Nyt biogasanlæg sikrer CO2-neutral energi til Royal Unibrew

Royal Unibrew kunne tirsdag den 13. juni 2023 fejre åbningen af et nyt biogasanlæg ved sin fabrik i Lahti, Finland. Takket være det nye biogasanlæg er Royal Unibrew 100 % uafhængig af fossile brændsler i Finland.

Fra restprodukt, til biogas til fossilfri produktion af drikkevarer. Det er Royal Unibrews svar på en cirkulær økonomi.

Royal Unibrew kunne tirsdag den 13. juni 2023 fejre åbningen af et nyt biogasanlæg ved sin fabrik (Hartwall) i Lahti, Finland. Et biogasanlæg, som startede som en drøm om lokal cirkulær økonomi, forvandler nu mask fra ølproduktionen til CO2-neutral energi, som strømmer fra biogasanlægget ind i virksomhedens fabrik. Takket være det nye biogasanlæg er Royal Unibrew 100 % uafhængig af fossile brændsler i sin finske produktion.  

Fossilfri produktion baseret på cirkulær økonomi

Fundamentet for det nye biogasanlæg blev lagt på Royal Unibrews grund i Lahti for et år siden. Herefter gik det stærkt, og biogasanlæggets 20 meter i diameter store reaktorer blev opført i baghaven af Hartwall-fabrikken i april. 

Biogasfabrikken producerede den første CO2-neutrale energi i indeværende måned og vil inden årets udgang være i fuld drift. Et anlæg som hverken anvender fossile brændsler, udleder CO2 eller genererer spild, men som producerer biogas ved hjælp af restprodukt, mask, fra virksomhedens ølproduktion. Den del af masken, som ikke kan anvendes til ølproduktion eller biogasproduktion ender som gødning på de omkringliggende marker i Lahti.

Biogasanlægget er et vigtigt skridt for Royal Unibrew Group på rejsen mod en fossilfri fremtid.

Biogasanlægget er opført i samarbejde mellem Royal Unibrew og det lokale energiselskab Lahti Energia.

12.02.2024Royal Unibrew A/S

Sponseret

Royal Unibrew reducerer gasforbrug markant

06.11.2023Royal Unibrew A/S

Sponseret

Royal Unibrews klimamål godkendt af SBTi

14.06.2023Royal Unibrew A/S

Sponseret

Nyt biogasanlæg sikrer CO2-neutral energi til Royal Unibrew

Royal Unibrew anerkendt af Sustainalytics som “ESG Industry Top Rated”

13.06.2023Royal Unibrew A/S

Sponseret