhold.

Jens Odgaard Olsson, adm. direktør, Odense ZOO glæder sig over nomineringen til Bæredygtighedsprisen:

- Vi er stolte over at være nomineret til bæredygtighedsprisen. Som zoologisk have er vi en stor attraktion på Fyn, og vi har en grundlæggende mission om at give dyr gode levebetingelser, gæster gode oplevelser og naturen bedre vilkår. Derfor bliver alle fra teknisk personale, over dyrepassere til de unge i vores spisesteder stolte, når andre kigger på os og anerkender os for vores hårde arbejde, siger Jens Odgaard Olsson.

Odense ZOO investerer hvert år i at optimere driften til gavn for miljø og økonomi. For eksempel ser haven på vand og mødding som ressourcer som kan genbruges, og affald bruges som biobrændsel. Haven bruger ikke trykimprægneret træ og sprøjtemidler på udearealerne. Under den sociale indsats arbejder haven fx med uddannelse, integration, frivillighed og tilgængelighed.

Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd glæder sig over projektets brede fokus:

- Odense ZOO er jo et flagskib af de helt store. Og når en aktør af den størrelse driver forretning på et bæredygtigt grundlag, gør det mig ganske enkelt glad. Jeg håber, at havens bæredygtige og helhedsorienterede tilgang vil kunne tjene som inspirationskilde for andre, siger Peter Rahbæk Juel.

Odense ZOO har et grundlæggende fokus på naturbevarelse. Ca. 1/3 af havens areal - kendt som ’Kiwara’ - er EU habitat. Her lever zebraer og giraffer side om side med nordiske arter som fx isfugle og grønbenede rørhøns. Netop fremme af den nordiske biodiversitet kommer til at fylde mere i haven i de kommende år.

To andre nominerede
Nomineret til Odense Bæredygtighedspris er også:

  • Odense Kommune og De Forenede Dampvaskerier Odense
    Odense Kommune samarbejder med De Forenede Dampvaskerier om levering af jobtøj til Ældre- og Handicapforvaltningens 2.200 sundhedsfaglige medarbejdere. Begge aktører fokuserer i samarbejdet på bæredygtighed, hvor der arbejdes med både økonomisk, miljømæssig og social bæredygtighed.
  • Home-Start Familiekontakt Odense. YOYO Genbrug & Design
    Home-Start er en organisation, hvis kerneydelse er at støtte sårbare børnefamilier. Lokalafdelingen i Odense driver herudover genbrugsbutikken YOYO Genbrug & Design. Indsatsen har på samme tid en samfundsøkonomisk, en miljømæssig og en social dimension.

Prisarrangement den 9. marts
Alle er velkomne når Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd afslører, hvem der vinder årets Bæredygtighedspris.

Tid og sted: Torsdag d. 9. marts 2016, kl. 16-18 på Odense Rådhus. Tilmelding efter "først til mølle" princippet via www.odense.dk/Baeredygtighedsraad. Angiv venligst ved tilmeldingen om du fx har behov for døvetolk.

Yderligere oplysninger:
Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd: tlf. 3051 3115 / peterrj@odense.dk
Jens Odgaard Olsson, adm. direktør, tlf. 24 82 00 08 / joo@odensezoo.dk

Torben Jarlstrøm Clausen, projektleder, Odense Kommunes Bæredygtighedssekretariat: tlf. 2459 7656 / tjc@odense.dk

03.09.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Tuyen Phan vinder Hverdagsaktivisten 2019

29.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Bæredygtig emballage vinder Odense Verdensmålspris 2019

Plus Pack A/S er nomineret til Odense Verdensmålspris

25.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

21.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Borgere er nomineret til Klimapris for regnvandsløsninger

20.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

exodraft A/S er nomineret til Klimaprisen

14.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

12 nominerede til Odenses verdensmålspriser er fundet