Nye guides til dig, der vil skabe mere social beskæftigelse i byggeriet

Der er stort potentiale for, at mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet kan få job i byggebranchen, men muligheden kan udnyttes bedre. Et nyt stort webtema med fire konkrete guides og en ny social beregner skal gøre det nemt for bl.a. bygherrer, entrepren

Der er potentiale for mere socialt ansvar i byggeriet. Det skal nye guides og en beregner hjælpe med..

20.01.2021

Sponseret

CABI

Mange virksomheder i byggebranchen har erfaring med at tage socialt ansvar ved fx at ansætte udsatte unge eller personer med pletter på straffeattesten. Men viden om de gode metoder er ofte spredt ud på de enkelte virksomheder.

Behovet for at få indsamlet, systematiseret og delt de gode erfaringer med flere virksomheder og aktører i byggeriet er derfor grundtanken bag webtemaet Social beskæftigelse i byggeriet, som netop er lanceret på Cabis hjemmeside.

Temaet og de fire guides er udviklet og testet i samarbejde med entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen A/S, CFBU - Center For Boligsocial Udvikling, Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar og en bred vifte af aktører fra byggebranchen. Realdania har støttet projektet.

”I mange år har vi i Enemærke & Petersen haft et stort engagement i alment byggeri, og med vores gang i områderne har vi også set de sociale problemer, der findes. Det har fået os til at tage et ansvar ved fx at ansætte lokale beboere på nogle af byggesagerne. Men vi vil dog gerne der hen, hvor vi tager et socialt ansvar i alle vores sager og ikke kun nogle af dem. Og vi vil også gerne have flere til at gøre det samme, for der er et kæmpe potentiale,” siger Anders Sørensen, forretningsudvikler hos Enemærke & Petersen A/S.

Anders Sørensen fortæller, at byggeriet er kendetegnet ved, at der er mange arbejdsopgaver, hvor det er muligt at sluse folk ind, som har det svært. Det kan fx være i forbindelse med oprydning, rengøring eller nedrivning, som er oplagte steder at starte.

Fire webguides skal gøre det nemt

Cabi har stået for kortlægningen af den eksisterende viden og metoder på området og udvikling af webguides og værktøjer til fire forskellige målgrupper inden for byggeriet:

  • Bygherrer
  • Entreprenører
  • Byggeledere
  • Kommuner.

Se temaet Social beskæftigelse i byggeriet

”Byggeriet er meget interessant, fordi det er en branche med rigtig mange ansatte – også selvom arbejdsmarkedet har været hårdt ramt af coronapandemien. Samtidig er det en branche, som har tradition for at tage lidt skæve eksistenser ind, så vi ser et potentiale for, at vi med vores guides og inspirationsmateriale kan få endnu flere til at tage et socialt ansvar,” siger Marianne Lyngberg Nilsson, seniorkonsulent hos Cabi.

Sæt tal på det sociale ansvar

I forbindelse med Social beskæftigelse i byggeriet lanceres desuden Byggeriets Sociale Beregner. Med den kan man med nogle få klik sætte kroner og ører på, hvor meget samfundet får ud af en virksomheds sociale ansvar. Det sker ved at udregne skattegevinsten og sparede udgifter til offentlig forsørgelse, hvis fx en person på kontanthjælp bliver ansat som pladsmand i en entreprenørvirksomhed.

Se Byggeriets Sociale Beregner

”Med Byggeriets Sociale Beregner kan virksomhederne sætte konkrete tal på, hvor meget de bidrager til samfundet. Det bliver meget tydeligt og er et godt supplement til de bløde værdier, som ofte følger med CSR og socialt ansvar. For entreprenører og bygherrer, der byder ind på store offentlige opgaver, kan det også være meget vigtigt med en god og konkret beskrivelse af, hvordan virksomheden bidrager til fællesskabet,” siger Marianne Lyngberg Nilsson.

Et nyt DGNB-kriterie for bæredygtigt byggeri handler netop om socialt ansvar, og også derfor er det aktuelt med guides til bygherrer og entreprenører, som skal indarbejde disse kriterier i en byggesag.

Mere inspiration

Se temaet Social beskæftigelse i byggeriet

Se Byggeriets Sociale Beregner

22.09.2023CABI

Sponseret

ESG-dokumentation: Hvad pokker gør jeg lige?

13.09.2023CABI

Sponseret

Her er vinderne af CSR People Prize 2023

05.07.2023CABI

Sponseret

Nominerede til CSR People Prize 2023: Seks frontløber virksomheder, der gør en forskel for arbejdsmarkedets mest udsatte

16.06.2023CABI

Sponseret

8 sociale nøgletal, der styrker din ESG-score i dag

16.06.2023CABI

Sponseret

Scor højt på socialt ansvar – og få en konkurrencefordel

Virksomheder kan allerede nu score højt på S’et i ESG

12.06.2023CABI

Sponseret