Odense Bæredygtighedsråd trak fulde huse til arrangementet "CSR og Bæredygtighed"

Odense Bæredygtighedsråd satte fokus på ”CSR og Bæredygtighed” ved et velbesøgt arrangement på Odense Rådhus for nyligt. Asger Aamund, som var en blandt flere talere, opfordrede deltagerne til at blive Partnere i det projektet "Fairtrade By Odense".

Asger Aamund opfordrede deltagerne til at blive Partnere i Fairtrade By Odense ved at skifte fra konventionel til fairtradekaffe.

Den store interesse for CSR og Bæredygtighed glæder Anker Boye, formand for Odense Bæredygtighedsråd:

- Jeg er meget glad for, at vi kunne fylde Festsalen. Vi kunne faktisk have været flere til arrangementet, idet vi havde en masse interesserede på venteliste. Nu håber jeg så, at mange af de CSR interesserede deltagere ved arrangementet vil søge den kommende udgave af Odense Bæredygtighedspris som går i luften snares, siger Anker Boye.

Med arrangementet inviterede Odense Bæredygtighedsråd til en eftermiddag fyldt med inspiration til, hvordan virksomheder kan arbejde med CSR og bæredygtighed herunder, hvordan indsatsen kan løftes i samspil med lokale organisationer.

Fem markante oplægsholdere fra dansk erhvervsliv gav deres bud på, hvordan der skabes rammer for CSR og bæredygtighed i virksomheder.

Asger Aamund, ambassadør ved Fairtrade Mærket, fortalte om sine oplevelser, som kaffeplukker i Nicaragua. Hans overordnede budskab var, at Fairtrade forbedrer arbejds- og levevilkår for nogle af verdens fattigste bønder. I den forbindelse opfordrede han arrangementets deltagere til at blive Partner i projektet Fairtrade By Odense.

Morten Wagner, CSR ansvarlig i BILKA, fortalte om varehusets CSR indsats og ikke mindst om BILKA og Folkekirkens Nødhjælps samarbejde "Giv en livline til Malawi". I projektet er det lykkedes at indsamle over 16 mio. kr. til etablering af en række sundhedscentre i Malawi i Afrika.

Henrik Olsson, dir. ved ITW GSE Odense, fortalte om, hvordan de på arbejdspladsen har indført en halv times daglig motion og det store positive effekt det har for medarbejderne. Virksomheden har siden projektets start nedbragt sygefraværet til blot 1,7%.

Niels Kristian Hansen, ejendomsdir. ved Rosengårdcentret, fortalte om hvordan butikscentret gennem en lang årrække har arbejdet målrettet med energioptimering og om de kontante besparelser indsatsen har givet.

Tom Filstrup, dir. ved Scandic Odense, fortalte om hotelkædens brede tilgang til arbejdet med CSR. Han sagde bl.a. at virksomheden har et samfundsansvar og at CSR er en god forretningen som i stigende grad efterspørges af kunderne.

Efter oplæggene var der rig mulighed for at møde 18 forskellige aktører på CSR torvet og få gode idéer til hvordan man i virksomheder kan arbejde med CSR.

Arrangementet var sat i søen af Odense Bæredygtighedsråd i samarbejde med bl.a. Udvikling Fyn, MiljøForum Fyn, Fynsk Erhverv, DI Fyn og IDA Fyn.

03.09.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Tuyen Phan vinder Hverdagsaktivisten 2019

29.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Bæredygtig emballage vinder Odense Verdensmålspris 2019

Plus Pack A/S er nomineret til Odense Verdensmålspris

25.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

21.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Borgere er nomineret til Klimapris for regnvandsløsninger

20.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

exodraft A/S er nomineret til Klimaprisen

14.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

12 nominerede til Odenses verdensmålspriser er fundet