Ny undersøgelse: Arbejdet for at redde planeten starter i hjemmet

I en ny, global Ipsos-undersøgelse for World Economic Forum svarer to ud af tre voksne, at de har ændret deres adfærd på grund af bekymring for klimaet. De ændringer, respondenterne har foretaget, centrerer sig hovedsageligt omkring hjemmet.

07.02.2020

Sponseret

Ipsos

KLIMAFORANDRINGER OG FORBRUGERADFÆRD: 69% af næsten 20.000 mænd og kvinder fra 28 lande, der har deltaget i en ny undersøgelse for World Economic Forum, siger, at de har ændret deres adfærd på grund af bekymring for klimaet: 17% siger, at de har foretaget mange ændringer i de sidste par år, 52% siger, at de har foretaget nogle få ændringer, og kun 23% siger, at de ikke har ændret noget.

De lande, hvor flest forbrugere rapporterer at have foretaget ændringer for at modvirke klimaforandringer, er: Indien (88%), Mexico (86%), Chile (86%), Kina (85%), Malaysia (85%) og Peru (84%).

Japan er det eneste land i undersøgelsen, hvor kun et mindretal (31%) siger, at de har ændret deres adfærd på baggrund af bekymring for klimaet. Næsten halvdelen (47%) siger, at de ikke har ændret noget. De tre andre lande i undersøgelsen, hvor mere end en tredjedel af de adspurgte svarer, at de ikke har foretaget nogle ændringer, er USA (36%), Holland (35%) og Rusland (35%).

Undersøgelsen kigger også på hvilke ændringer, der bliver foretaget. Overordnet set centrerer de individuelle handlinger sig hovedsageligt omkring hjemmet:

 • Vandforbrug i hjemmet (nævnt af 60% af dem, der har foretaget ændringer)
 • Mængden af genanvendelse (57%)
 • Energiforbrug i hjemmet (55%)
 • Hvor ofte produkter bliver genbrugt (50%)
 • Indkøb af fødevarer (46%)
 • Valg af hvidevarer (41%)

Blandt dem, der har ændret deres adfærd, nævnes nogle handlinger i langt højere grad i udvalgte lande end det globale gennemsnit:

 • Sydafrika: vandforbrug i hjemmet 
 • Australien, Canada, Storbritannien og New Zealand: Genanvendelse og genbrug af produkter 
 • Holland: Energiforbrug i hjemmet 
 • Tyskland: Indkøb af fødevarer
 • Kina: Valg af transport til og fra arbejde
 • Canada og New Zealand: Hvor ofte der komposteres  
 • Indien: Valg af motorkøretøj

Download hele undersøgelsen for flere resultater.

Om undersøgelsen 

Dette er resultaterne af en undersøgelse foretaget på Ipsos’ egen onlineplatform blandt 19.964 respondenter i alderen 18-74 år i USA, Canada, Malaysia, Sydafrika og Tyrkiet samt respondenter i alderen 16-74 i undersøgelsens 23 andre lande. Undersøgelsen blev gennemført mellem den 25. oktober og 8. november 2019.

Gruppen af deltagere består af ca. 1.000 individer i hver af følgende lande: Australien, Brasilien, Canada, Kina (fastlandet), Frankrig, Tyskland, Indien, Italien, Japan, Spanien, Storbritannien og USA, samt 500 individer i hver af følgende lande: Argentina, Belgien, Chile, Ungarn, Malaysia, Mexico, Holland, New Zealand, Peru, Polen, Rusland, Saudi-Arabien, Sydkorea, Sydafrika, Sverige og Tyrkiet.

Læs mere om undersøgelsen her.

30.04.2020Ipsos

Sponseret

Two thirds of citizens agree climate change is as serious a crisis as Coronavirus

10.03.2020Ipsos

Sponseret

Ny undersøgelse: Globale holdninger til ligestilling på arbejdspladsen

07.02.2020Ipsos

Sponseret

Ny undersøgelse: Arbejdet for at redde planeten starter i hjemmet

06.02.2020Ipsos

Sponseret

Ipsos søger partnere til stor klimaundersøgelse med fokus på sporbarhed

21.10.2019Ipsos

Sponseret

74% har hørt om verdensmålene

09.10.2019Ipsos

Sponseret

Danskernes opfattelse af C40: Ingen reel klimaforskel, men god reklame for Danmark