Odense Bæredygtighedsråd trak fulde huse til arrangementet CSR og Bæredygtighed 

Sammen med lokale samarbejdspartnere og erhvervsaktører satte Odense Bæredygtighedsråd fokus på ”CSR og Bæredygtighed” i en fyldt Festsal på Odense Rådhus, hvor der bl.a. var foredrag om vækst og bæredygtighed ved Steen Hildebrandt.

Flemming B. Rasmussen, Steen Hildebrandt, Anker Boye, Lars F. Christensen og Vicky Engsted. .

Anker Boye, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd glæder sig over at lokale fynske virksomheder er helt fremme i skoene indenfor CSR og Bæredygtighed:

- Det var skønt at se Festsalen fyldt med CSR-interesserede spørgelystne deltagere. Mange snakker om at CSR er fremtiden. Men efter fire spændende oplæg stod det helt klart, at CSR i allerhøjeste grad er nutid på Fyn, siger Anker Boye.

Med arrangementet inviterede Odense Bæredygtighedsråd – i samarbejde med Udvikling Fyn, MiljøForum Fyn, Fynsk Erhverv, LO Fyn, DI Fyn og IDA Fyn – til en eftermiddag fyldt med inspiration til, hvordan virksomheder kan arbejde med CSR og bæredygtighed herunder, hvordan indsatsen kan løftes i samspil med lokale organisationer.

Tre markante oplægsholdere fra fynsk erhvervsliv gav deres bud på, hvordan de skaber rammerne for CSR og bæredygtighed i deres virksomheder.

Vicky Engsted, Group Marketing Manager ved Sanovo Technology Group fortalte, at virksomhedens CSR-arbejde tager udgangspunkt i FN’s Global Compact:

- Vi har opdelt Global Compact i tre centrale fokusområder som er mennesker, kloden og økonomi. Hele CSR-indsatsen er samlet under begrebet Company Karma, som er en holistisk tilgang til CSR-begrebet. Vores Company Karma dækker, ud over traditionelle CSR-initiativer som fx reduktion af energiforbrug, over alt fra medarbejderne som viser samfundsansvar ved frivilligt at træne det lokale fodboldhold, til at vi leverer gratis udstyr til en farm i Swaziland.

Flemming Bruun Mortensen, proceskoordinator ved Danske Fragtmænd fortalte, at virksomheden i en årrække har arbejdet strategisk med CSR:

- Vores fokus ligger på hovedområderne arbejdsmiljø, medarbejdere, sikkerhed, miljø og sociale forhold. Indsatsen spænder vidt og handler således bl.a. om opkvalificering af medarbejdere, forebyggelse af arbejdsulykker, CO2 reduktioner, trafiksikkerhed for skolebørn m.m. Derudover har vi et mangeårigt samarbejde med jobcentre og uddannelsesinstitutioner i forhold til at hjælpe udsatte ledige ind på arbejdsmarkedet.

Lars Friis Christensen, direktør og partner ved Skjøde A/S fortalte, at virksomhedens CSR-arbejde spænder vidt:

- I Skjøde har vi fokus på grupper, der har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet og mener, at en mangfoldig medarbejdersammensætning skaber innovation. Sammen med medarbejderne udvikler og fastholder vi et godt arbejdsmiljø. Endelig arbejder vi også med effektiv udnyttelse af ressourcer fx ved reduktion af CO2-udledninger og affaldshåndtering.

Ved konferencen var der også oplæg ved Steen Hildebrandt som er professor og Ph.d. i organisations- og ledelsesteori. Han pointerede, at om blot få år vil bæredygtighed i bred forstand være en nødvendighed for danske virksomheder. Forventningerne til virksomheders indsats på CSR-området vokser nemlig i disse år og er i flere brancher et vigtigt konkurrenceparameter. Han argumenterede for, at de virksomheder der fremadrettet tænker bæredygtigt, vil blive foretrukket af leverandører og forbrugere og få en fordel, samtidig med at det er til gavn for både miljø og mennesker.

Konferencen CSR og Bæredygtighed blev holdt med 150 deltagere i Festsalen på Odense Rådhus d. 13. oktober 2016.

03.09.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Tuyen Phan vinder Hverdagsaktivisten 2019

29.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Bæredygtig emballage vinder Odense Verdensmålspris 2019

Plus Pack A/S er nomineret til Odense Verdensmålspris

25.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

21.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Borgere er nomineret til Klimapris for regnvandsløsninger

20.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

exodraft A/S er nomineret til Klimaprisen

14.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

12 nominerede til Odenses verdensmålspriser er fundet